Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

84 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μπορεί μόλις 84χλμ να χωρίζουν την ομάδα μας από την νέα Γ' Εθνική; Και όμως γίνεται!! Αφού τόσο απέχει από το Βελεστίνο μας η κωμόπολη της Ελασσόνας. 
Το ζητούμενο είναι αν αυτή η μικρή απόσταση θα σταθεί εμπόδιο, όχι τόσο στους στόχους του Ρήγα Φεραίου, αλλά στους φίλους του. Στο πιο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι η ομάδα τους χρειάζεται δίπλα της με σκοπό να πανηγυρίσουμε όλη μαζί μια μεγάλη νίκη.

  Το όνομα της πόλης προέρχεται από παραφορά της έκφρασης "Ελλάς σώνει" εκεί δηλαδή που τελειώνει η Ελλάδα. Αυτό προέκυψε ιστορικά από το γεγονός ότι ενώ ολόκληρη η Θεσσαλία από το 1878 ήταν ελεύθερη από τον Τουρκικό ζυγό, η περιοχή της Ελασσόνας εξακολουθούσε να ανήκει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τελικά την Ελασσόνα απελευθέρωσε ο Ελληνικός στρατός στις 6 Οκτωβρίου του 1912.
  Στις μέρες μας η Ελασσόνα είναι έδρα του Δήμου Ελασσόνας, ο οποίος περιλαμβάνει 52 οικισμούς με συνολικό μόνιμο πληθυσμό 37.264 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.
  Είναι έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας, στην επικράτεια της οποίας, εκτός από τον Δήμο Ελασσόνας, περιλαμβάνεται και η Δεσκάτη του Νομού Γρεβενών. (Μέχρι το 1964 η περιοχή Δεσκάτης ανήκε στην επαρχία Ελασσόνας του Νομού Λαρίσης). 

 Επίσης, την ίδια χρονιά (1964), η κοινότητα Ελασσόνας προήχθη σε δήμο. Πολιούχος της Ελασσόνας είναι ο Άγιος Δημήτριος, η μνήμη του οποίου τιμάται πανηγυρικά την 26η Οκτωβρίου, μέρα αργίας για την Ελασσόνα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"