Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

O ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΘ κ. ΠΑΣΧΟΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 O Χαράλαμπος Πάχσος αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα του Βελεστίνου αλλά και του Μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου. Ασχολείται ενεργά με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου και είναι δημοτικός σύμβουλος, ενώ ταυτόχρονα είναι και Αντιπρόεδρος στην ΕΠΣΘ.
Έτσι οι απόψεις του έχουν πάντα το δικό τους ιδιαίτερο βάρος.
 Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΘ είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε και να μας παραχωρήσει μια αποκλειστική συνέντευξη για τους αναγνώστες του GOALPOST.GR, και του ASRIGASFERAIOS.BLOGPOST.GR όπου αναπτύσσει τις προσωπικές του απόψεις και τις θέσεις του συνδυασμού του κ. Μπατζιάκα με τον οποίο κατεβαίνει εκ νέου ως υποψήφιος. 


Ασχολήθηκε με τα κοινά από νεαρή ηλικία, από τα φοιτητικά του χρόνια ακόμα ως συνδικαλιστής. Από τα 23 του χρόνια ξεκίνησε να έχει ενεργή συμμετοχή στα διοικητικά του Ρήγα Φεραίου με αποκορύφωμα την σεζόν 1994-95, που ως πρόεδρος πλέον κατέκτησε η ομάδα το πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ με 27 βαθμούς διαφορά. Τότε όπως και τώρα είχε γίνει μια παρόμοια προσπάθεια με ντόπια παιδιά. Την επόμενη χρονιά σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα 6 ομίλων στην Δ' Εθνική, ο Ρήγας βγήκε 5η ενώ υποβιβάζονταν 7 ομάδες.(Πρωταθλήτρια την χρονιά εκείνη η Κέρκυρα.)
Ξανά ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ομάδας επί προεδρία του κ.Αλεξίου Άγγελου το 2005,  προσπαθώντας να πετύχουν το μεγάλο άλμα. Αλλά εκείνη την χρονιά ο Ρήγας έτυχε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό Βόλου και δεν τα καταφέρε. Παράλληλα από το 1994 είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Ρήγα Φερών από την θέση του δημοτικού συμβούλου.
Η ενασχόληση σας με την ΕΠΣΘ πότε ξεκίνησε;
 Στην ΕΠΣΘ εκλέχθηκα το 2009 με τον συνδυασμό του κ. Μπατζιάκα. Αρχικά κατέχοντας την θέση του Β' Αντιπροέδρου και στην συνέχεια, μετά από ένα έτος περίπου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του αντιπροέδρου. 
 Για μένα προσωπικά η συγκεκριμένη θέση είναι πολύ τιμητική, το να να αισθάνεσαι ότι εκπροσωπείς (ποδοσφαιρικά) τον νομό Μαγνησία και να προσφέρεις δίνοντας καθημερινά λύσεις.. πχ. Σήμερα το απόγευμα(σσ.χθες) ο πρόεδρος της ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, έχοντας η ομάδα του πρόβλημα γηπεδικό, μου  ζήτησε να βρούμε κάποια λύση κάτι που έγινε άμεσα, προσφέροντας το γήπεδο του Αερινού.
Ο χρόνος όλος είναι αφιερωμένος στο ποδόσφαιρο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα που προσπαθούμε να βρισκόμαστε όλα τα γήπεδα αν είναι δυνατόν. Και αυτό γίνεται εις βάρος της του επαγγέλματός μας αλλά κυρίως και του χρόνου που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας.
Είμαι παρών σε όλα τα συμβούλια της ΕΠΣΘ,με ιδέες και προτάσεις όπως π.χ. την βελτίωση του παιδικού πρωταθλήματος, την αποκέντρωση του θεσμού του Κυπέλλου -  φέτος ο τελικός θα γίνει στο Βελεστίνο στις 17/3. Θα εφαρμόσουμε αποκέντρωση στις μικτές ομάδες, τόσο όσο αναφορά τις προπονήσεις του όσο και τους αγώνες,δεδομένου ότι υπάρχει ή υποδομή σε γηπεδικές εγκαταστάσεις, τόσο στην περιοχή Βελεστίνου όσο και στην περιοχή Αλμυρού.
 Τέλος,πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες επιτροπές προτείναμε και δρομολογούμε την ενοποίηση της Β' ΚΑΙ Γ' τοπικής κατηγορίας της ΕΠΣΘ, ώστε και χρήματα να εξοικονομηθούν αλλά και πιο ανταγωνιστική να γίνει η κατηγορία. Και όλα αυτά την στιγμή που κάποιο άλλοι παρουσίαζαν την πρόταση της ενοποίησης ως δική τους επινόηση.
