Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 Γήπεδα πλωτά, σε διάφορα σχέδια και χρώματα, οικολογικά ή δίπλα σε λίμνες και φρούρια, όπου και όπως κι αν είναι, αποτελούν χώρους όπου οι οπαδοί του βασιλιά των σπορ, του ποδοσφαίρου, απολαμβάνουν αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων.
Δείτε μερικά από τα πιο παράξενα γήπεδα από όλο τον κόσμο, στις πιο απίθανες τοποθεσίες και με τα πιο απίθανα σχέδια!

Στάδιο World Games – Taiwan

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Στην Ταϊβάν βρίσκεται το μεγαλύτερο γήπεδο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, το «World Games Stadium». Έχει γιγαντιαία ηλιακά πάνελ τα οποία εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο γήπεδο. Έχει μια στέγη 14.155 τ.μ. και εκμεταλλεύεται περίπου 1,4 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όταν το γήπεδο δεν χρησιμοποιείται, το 80% της γειτονιάς γύρω από αυτό, μπορεί επίσης να τροφοδοτείται μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το γήπεδο τις ημέρες που δε χρησιμοποιείται.

Allianz Arena – Γερμανία
Το Allianz Arena βρίσκεται στα βόρεια του Μονάχου, στη Γερμανία και είναι το γήπεδο της ομάδας Bayern Μονάχου και της TSV 1860 München. Με χωρητικότητα 69.901 θεατές, είναι το πρώτο στάδιο στον κόσμο που έχει εξωτερικό χρώμα που αλλάζει. Γίνεται κόκκινο, όταν παίζει η Bayern Μονάχου, μπλε όταν παίζει η 1860 München και λευκό όταν χρησιμοποιείται από τη γερμανική εθνική ομάδα.

Στάδιο Municipal de Aveiro – Πορτογαλία

Είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Aveiro της Πορτογαλίας, που σχεδιάστηκε για το UEFA Euro 2004 από τον Πορτογάλο αρχιτέκτονα Tomás Taveira. Το στάδιο Municipal de Aveiro έχει ένα φιλόδοξο σχεδιασμό, που συνδυάζει ένα απλό design, με ζωντανά χρώματα κάθε είδους σε ολόκληρο το γήπεδο. Τα καθίσματα έχουν διαφορετικά χρώματα και είναι τοποθετημένα με τυχαίο τρόπο. Κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, μπλε, άσπρα, μαύρα καθίσματα, προσφέρουν ένα πρωτότυπο χρωματικό αποτέλεσμα και μια ισχυρή αίσθηση δυναμισμού και ευθυμίας - ακόμα και όταν το γήπεδο είναι άδειο.

Πλωτό στάδιο Marina Bay – Σιγκαπούρη
Η πλωτή πλατφόρμα στο Marina Bay, είναι η μεγαλύτερη πλωτή σκηνή του κόσμου. Βρίσκεται στα νερά του ταμιευτήρα στη Marina Bay της Σιγκαπούρης και είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από χάλυβα. Έχει 120 μέτρα μήκος και 83 μέτρα πλάτος, το οποίο σημαίνει 5% μεγαλύτερη από το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Εθνικό Στάδιο. Η πλατφόρμα μπορεί να αντέξει έως και 1.070 τόνους, που ισοδυναμεί με το συνολικό βάρος 9.000 ανθρώπων, 200 τόνων σκηνικών και τρία στρατιωτικά οχήματα 30 τόνων. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 30.000 άτομα.

Igraliste Batarija – Κροατία

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Μέσα στις οχυρώσεις του 15ου αιώνα του Trogir, στην Κροατία, υπάρχει ένα μικρό γήπεδο της κροατικής ομάδας HNK Trogir, με χωρητικότητα 1.000 άτομα. Είναι ένα ωραίο γήπεδο, αλλά ίσως υπάρχουν περισσότεροι θεατές που παρακολουθούν τους αγώνες από το εστιατόριο στην οροφή του κάστρου που βρίσκεται δίπλα, παρά από τις κερκίδες.

Οικολογικό Στάδιο Janguito Malucelli – Βραζιλία

Φωτογραφία: http://www.jmalucellifutebol.com.br
Το οικολογικό στάδιο Janguito Malucelli, βρίσκεται στην Curitiba και είναι το πρώτο οικολογικό γήπεδο στη Βραζιλία. Μπορεί να φιλοξενήσει 6.000 άτομα σε καθίσματα που είναι τοποθετημένα στον παρακείμενο λόφο, χωρίς τη χρήση σκυροδέματος. Οι σχεδιαστές του χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένο ξύλο για την κατασκευή του.

Στάδιο Mmabatho – Νότια Αφρική

Φωτογραφία:http://en.wikipedia.org
Το στάδιο Mmabatho στη Νότια Αφρική, είναι ένα πολλαπλών χρήσεων γήπεδο στην πόλη Mafikeng και σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το γήπεδο μπορεί να χωρέσει 59.000 θεατές και σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το 1981 από μια ρωσική εταιρεία κατασκευής.

Γήπεδο Gospin Dolac – Κροατία

Φωτογραφία: http://madebytech.com
Το Gospin Dolac, κατασκευασμένο το 1989, είναι ένα γήπεδο στης πόλης Imotski της Κροατίας και αποτελεί το γήπεδο της ομάδας ΝΚ Imotski. Με χωρητικότητα 4.000 θεατών, το γήπεδο βρίσκεται δίπλα σε ένα γκρεμό ύψους 500 μέτρων, όπου υπάρχει μια λίμνη.

Γήπεδο Fujieda City – Ιαπωνία

Φωτογραφία: http://madebytech.com
Το στάδιο Fujieda City φιλοξενεί 13.000 θεατές, οι οποίοι, είτε παρακολουθούν ποδοσφαιρικά παιχνίδια, είτε πηγαίνουν εκεί για πικνίκ. Εκτός από τα συνηθισμένα καθίσματα, οι σχεδιαστές δημιούργησαν και δύο εκτάσεις με γκαζόν, όπου οι… αργοπορημένοι θεατές μπορούν να κάθονται και να παρακολουθούν τον αγώνα.

Στάδιο Recep Tayyip Erdoğan - Τουρκία

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Tο στάδιο Recep Tayyip Erdoğan, είναι ένα πολλαπλών χρήσεων γήπεδο στη γειτονιά Kasımpaşa, στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα, χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες και είναι το γήπεδο της ομάδας Kasımpaşa S.K.. Αν και η χωρητικότητα του σταδίου επεκτάθηκε σε 13.500 θεατές, οι κερκίδες καλύπτουν μόνο το μισό του γηπέδου, αφήνοντας το άλλο μισό εντελώς «ανοικτό» στη γειτονιά.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"