Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

6 ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Τέσσερις αγωνιστικές έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο της Δ' Εθνικής και τα κομπιουτεράκια έχουν αρχίσει να παίρνουν φωτιά καθώς 6 ομάδες θα διεκδικήσουν τις 3 εναπομείναντες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην νέα Γ' Εθνική.

 Και λέμε 3 θέσεις γιατί θεωρούμε πως οι 4 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, κρατούν ήδη στα χέρια τους τα πολυπόθητα εισιτήρια για την νέα σεζόν.
  Καταρχήν ας θυμηθούμε πως έχει η βαθμολογία μετά και την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής:














ΟΜΑΔΑ Αγ Βθμ Ν Ι Η Υπέρ Κατά Διαφ

1 ΛΑΜΙΑ 1964 16 36 11 3 2 22 10 12

2 ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 17 32 10 2 5 27 9 18

3 ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ 16 28 8 4 4 18 11 7

4 ΠΥΡΓΕΤΟΣ 16 28 8 4 4 20 10 10

5 ΑΧ. ΔΟΜΟΚΟΥ 16 25 7 4 5 17 19 -2

6 ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 16 24 6 6 4 10 8 2

7 ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ 17 21 5 6 6 10 12 -2

8 ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 17 20 6 2 9 14 22 -8

9 ΑΝΔ. ΓΡΑΒΙΑΣ 16 18 4 6 7 18 18 0

10 ΑΕ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ 17 14 4 2 11 11 18 -7

11 ΑΙΟΛΟΣ 16 4 1 1 14 6 36 -30












Όπως βλέπουμε οι ομάδες: Λαμία,Καρδίτσα, Αγιά και Πυργετός έχουν αποσπαστεί από τις υπόλοιπες και δεν κινδυνεύουν. Ακόμα και ο Δωτιέας Αγιάς και Πυργετός που είναι στους 28 βαθμούς μόνο την μαθηματική τους εξασφάλιση περιμένουν κάτι που πιθανότατα θα γίνει την επόμενη αγωνιστική.
Από κει και πέρα όμως και όσο κατεβαίνουνε προς τα κάτω τα πράγματα δυσκολεύουν. Και πριν πούμε οτιδήποτε άλλο ας δούμε πρώτα τα παιχνίδια που απομένουν για την κάθε ομάδα:










Θ ΟΜΑΔΑ Βθ 19η Αγωνιστική 20η Αγωνιστική 21η Αγωνιστική 22η Αγωνιστική

5 ΑΧΙΛ.ΔΟΜΟΚΟΥ 25 *ΑΙΟΛΟΣ ΛΑΜΙΑ *ΔΩΤΙΕΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

6 ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 24 * ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΙΟΛΟΣ *ΛΑΜΙΑΔΩΤΙΕΑΣ 

7 ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ 21 *ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΡΕΠΟ *ΓΡΑΒΙΑ ΠΥΡΓΕΤΟΣ

8 ΕΛΑΣΣΟΝΑ 20 ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ *ΛΙΟΝΤΑΡΙ *ΑΙΟΛΟΣ ΡΕΠΟ

9 ΓΡΑΒΙΑ 18 ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ *ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ *ΛΙΟΝΤΑΡΙ

10 ΛΙΟΝΤΑΡΙ 14 ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΡΕΠΟ ΓΡΑΒΙΑ









Σημ. Με * αστερίσκο είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων

Βλέποντας λοιπόν το πρόγραμμα συγκεντρωτικά και συγκριτικά και για τις έξη ομάδες μπορούμε να βγάλουμε τα παρακάτω ασφαλή συμπεράσματα για την κάθε μία:

  • Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ είναι σε πλεονεκτική θέση με μία και μόνη προϋπόθεση  Να κερδίσει την επόμενη αγωνιστική μέσα στο Καρπενήσι τον Αίολο. Σε αυτή την περίπτωση φτάνει τους 28 βαθμούς και κατά 99% πανηγυρίζει από την 19η αγωνιστική την σωτηρία-άνοδο. Σε αντίθετη περίπτωση όμως θα χρειαστεί να ψάξει βαθμούς σε τρία δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Θεωρούμε όμως ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η ομάδα του Δομοκού θα είναι του χρόνου στην Γ' Εθνική.
  • Για την ομάδα μας, τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχει κάνει μια τιτάνια προσπάθεια μέχρι στιγμής και αν νικήσει την επόμενη αγωνιστική μέσα στην Ελασσόνα, θα επιστρέψει μετά βαΐων και κλάδων έχοντα πετύχει μέσα σε δύο χρόνια να ανεβεί δύο κατηγορίες. Με μια ισοπαλία η αγωνία παίρνει παράταση για μια ακόμα εβδομάδα αφού την 20η αγωνιστική υποδεχόμαστε τον Αίολο και νικώντας τον θα φτάσουμε τους 28 βαθμούς και θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Με ήττα όμως μέσα στην Ελασσόνα πιθανός να μην αρκεί μετά μόνο μία νίκη. Ίσως να χρειαστεί να ψάξουμε βαθμούς τις τελευταίες 2 αγωνιστικές  Σε κάθε περίπτωση όμως κρατάμε την τύχη στα χέρια μας αφού έχουμε και δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική με τον Δωτιέα Αγιάς.
  • Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ καλείται αρχικά να κερδίσει μέσα στο Λιοντάρι, κόβοντας έτσι από την ομάδα του νομού Καρδίτσας τις τελευταίες της μαθηματικές ελπίδες. Άλλο σενάριο δεν θέλουν να σκέφτονται στον Αμπελώνα γιατί μετά ακολουθεί το ρεπό τους ενώ κλείνουν το πρωτάθλημα με εντός έδρας αγώνα απέναντι στον όμορο Πυργετό. Κομβικό θα είναι το εκτός έδρας παιχνίδι στην Γραβιά που σίγουρα θα σφραγίσει, θετικά ή αρνητικά την τύχη κάποιας εκ των δύο ομάδων
  • Για την ΕΛΑΣΣΟΝΑ τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν νωρίτερα αφού την τελευταία αγωνιστική έχει το ρεπό της. Σχεδόν όλα θα εξαρτηθούν όμως από το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής. Με βαθμό ή βαθμούς θα διεκδικήσει την άνοδο στα δύο τελευταία της παιχνίδια, με ήττα θα εξαρτιέται πλέον αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Μπορεί όμως να μαζέψει βαθμούς γιατί στο τέλος αγωνίζεται απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες
  • Η μόνη ελπίδα της ΓΡΑΒΙΑΣ είναι ότι έχει να δώσει έναν αγώνα περισσότερο από Αμπελωνιακό και Ελασσόνα. Το πρόγραμμα της είναι το δυσκολότερο ίσως όλων και αρχής γινομένης από την 19η αγωνιστική που υποδέχεται τον Δωτιέα Αγιάς και θέλει μόνο νίκη. Όποιο άλλο αποτέλεσμα θα ισούται με αυτοκτονία για την ομάδα του νομού Φωκίδας. Ελπίζει να κερδίσει και επίσης ελπίζει να βρει αδιάφορους τους αντιπάλους τις στα 2 τελευταία της παιχνίδια.
  • Το ΛΕΟΝΤΑΡΙ κανονικά δεν θα ήταν στην σημερινή μας ανάλυση, Είναι στην χειρότερη θέση όλων με απόσταση 7 βαθμών από την γραμμή του υποβιβασμού, έχει να δώσει μόνο 3 παιχνίδια αφού την προτελευταία αγωνιστική έχει το ρεπό του. αλλά....έχει δικαίωμα στο όνειρο μιας και τα τρία παιχνίδια τα έχει εντός έδρας και μάλιστα απέναντι στις 3 ομάδες που καλείται να προσπεράσει. Θέλει μόνο νίκη σε κάθε ματς και συνδυασμό αποτελεσμάτων και κατά πως φαίνεται θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστεί μαζί με την ήδη υποβιβασθέντα ομάδα του Αίολου.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο χρυσός αριθμός φαντάζει το 28. Όποια ομάδα κατορθώσει να συγκεντρώσει αυτούς τους βαθμούς δεν θα κινδυνέψει. Ανάλογα με τα αποτελέσματα το όριο μπορεί να κυμανθεί και χαμηλότερα στους 26 ή 27.
Βέβαια βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι οι ομάδες που δεν κινδυνεύουν να αγωνιστούν σύμφωνα με την αξία τους και σεβόμενες την ιστορία τους. Παρόλα αυτά στο παρελθόν έχουμε δει παράξενα αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων ακόμα και της Α' Εθνικής, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι.
Στο στρατόπεδο της ομάδας μας άπαντες είναι προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι που έρχεται μέσα στην Ελασσόνα. Ξέρουν πολύ καλά τι έχουν πετύχει μέχρι στιγμής αλλά και τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα. Και είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν σε γιορτή ανόδου το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αίολο. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα τους και θα καταγράφουμε την κάθε τους προσπάθεια ασχέτου αποτελέσματος. Γιατί πάνω από όλα Ο ΡΗΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"