Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ : "ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ"

  Αγναντεύοντας τον κόσμο σχεδόν από τα 2 μέτρα (1,91μ.) δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις κολώνες στην άμυνα της ομάδας μας, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στον προπονητή του και ανάσες στους συμπαίκτες του.
Ο Βαλάντης Κόκκας, μας μιλά για τον Ρήγα Φεραίο και τον εαυτό του:
  Βαλάντη Χριστός Ανέστη. Χαρά μας να σε φιλοξενήσουμε στο blogspot της ομάδας μας.
Αληθώς ο Κύριος, Χρόνια πολλά σε όλους!!! Και μένα είναι μεγάλη μου χαρά που μου δίνεται την ευκαιρία να μιλήσω μεσώ του blog της ομάδας μας.
  Ανήκεις στα παιδιά που ήρθαν πρόπερσι το καλοκαίρι στην ομάδα μας, την χρονιά που η ομάδα κέρδισε την άνοδο στην Δ' Εθνική. Ποια ήταν η ποδοσφαιρική σου διαδρομή μέχρι τότε;
Είμαι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών του αθλητικού κολεγίου της Νίκης Βόλου.Σε ηλικία 15 ετών
πήγα στην Ακρόπολη Σέσκλου στο Α' τοπικό όπου και παρέμεινα 3 χρόνια. Μετά ήρθε ο Πύρασος όπου παρέμεινα για 2 χρόνια και αγωνίστηκα στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Ακολούθως υπήρξε το βήμα σε ομάδα της Γ'  Εθνικής αλλά κάποια προβλήματα με το δελτίο μου δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία η παρουσία μου εκεί και εν τέλει ήρθα στον Ρήγα.
  Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να προσαρμοστείς ερχόμενος στο Βελεστίνο και να ενταχθείς στον Ρήγα Φεραίο;
Ο ερχομός και ο εγκλιματισμός μου στην ομάδα έγινε σε ικανοποιητικά πλαίσια κ σε αυτό συντέλεσε η παρουσία του κ. Μπακάλη με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί ξανά στον Πύρασο. Αλλά και το οικογενειακό κλίμα μεταξύ των παιδιών με βοήθησε πολύ ώστε να εγκλιματιστώ γρήγορα.
  Μπορεί όλοι μας να γιορτάσαμε την Ανάσταση πριν λίγες μέρες αλλά επίτρεψέ μου να σου πω, πως πιστεύω ότι εσύ γιορτάζεις την ποδοσφαιρική σου ανάσταση εδώ και ένα μήνα. Αν και πάντα λογίζεσαι στου βασικούς παίκτες του Ρήγα, εν τούτοις στα τελευταία παιχνίδια ξεκινάς συνεχώς στην αρχική ενδεκάδα και μάλιστα είσαι από τους κορυφαίους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο;
Θεωρώ ότι όλη η ομάδα πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις, οι οποίες είναι προϊόν της επαγγελματικής δουλειάς που γίνεται όλη την χρονιά, χάρη στον Λάκη Μπακάλη αλλά και τον Κώστα Γρηγοριάδη και αυτό φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματα μας. Τώρα όσον  αφορά εμένα δεν θέλω να μιλήσω επί προσωπικού επιπέδου. Το μόνο που θα πω είναι ότι όλα είναι θέμα σκληρής δουλειάς και επιμονής, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο, τίποτα παραπάνω.
  Στα τελευταία παιχνίδια, αγωνιζόμενος ως στόπερ, είχες την ευκαιρία να μαρκάρεις προσωπικά κάποιους από τους κορυφαίους, αν όχι τους καλύτερους, σέντερ φορ του πρωταθλήματος. Οι εμπειρίες σου από αυτές τις μονομαχίες;
Οι καλύτερες και συνάμα πιο δύσκολες θα έλεγα, άλλα θεωρώ ότι ήταν τέσσερις οι καλύτεροι. Ο Μπενίσκος,  ο Έξαρχος και ο Καραγιάννης και φυσικά ο Μπρέσεβιτς της ΑΕΚ έστω και σε φιλικό. Είναι πολύ καλοί παίχτες με μεγάλη εμπειρία και ο καθένας είχε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
 Στην μέχρι τώρα καριέρα σου ποιος επιθετικός ήταν αυτός που σε δυσκόλεψε ή σε εντυπωσίασε περισσότερο;
Όπως προανέφερα όλοι ήταν δύσκολοι και είχαν τα χαρακτηριστικά τους όποτε δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα. Αν μπορώ όμως να πω για κάποιο λίγο περισσότερο,  αυτός ήταν ο Έξαρχος γιατί διέθετε πολύ καλή τεχνική κατάρτιση
  Αλήθεια είχες κάποιον ποδοσφαιριστή σαν πρότυπο ξεκινώντας την καριέρα σου;
Σαν αμυντικός μου αρέσει να ναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά επειδή πλέον και οι αμυντικοί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο συμμετέχουν στην επιθετική ανάπτυξη θα έλεγα ότι σαν πρότυπο μου είναι ο Gerard Pique, που συνδυάζει και τα δυο. Καλός αμυντικά και καλός τεχνικά, συνεπώς βοηθά και στο επιθετικό κομμάτι.
  Εσύ προσωπικά σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι; Γιατί σε έχουμε δει σαν δεξί μπακ, στόπερ, ακόμα και αμυντικό χαφ σε φιλικά ματς.)
Δεν είναι αν προτιμώ να αγωνίζομαι κάπου, όπου και αν μου ζητηθεί θα παίξω. Απλώς πιστεύω ότι μου ταιριάζει καλύτερα ως στόπερ.
  Μετράς 27 εμφανίσεις με την φανέλα του Ρήγα σε αγώνες πρωταθλήματος και 6 σε αγώνες κυπέλλου. Μετά από σχεδόν 2 χρόνια στην ομάδα, μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Ρήγας αλλά και μέχρι που μπορεί να φτάσεις εσύ;
Θεωρώ ότι η ομάδα του Ρήγα Φεραίου χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται. Άρα και όλοι όσοι την αποτελούν. Για μένα η ομάδα μας δεν έχει ταβάνι. Και προσωπικά μόνο μέσω της ομάδος μπορώ να φτάσω πιο ψηλά, όταν αυτή πηγαίνει καλά όπως και γίνεται τώρα.
  Βαλάντη σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας αφιέρωσες και σου ευχόμαστε πάντα τα καλύτερα τόσο στον αθλητισμό όσο και στην προσωπική σου ζωή.
Και εγώ σας ευχαριστώ και σας εύχομαι να συνεχίσετε την δραστηριότητα του site και τη συνεχή και λεπτομερή ενημέρωση του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"