Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η "ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ" ΜΕΓΑΛΩΣΕ... ΑΠΟΤΟΜΑ

Του Κώστα Μιαούλη

Εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Εθνικής U-20 πήραν ευκαιρίες την σεζόν που πέρασε. Δείτε παρακάτω πόσο ενεργό ρόλο είχαν στις ομάδες τους
Οι διακρίσεις για τις Εθνικές ομάδες στις κατηγορίες των μικρών δεν ήταν λίγες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο αυτή η φουρνιά που έχει στα χέρια του ο Κώστας Τσάνας, μέσα στα χρόνια του Μνημονίου που ανδρώνεται ποδοσφαιρικά, ανέλαβε σημαντικό ρόλο στους συλλόγους.
Οι νεαροί παίκτες της Εθνικής ομάδας U-20, έχουν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, συγκριτικά με τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες (στις μικρές ηλικίες) των προηγούμενων ετών. Παιχνίδια στα πόδια τους, κάτι που φαίνεται ειδικά στις συμμετοχές των εννέα εκ των έντεκα βασικών στην αναμέτρηση με το Μεξικό, ενώ και από τα παιδιά που βρίσκονταν στον πάγκο αρκετοί είχαν σημαντική συμμετοχή στις ομάδες τους.
Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στο πρωτάθλημα, υποχρέωσαν πολλές ομάδες να ρίξουν στα βαθιά νεαρούς ποδοσφαιριστές, από νωρίς. Πράγμα που σπανίως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Όπως θα διαπιστώσετε και από τους αριθμούς, αυτή τη φορά η πλειοψηφία των παικτών, είχε από σημαντική ως πρωταγωνιστική συμβολή στις ομάδες τους, την σεζόν που πέρασε. Κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για την συγκεκριμένη φουρνιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είναι προφανές, πως δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ καιρό την σειρά της για να βγει στον αφρό. Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι έκαναν οι παίκτες του ρόστερ της Εθνικής κάτω των 20 ετών την σεζόν που πέρασε:
  

Στέφανος Καπίνο: Ο μοναδικός που είχε τόσο περιορισμένη συμμετοχή με μια συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα και δύο παρουσίες στο Κύπελλο. Παρόλα αυτά κράτησε τη θέση του βασικού στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Οι 18 παρουσίες του δεξιού μπακ του ΠΑΟΚ, δεν ήταν λίγες. Οι 14 απ’ αυτές με 973 λεπτά στην Σούπερ Λίγκα, αποτελούν μια καλή βάση εκκίνησης για τα επόμενα χρόνια. Είχε ακόμα 3 συμμετοχές στο Κύπελλο και άλλη μια στα πλέι-οφ.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος : Ο νεαρός στόπερ του Παναθηναϊκού απέκτησε πολλές παραστάσεις και εμπειρίες με το «τριφύλλι» την χρονιά που πέρασε. Είχε 15 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα με 1171 λεπτά, ενώ είχε και 2 90λεπτα με την «πράσινη» φανέλα στο Γιουρόπα Λιγκ. Αγωνίστηκε και σε τρεις αναμετρήσεις για το Κύπελλο.

Μαυρουδής Μπουγαϊδης : Στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν αποτέλεσε το δίδυμο με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Είχε 18 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα με 1501 λεπτά συμμετοχής και αγωνίστηκε σε δύο αγώνες Κυπέλλου.

Κώστας Σταφυλίδης: Ο 19χρονος αριστερός μπακ συνολικά, πήρε μέρος σε 24 αναμετρήσεις, εκ των οποίων 18 στο πρωτάθλημα με 1027 λεπτά συμμετοχής, 3 στα πλέι-οφ και τρεις στο Κύπελλο Ελλάδος.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ο πολυσύνθετος αμυντικός του Αστέρα είχε ενεργό συμμετοχή στην φετινή εκπληκτική πορεία της ομάδας της Τρίπολης. Μάλιστα αγωνίστηκε ως βασικός δίπλα στον Σανκαρέ, στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 785 λεπτά και άλλες 5 στα πλέι-οφ, ενώ πέρα από τον τελικό αγωνίστηκε και σε τρεις ακόμα αναμετρήσεις στο Κύπελλο, αλλά και σε τρία παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ.

Παναγιώτης Μπάλλας: Ο νεαρός κόφτης του Ατρόμητου δεν είχε μεγάλη συμμετοχή φέτος, παρόλα αυτά έχει θέση στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής κάτω των 20. Είχε 4 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα ως αλλαγή, 3 στα πλέι-οφ και 1 στο Κύπελλο.