Γιατί πιστεύεται ότι υπερτερεί το ψηφοδέλτιο του κ. Μπατζιάκα;
Γιατί έχουμε ενεργούς υποψήφιους, που όντως είναι παράγοντες σωματίων και αυτό σημαίνει την αποδοχή τους  και μία πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο που έχει γίνει αλλά και στις θέσεις και τις προτάσεις μας για την επόμενη τετραετία.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προσθέσω ότι αποτελεί προσωπική μου τιμή να είμαι υποψήφιος στον συνδυασμό του Τάσου Μπατζιάκα του οποίου η εντιμότητα και ο κοινωνικός του ρόλος δεν αμφισβητείται από κανέναν στον νομό, και ο νοών νοεί το.
 Θεωρείται λοιπόν ότι έχει γίνει έργο αυτά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν;
 Ναι φυσικά με μεγαλύτερο έργο την οικονομική εξυγίανση, η οποία και επιτεύχθηκε απόλυτα. Πολύ σημαντική είναι επίσης η ισονομία και η αξιοπιστία των πρωταθλημάτων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι αν και προέρχομαι από τα σπλάχνα του Ρήγα Φεραίου,  ήμουν  κατά την περσινή περίοδο αποστασιοποιημένος από το πρωτάθλημα της Α' Τοπικής Κατηγορίας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Ρήγας στέφτηκε πρωταθλητής 10 λεπτά πριν το τέλος του τελευταίου αγώνα.
Επίσης έχουμε τρεις νέες σχολές διαιτησίας και πετύχαμε κατά 90% την ανανέωση των διαιτητικών πινάκων. Έτσι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η περίοδος που κάποιοι παράγοντες κατά το παρελθόν ήταν αναγκασμένοι να βάζουν τα πεντοχίλιαρα ανάμεσα στα δελτία πριν την έναρξη του αγώνα.
Και αυτό το έργο της ανανέωσης πρέπει να το πιστώσουμε στον κ. ΚΑΝΟΥΛΗΣ ο οποίος πρόσφερε πολλά και εξακολουθεί να προσφέρει καθημερινά αφιερώνοντας πολλές ώρες στην ανάπτυξη της διαιτησίας.

Για το θέμα της μη ύπαρξης γιατρών στα γήπεδα, ποια είναι η τοποθέτηση σας; Είναι ένα θέμα αρκετά σημαντικό.
 Καταρχήν πρέπει να πω ότι μεγάλο επίτευγμα είναι ο ιατρικός σταθμός της ΕΠΣΘ, από τον οποίο περνούσαν εξετάσεις όλοι οι ποδοσφαιριστές του νομού. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ιατρικού συλλόγου, μετά από πολλές παρεμβάσεις κατάφεραν να τον κλείσουν, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο. Το οξύμωρο είναι πως ο ίδιος ο ιατρικός σύλλογος φτιάχνει τώρα το κοινωνικό ιατρείο, σε κάποιο χώρο του δήμου, κάτι που το επικροτούμε ως κίνηση αλλά αναρωτιόμαστε βάση ποιου θεσμικού πλαισίου γίνετε; Για αυτό λοιπόν την επόμενη μέρα των εκλογών θα επιδιώξουμε την επαναλειτουργία του υγειονομικού σταθμού στα πρότυπα του κοινωνικού ιατρείου.
Από κει και πέρα θεωρώ πολύ σημαντικό να εξετάσουμε ρεαλιστικά την δυνατότητα ύπαρξης, δε θα πω γιατρών αλλά εκπαιδευμένων ανθρώπων, που θα μπορούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Και αυτό το λέω γιατί αφ' ενός η ύπαρξη γιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού θα ήταν δυσβάσταχτο κόστος στους παράγοντες και αφ' ετέρου δεν είμαστε βέβαιοι ότι ακόμα και αν καλύπτονταν το κόστος θα ήταν δυνατό να βρούμε γιατρούς. πχ. Στο Βελεστίνο (στην Δ' Εθνική είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού) έρχεται γιατρός από τον Βόλο.  Μια μεγάλη περιοχή και όμως δεν είναι εύκολη η εξεύρεση γιατρού. Προσωπικά θα πρότεινα να δοθεί μεγαλύτερο βάρος και στην εκπαίδευση -μέσω σεμιναρίων που θα γίνουν -των προπονητών. Κάτι που είναι υποχρεωτικό σε διπλωματούχους προπονητές και θα πρέπει να επιμείνουμε στην συχνότατη επιμόρφωση τους.
Και πιστεύεται ότι έτσι θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα;
Ας είμαστε ειλικρινείς.Είναι εύπεπτη η καραμέλα των "γιατρών στα γήπεδα", αλλά αν το δούμε ρεαλιστικά θα τιναζόταν εύκολα το πρωτάθλημα στον αέρα με την υποχρεωτικότητα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της ύπαρξης γιατρού στο γήπεδο  Καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία των γονιών και των παραγόντων γιατί και ο δικός μου γιος αγωνίζεται από 14 ετών στα γήπεδα της Μαγνησίας αλλά είμαστε εδώ για να δίνουμε εφαρμόσιμες λύσεις και όχι να λέμε ευχολόγια και να χαϊδεύουμε αυτιά.
