Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ- THE FIRM 2009

   Αγγλία δεκαετία του 1980. Ο Ντόμ είναι ένας έφηβος που έχει μπει στον κόσμο των χούλιγκαν, επηρεασμένος από τον αρχηγό της ομάδας του τον Μπέξ. 
  Θα προσπαθήσει και αυτός να γίνει ένας από τους αρχηγούς. Όταν όμως η βία και η αντιπαλότητα με άλλες ομάδες χούλιγκαν βγει εκτός έλεγχου, θα θελήσει να φύγει από αυτόν τον χώρο. Αυτό, δεν θα είναι ωστόσο και τόσο εύκολο…


  Η ταινία The Firm (2009) είναι του Nick Love. Αν βέβαια θέλουμε να είμαστε ακριβείς η ταινία έχει θέμα το χουλιγκανισμό και όχι το ποδόσφαιρο αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι τα δύο αυτά είναι αλληλένδετα.  Ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας για τον σκηνοθέτη έγκειται στη δυσκολία να μεταφέρεις τα του ποδοσφαίρου ακόμα και τα έξω γηπεδικά στο πανί. Αλλά ο Άγγλος το 

παλεύει και αυτό μας αρέσει. Ειδικά εδώ που πιάνει όμορφα τα 80′s και εκτός από την αργκό   που την κατέχει αυτή τη φορά καταπιάνεται με ωραίο τρόπο και με τη μόδα της εποχής.
Βασισμένο στο σενάριο του Al Ashton για το τηλεοπτικό The Firm (1989) του Alan Clarke η ταινία έχει διάρκεια 90' και τα έσοδα από τις προβολές της ήταν 656 χιλιάδες λίρες Αγγλιάς.
Πάρτε μια γεύση από το τρέιλερ της  ταινίας στο παρακάτω βίντεο:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"