Ανδρέας Μπουχαλάκης : Ο 20χρονος μέσος του Εργοτέλη και σκόρερ του 1ου γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στο Μεξικό, ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Εργοτέλη με 39 συμμετοχές και 6 γκολ, στον δρόμο για την άνοδο της ομάδας του Ηρακλείου για την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα με 3059 λεπτά συμμετοχής. Είχε και μια συμμετοχή στο Κύπελλο.

Δημήτρης Κολοβός: Ο χρυσός σκόρερ του νικητήριου τέρματος με το Μεξικό, αποτέλεσε βασικό στέλεχος του Πανιωνίου την σεζόν που πέρασε. Με 24 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ σε 1759 ήταν από τους σημαντικούς παίκτες για τους Νεοσμυρνιώτες, ενώ είχε και μια συμμετοχή στο Κύπελλο.

Γιάννης Γιαννιώτας: Ο 20χρονος ακραίος του Άρη, ήταν βασικός και αναντικατάστατος την δύσκολη χρονιά που πέρασε για τους κίτρινους. Σημείωσε 5 τέρματα και έδωσε 2 ασίστ σε 26 παιχνίδια την χρονιά που τελείωσε, με 2138 λεπτά συμμετοχής, ενώ είχε και δύο παρουσίες στο Κύπελλο.

Δημήτρης Διαμαντάκος: Αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν στον Πανιώνιο και στο δεύτερο μισό στον Άρη με 21 συμμετοχές συνολικά στην Σούπερ Λίγκα (1172 λεπτά). Είχε άλλη μια συμμετοχή στο Κύπελλο.

Αντώνης Ράνος : Πήρε αρκετές ευκαιρίες ο επιθετικός της Ξάνθης με δύο αγώνες σαν βασικός και συνολικά 12 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα με 1 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και σε τέσσερις αγώνες Κυπέλλου.

Σπύρος Φουρλάνος: Αγωνίστηκε σε πέντε αναμετρήσεις των «πράσινων» φέτος και είχε δύο συμμετοχές στο Κύπελλο. Αγωνίστηκε ως βασικός και στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάτσιο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Χαράλαμπος Λυκογιάννης: Αν και ήταν δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτόν στο ρόστερ του Ολυμπιακού, έπαιξε σε 4 ματς στην Σούπερ Λίγκα (2 βασικός), αγωνίστηκε σε ένα ματς ακόμα για το Κύπελλο, μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά των δύο αγώνων με την Μονπελιέ, ενώ έπαιξε ένα ημίχρονο στον επαναληπτικό με τη Λεβάντε.

Σωκράτης Διούδης: Στην περσινή ομάδα των Νέων ήταν βασικός στον τελικό, ενώ στον ημιτελικό μπήκε όταν αποβλήθηκε ο Καπίνο με την Αγγλία και μάλιστα έπιασε πέναλτι. Φέτος αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις με τη φανέλα του Άρη για την Σούπερ Λίγκα, αλλά και σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου.

Νίκος Γιαννακόπουλος: Αγωνίστηκε σε 14 αναμετρήσεις σαν βασικός τερματοφύλακας για τους «κυανέρυθρους» με 1260 λεπτά συμμετοχής.

Αλέξανδρος Κούρος: Βασικότατος αριστερός μπακ στον Πανιώνιο με 23 παρουσίες και 1989 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Αναστάσιος Μπακασέτας : Είχε μεγάλο ανταγωνισμό φέτος στον Αστέρα και ίσως δεν πήρε τόσες ευκαιρίες όσες θα μπορούσε. Αγωνίστηκε σε 7 αγώνες στην Σούπερ Λίγκα σαν αλλαγή κυρίως με δύο τέρματα, 1 ματς σαν αλλαγή στο Κύπελλο και σε τέσσερις αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Δημήτρης Πέλκας : Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός από τα Γιαννιτσά, αγωνίστηκε σε 10 αναμετρήσεις για την Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε 3 αγώνες Κυπέλλου, αλλά και σε τρία παιχνίδια για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Δημήτρης Γούτας: Ο πανύψηλος στόπερ από την Καβάλα, αγωνίστηκε σε 22 αναμετρήσεις στην Σούπερ Λίγκα με την φανέλα της Ξάνθης (1852 λεπτά) και μάλιστα σημείωσε και 2 τέρματα. Είχε άλλες δύο παρουσίες στο Κύπελλο Ελλάδος.

Νίκος Μαρινάκης:
Ο μοναδικός από το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που δεν είχε συμμετοχή σε κάποια επίσημη διοργάνωση ανδρών.
Πηγή: sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"