Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ


 Στα πρότυπα των κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων κινείται ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος,αφού έχει καταφέρει να πλησιάσει τα "νούμερα" και τις αποδόσεις" τους σε ανάδειξη ποδοσφαιριστών.
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα δείτε:
Η Μπαρτσελόνα έχει παράγει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης από κάθε άλλη ομάδα, σύμφωνα με έρευνα του «Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου» CIES για τις 50 κορυφαίες ομάδες σε αυτό τον τομέα.
 Η Μασία, όπως ονομάζεται η εκπληκτική ακαδημία της Μπαρτσελόνα έχει δώσει 43 ποδοσφαιριστές στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου, δηλαδή σε αυτό της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Από αυτούς, οι 13 αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στον καταλανικό σύλλογο που παραδοσιακά στηρίζεται στα «σπλάχνα» του, ενώ πολλοί άλλοι, όπως οι Φάμπρεγκας, Τιάγκο Αλκάνταρα, Κρίκιτς και Τέγιο, πρωταγωνιστούν στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα.
 Στην δεύτερη θέση, με 36 ποδοσφαιριστές, βλέπουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι η αγγλική ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στους γηγενείς παίκτες. Παρά τα δεκάδες εκατομμύρια που σπαταλά για μετέγγραφες σπουδαίων παικτών συνεχίζει να χρησιμοποιεί παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία. Μάλιστα, έχει «βγάλει» μόνη της όσους παίκτες έχουν «βγάλει» Σίτι, Τότεναμ και Τσέλσι μαζί. Η Λίβερπουλ δεν υπάρχει καν στη λίστα, σε αντίθεση με την Άρσεναλ που ακολουθώντας πιστά το «δόγμα Βενγκέρ» βρίσκεται στην 9η θέση με 22 παίκτες.
 Την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Ρεάλ Μαδρίτης (34), η Λιόν (33) και η Παρί Σεν Ζερμέν(27). Πάντως, από αυτές μόνο η Ολιμπίκ στηρίζεται σε αρκετούς από αυτούς (15), όταν η «Βασίλισσα» χρησιμοποιεί οκτώ και η Παρί μόλις πέντε.
Από τις ομάδες της β’ ταχύτητας, πολύ ψηλά -ισοβαθμούν στην 6η θέση με 24 παίκτες (15 στην ομάδα)- συναντάμε τους δύο μεγάλους συλλόγους της χώρας των Βάσκων. Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ φημίζονται για τα προγράμματα ανάδειξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που διατηρούν αλλά και για το ότι προωθούν αυτούς τους παίκτες στην πρώτη ομάδα. Μαζί τους ισοβαθμεί η γαλλική Ρεν, που όμως χρησιμοποιεί μόνο πέντε παίκτες. Δυνατές ακαδημίες διατηρούν και οι Λανς (22), Αταλάντα (22), Εσπανιόλ (21) καιΜονπελιέ (21).
 Από τους μεγάλους τροφοδότες του ευρωπαϊκού ποδόσφαιρου, τώρα αλλά και παραδοσιακά, είναι δύο ομάδες από τη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα από την Αργεντινή. Πρόκειται για τους δύο γίγαντες του ποδοσφαίρου της χώρας, τη Ρίβερ και τηΜπόκα, οι οποίες έχουν δώσει στο ΤΟΠ ευρωπαϊκό επίπεδο 17 και 14 παίκτες, αντίστοιχα.

Ο Ρήγας Φεραίος έχει δώσει τα τελευταία χρόνια 24 ποδοσφαιριστές στο ποδόσφαιρο της Μαγνησίας (από αυτούς που είναι ακόμα ενεργοί ποδοσφαιριστές) ενώ 11 βρίσκονται αυτή την στιγμή στις τάξεις του συλλόγου μας.

πηγή: onsports.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"