 Πως κρίνετε τις προτάσεις του κ. Θεοδώρου ;
Κάθε πρόταση είναι σεβαστή και είναι καλό να ακούγεται αλλά θα ήθελα να επισημάνω 2-3 σημεία στις εξαγγελίες του κ. Θεοδώρου. Πιστεύω ότι ο κ. Θεοδώρου απέχει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα γήπεδα της Μαγνησίας με αποτέλεσμα οι προτάσεις του να είναι απλές ευχές, μη εφαρμόσιμες και απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Ενδεικτικά θα αναφέρω, ότι μίλησε για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Αγ. Γεωργίου Φερών.Αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε στις εξαγγελίες μας προτάσεις για χώρους που δεν μας ανήκουν!  Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στον δήμο Ρήγα Φεραίου και στο τοπικό συμβούλιο του Αγ, Γεωργίου.
 Και στο σημείο αυτό, με την ιδιότητα του δημοτικό συμβούλου, θα ήθελα να αναφέρω ότι ως δημοτική αρχή δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου. Εκτός αυτών είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής αυτή οι χώροι να αξιοποιηθούν και να δοθούν στην ομάδα του Παναγροτικού και στις ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

  ΕΠΣΘ και ΕΠΟ. Τελικά τι γίνεται εδώ; Ένα από τα σημεία που στέκεται ο κ.Θεοδώρου είναι οι σχέσεις του κ.Μπατζιάκα με τον κ. Σαρρή. Ο κ. Μπατζιάκας δεν στήριξε προεκλογικά τον κ. Σαρρή και αυτό δεν γίνεται να το αμφισβητήσουμε. Είναι γεγονός.
 Θέλω να καυτηριάσω αυτό ακριβώς το σημείο,  γιατί έχει γίνει μεγάλος ντόρος , για το ποιες πρέπει να είναι οι σχέσεις ΕΣΠΘ και ΕΠΟ. Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε στην Μαγνησία. Δηλαδή αν θέλουμε ανεξάρτητο και καθαρό ποδόσφαιρο ή ποδόσφαιρο εξαρτημένο και προσκολλημένο στο άρμα κάποιον μεγάλων ΠΑΕ.
 Οι εκλογές τις ΕΠΟ έχουν τελειώσει και ο κ. Μπατζίακας έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με τον κ. Σάρρή. Φυσικά και θα περιμένουμε την τετραετία που ξεκίνησε για να δούμε την προσφορά και το έργο του κ. Σαρρή και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον στηρίξουμε  Όμως δεν σας φαίνεται περίεργο που οι δύο ΠΑΕ του βόλου συμφώνησαν στην πρόταση του κ.Θεοδώρου; Οι ΠΑΕ  όμως, ως ΠΑΕ, δεν ψηφίζουν και οι παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν επηρεάζονται από τέτοια πυροτεχνήματα, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι και οι δύο ΠΑΕ έχουν γυρίζει την πλάτη τους στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του νομού. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι και οι δυο ΠΑΕ έχουν από 25 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο δυναμικό τους έκαστη, χωρίς να έχουν προωθήσει στους επαγγελματίες ούτε ένα ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή από την Μαγνησία, πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων.
 Εμείς ποντάρουμε στον ντόπιο ποδοσφαιριστή και την παρότρυνση αυτή έκανα και πριν από 2 χρόνια στους διοικούντες του Ρήγα Φεραίου. Να επενδύσουν σε παιδιά της περιοχής , σε προπονητικό τιμ της περιοχής αποφεύγοντας έτσι τα υπέρογκα έξοδα και τους “μισθοφόρους” ποδοσφαιριστές που γύριζαν από ομάδα σε ομάδα.Τα αποτελέσματα είναι ορατά.Η ομάδα βρίσκεται μια ανάσα πριν την Γ' Εθνική και θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο έλξης για τους ποδοσφαιριστές της Μαγνησίας.
Κλείνοντας την συζήτηση μας, τι θα θέλατε να πείτε σαν τελευταία λέξη και σαν περίληψη των απόψεων σας;
 Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι παράγοντες που θα μας ψηφίζουν να ξέρουν ότι θα είμαστε διπλά τους και την επόμενη μέρα, προσπαθώντας να λύσουμε τα προβλήματα τους. Γιατί γνωρίζουμε τις θυσίες και τους αγώνες τους αφού προερχόμαστε από τον ίδιο χώρο μ'αυτούς.
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας από όποιο πόστο και αν είναι αυτό.
Εγώ σας ευχαριστώ. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"