Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ - Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στην 19η στροφή του πρωταθλήματος συναντάμε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελασσόνας. Μια ομάδα που έχει γράψει την δικιά της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που από τα σπλάχνα της έχουν ξεπηδήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα. 
Ο Π.Ο. Ελασσόνας ιδρύθηκε το 1957.Κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της είναι η περίοδος 1977 – 1978 που την βρίσκουμε να αγωνίζεται στην Β’ Εθνική Κατηγορία κάτι που το επιτυγχάνει ξανά το 1980-1981.

Το 2007 γίνεται η συνένωση του Π.Ο.Ε. με την ομάδα «Ολοσσών» και μετονομάζεται σε Ποδοσφαιρική Συνένωση Ελασσόνας (Π.Σ.Ε.), όπου την περίοδο 2008-2009, ανακηρύσσετε πρωταθλήτρια της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας (ΕΠΣ Λάρισας) και εξασφαλίζει την άνοδό της στην Δ Εθνική όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που μέσα από τον Π.Ο.Ε. εξελίχθηκαν και αποκτήθηκαν από άλλους επαγγελματικούς συλλόγους ενδεικτικά είναι :
Αλεξούλης Γιάννης (ΑΕΛ - ΠΑΟΚ)
Γκαλίτσιος Γιάννης (ΑΕΛ)
Κολότσιος Γιάννης (ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ)
Μωυσίδης Σάββας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ)
Σιδηρόπουλος Γιώργος (ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΕΚ).
Η φετινή χρονιά βρήκε τον Π.Ο Ελασσόνας με πολλά νέα παιδιά, νέο τεχνικό τιμ και καινούργια διοίκηση. Προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές και ελάχιστοι ποδοσφαιριστές από την περυσινή ομάδα, που τερμάτισε τελικά στην 3η θέση, συνέχισαν και φέτος.
  Μεταξύ άλλων η ομάδα απόκτησε τους Παναγιώτη Νούσια, Λάζαρο Κουμπούρα, Κώστα Λέτσιο, Χάρη Σισμανίδη, Δημήτρη Στάθη, Κώστα Τσιαλέμη, Δημήτρη Τόλιο, Διονύση Παναγιώτου, Δημήτρη Βάλλα, Στέλιο Μουρατίδη, Λάζαρο Γκουντρουμπή, Φώτη Γκουντρουμπή, Νίκο Κρίτσα.
  Σίγουρα ξεχωρίζει η παρουσία του διεθνούς με την εθνική ομάδα Κ18, Φώτη Γκουντρουμπή(φώτο). Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, πριν λίγο καιρό, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην evrytaniasport.gr και στον Δημ. Κολλημένο. Μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας πάνω στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ.
Ιδιαίτερο βάρος στα νέα παιδιά δίνεται στην Ελασσόνα. Στο ρόστερ συμπεριλαμβάνονται οι: Κώστας Γκουτζουρέλας, Φώτης Μπίλας, Γιάννης Πακάκης, Γιούλι Περτζιόνι, Αντώνης Γκαλίτσιος, Κώστας Γκαντούνας, Τάσος Δριστέλας, Σπύρος Βαρνάς, Γιάννης Παπαποστόλου, Βαγγέλης Ζηρδέλης, Γιάννης Μπαρλαγιάννης, Χρήστος Αρσένης, Θανάσης Σεμπίρης, Λεωνίδας Καραγκούνης και Γιώργος Σεμερτζίδης.
  Ξεκίνησε την χρονιά με προπονητή τον άλλοτε μέσο του συλλόγου Νίκο Φώλλα θέτοντας ως στόχο μια εύκολη παραμονή και την συμμετοχή της στην νέα ενοποιημένη  Γ΄ Εθνική αλλά στα τέλη Ιανουαρίου αποχώρησε από την θέση του και τον αντικατέστησε ο Γιώργος Κελτέκης,(φώτο αριστερά) που έγινε ευρύτερα γνωστός με τις επιτυχίες του στον Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Οι Ελασσονίτες βρίσκονται μετά από 18 αγωνιστικές στην 8η θέση και στον τελευταίο τους εκτός έδρας αγώνα στον Αμπελώνα απέσπασαν λευκή ισοπαλία ενώ αγωνίστηκαν με την ακόλουθη σύνθεση: Σεμπίρης, Πακάκης, Κρίτσας, Παπαποστόλου, Ζηρδέλης (84΄Λέτσιος), Βάλλας, Κουμπούρας, Γκουντρουμπής Φ., Καραγκούνης, Σισμανίδης, Γκαντούνας.
Στα τελευταία πέντε ματς απέσπασαν μονάχα 1 βαθμό ενώ δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε αντίθεση με τα  11 γκολ που έχουν δεχθεί. Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος σε 8 αγώνες μέσα στο γήπεδο τους δεν έχει λήξη κανείς ισόπαλος έχοντας απολογισμό 4 νίκες και άλλες τόσες ήττες (τέρματα εντός 5-7).
  Στον πρώτο γύρο η ομάδας μας είχε κερδίση με 1-0 χάρη στo χρυσό γκολ του Γιωργου Μιχολίτση, 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Μάλιστα ο σκόρερ εξαιτίας των έξαλλων πανηγυρισμών του (φώτο) είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 
Σε εκείνον τον αγώνα η ομάδας μας είχε αγωνιστεί με τους: Τσουμπέκο, Γουτούλη, Βουραζέρη, Γούτσιο,Κόκκας, Χατζή, Μπακάλης(72' Μπλέτσας), Μπίκας, Τσουκάλης(72' Βογιατζής), Γάρος(63' Ρηγίνος), Μιχολίτσης.
Θυμηθείτε το γκολ και τους πανηγυρισμούς στο ακόλουθο βίντεο:

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τον ύμνο της ομάδας αλλά και να δείτε φωτογραφίες από το ένδοξο παρελθόν της






Πηγή : EvrytaniaSport:, elassonafc.gr, elassonasport.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"