Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

"Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΣΧΟΛΗ.", ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΣΟΥΣ

Ο Λ. Μπακάλης "επί το έργων"
  Οι παλιοί ξέρουν...γνωρίζουν, και αναπολούν. Τα ονόματα που συζητιόνται πολλά. Ποιο να πρωτοθυμηθείς και να σημειώσεις.
 Μπορεί άραγε κανείς να πει ποιος ήταν καλύτερος; Τον κάθε ένα ακολουθούν ατελείωτες ιστορίες και περιστατικά που σχεδόν περνάνε στην σφαίρα του μύθου τα κατορθώματά τους. Πραγματικοί κέρβεροι και φόβος για τους αντίπαλους επιθετικούς.
 Τόσα πολλά ταλέντα σε ένα τόσο μικρό μέρος. Και όλοι τους εκεί. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Κάτω από τα δοκάρια του Ρήγα Φεραίου.
 Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ.
Γιατί ο Ρήγας μας, με ένα τρόπο μαγικό και συνάμα τόσο όμορφο, είχε πάντα
σπουδαίους τερματοφύλακες, γέννημα θρέμμα της ομάδας μας και καμάρι ολόκληρου του Βελεστίνο και όχι μόνο.
 Τα ονόματα που ακολουθούν φέρνουν χιλιάδες αναμνήσεις και πολλές μα πολλές συγκινήσεις.Θα προσπαθήσουμε να τα παρουσιάσουμε με χρονολογική σειρά και ζητάμε συγνώμη αν έχουμε ξεχάσει έστω και ένα.:
Ο Γ. Χατζής την χρονιά που ο Ρήγας ήταν στην Β΄ Εθνική
 Προπολεμικά όλοι μιλάνε για τον Νίκο τον Νέμτσα. Όταν ακόμα οριοθετούσαν το οριζόντιο δοκάρι με σχοινί. Κοντός στο δέμας αλλά με απίστευτα ρεφλέξ και εκτινάξεις.
Από κει και πέρα μεταπολεμικά πιο παλιοί από όλους ο Λαλόπουλος Αθανάσιος και ο Νιμπής Νίκος(τερματοφύλακας στον αγώνα μπαράζ με την Σπάρτη).
 Μετά ο μεγάλος Γιάννης Χατζής με λαμπρή καριέρα σε Ρήγα και Νίκη Βόλου(δεξιά φωτογραφία). Τον ακολουθούσε η ζωντανή ιστορία του Ρήγα Φεραίο Λάκης Μπακάλης, αγαπημένο παιδί των φιλάθλων και της Νίκης Βόλου όπου πρόσφερε για πολλά χρόνια και σημερινός προπονητής των μεγάλων επιτυχιών.(στην αρχική φωτογραφία που είναι από το αρχείο του μοναδικού Βασίλη Ζηνέλη.)
 Ο Λαϊτσος ο Βασίλειος αλλά και ο Αγγελής ο Νίκος που και αυτός αργότερα πήρε μεταγραφή, αφού πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα μας.
 Ο Σαϊτης Κωνσταντίνος,ο Σαράντης Γιώργος και φυσικά ο Θεοδωρόπουλος ο Γιάννης, που μετά τον Ρήγα μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου.
Ο Γ. Κουρίτας στο περσινό μεγάλο φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ
Η λίστα δεν τελειώνει εδώ αφού υπάρχουν και άλλα παιδιά που φόρεσαν την φανέλα του Ρήγα με το νούμερο ένα και που επίσης κατάγονταν από το Βελεστίνο. Σήμερα την παράδοση αυτή την συνεχίζουν με την ίδια επιτυχία ο αγαπημένος "ψηλός" της παρέας ο Κουρίτας ο Γιώργος(αριστερή φωτογραφία), ο "νεοσύλλεκτος Μπουρίτας Γιώργος και ο δάσκαλος Βασίλης Τσουμπέκος που μας οδήγησε στην Γ' Εθνική.
 Και μην απορείτε που προσφωνούμε τον Βασίλη Τσουμπέκο ως δάσκαλο, αν και θα ήταν το ίδιο σωστό αν το προσφωνούσαμε ως φανατικό οπαδό ή πιστό εργάτη του Ρήγα Φεραίου.
 Έχοντας μαθητεύσει όλα αυτά τα χρόνια δίπλα δίπλα στους κορυφαίους Κώστα Γρηγοριάδη, Χρήστο Κοντοβά, Γιάννη Χατζή (ο πρώτος που ξεχώρισε το ταλέντο του Βασίλη)  και Λάκη Μπακάλη, πλέον εδώ και σχεδόν ένα μήνα ο Βασίλης Τσουμπέκος φροντίζει να μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους αυριανούς τερματοφύλακες του Ρήγα Φεραίου.
 Με απίστευτη όρεξη και μεράκι προπονεί τους τερματοφύλακες στην Ακαδημία της ομάδα μας, κάνοντας μας να πιστεύουμε ακράδαντα ότι η "Μεγάλη του Ρήγα Σχολή" έχει να βγάλει πολλούς άσσους ακόμα.
 Ανδριώτης, Γελαδάρης,Κουσκουρίδα,Κουβάτας,Συρταδιώτης, Τσιούτσιος αλλά και όσα ακόμα παιδιά έρθουν και εξασκήσουν το ταλέντο τους με μόνη προϋπόθεση να αγαπούν το πιο όμορφο άθλημα του κόσμου.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"