Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ - Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

 Την γνωστότερη ομάδα από το νησί της Εύβοιας αντιμετωπίζει την Κυριακή 6/10 ο Ρήγας Φεραίος, τον Αθλητικό Όμιλο “Χαλκίς”. ακόμη μία ιστορική ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με μακρόχρονη ιστορία στα εγχώρια πρωταθλήματα, τη φανέλα της οποίας φόρεσαν πολλοί καταξιωμένοι παίκτες.
 Ο Αθλητικός Όμιλος “Χαλκίς” (ή ΑΟ Χαλκίδα, όπως είναι γνωστός) δημιουργήθηκε το 1967, ύστερα από αναγκαστική συγχώνευση που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς του Ολυμπιακού Χαλκίδος και του Ευρίπου. Έχει έδρα το δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας. Τα χρώματα
της ομάδας είναι το μπλε και το μαύρο και το έμβλημά της είναι η νύμφη Αρέθουσα. 
 Η μεγαλύτερη διάκριση του ΑΟΧ ήταν την περίοδο 1968-1969, όταν πέτυχε την άνοδο στην Α’ Εθνική, ενώ 1989-1990 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Δ’ Εθνική. Έχει μία συμμετοχή στην Α’ Εθνική, 15 στη Β’, 9 στη Γ’, 13 στη Δ’ και 5 στην ΕΠΣ Εύβοιας.
  Πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς εξελέγη στις 19/7/2013 ο Βασίλης Ταρνανάς ,ενώ προπονητής στους “κυανόμαυρους” είναι παλαίμαχος παίκτης της ομάδας Πάνος Τοκπασίδης (πρώην τεχνικός του Ηρακλή Ψαχνών). Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο της Χαλκίδας χωρητικότητας 1500 θεατών.Στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, συμμετείχε στον 7ο όμιλο τερματίζοντας στην 5η θέση με 29 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Άγγελος Γκιόκας με σύνολο 8 γκολ (έξι στο πρωτάθλημα δύο στο κύπελλο Ευβοίας). Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Νίκος Ευσταθίου, ο οποίος μετά την αποχώρηση του Μανιάτη, έγινε και ο αρχηγός της ομάδας. Ο Ευσταθίου είχε 19 συμμετοχές.  
 Σε δεκαπέντε προσθήκες προχώρησε η ομάδα της Χαλκίδας. Το πιο ηχηρό όνομα ήταν ο Μάριος Σέγκος, με θητεία μεταξύ άλλων σε Εθνικό, Πανελευσινιακό, Εθνικό Αστέρα, Απόλλων Αθηνών, Προοδευτική και Ηρακλή Ψαχνών. Τον Αμερικάνο παίκτη, τον Κρις Μπουγκάι ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της FC Indiana, ενώ το 2009-10 ήρθε στην Ευρώπη και έπαιξε στις ακαδημίες της Καϊζερσλάουτερν. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αμερική, παίζοντας στην FC Indiana. Από κει και πέρα οι “νερατζούρι” πρόσθεσαν στο ενεργητικό τον τερματοφύλακα του Αιολικού Ιάκωβο Σουβατζόγλου, τον Έντισον Κάφα από την Απολόνια Φιέρ της Super League της Αλβανίας, τον Γιώργο Ναουμίδη (αμυντικός) από τον Ολυμπιακό Βόλου και αρκετούς νεαρούς παίκτες (Αποστόλου Ευάγγελος, Κεντρώος, 19 ετών, από τον Α.Ο. Αμαρυνθιακού. Αυλωνίτης Ευάγγελος, Αμυντικός, 24 ετών, από τον Α.Σ. Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου. Βαλκάνος Αλέξανδρος, Ακραίος Επιθετικός, 19 ετών, από τον Αστέρα Τρίπολης (Κ 20). Γκαράνης Ιωάννης, Κεντρώος, 26 ετών, από τον Α.Ο. Θήβας. Κηρύκος Αντώνιος, Κεντρώος, 23 ετών, από την Α.Ε. Προποντίς. Κοροβέσης Βασίλειος, Αμυντικός, 20 ετών, από τον Α.Ο. Λουκισίων. Ντουμάνης Δημήτριος, Τερματοφύλακας, 19 ετών, από την Α.Ε. Προποντίς. Ταυταρίδης Παναγιώτης, Κεντρώος, 19 ετών, από τον Άρη Θεσσαλονίκης (Κ 20).
Πέντε φιλικά έδωσε ο ΑΟ Χαλκίδας. Επικράτησε δύο φορές του Λήλαντα Βασιλικού με 4-1 και 2-0, του ΑΟ Νέας Αρτάκης με 3-2, του Ταμυναϊκού με 4-2, του Παντριαδικού με 3-2, ενώ έφερε 0-0 με τον Παναργειακό.
  

Έρευνα του Αργύρη Τσιγγενόπουλου


Το ρόστερ της ομάδας:

Τερματοφύλακες
Δημήτρης Ντουμάνης 20 ετών
Βαγγέλης Σαλεμής 27 ετών
Ιάκωβος Σουτζόγλου 22 ετών
Θανάσης Κακαβάς 21 ετών

Αμυντικοί
Βαγγέλης Αυλωνίτης 24 ετών
Νίκος Ευσταθιου 31 ετών
Κώστας Καραμπάς 27 ετών
Βασίλης Κοροβέσης 19 ετών
Στέλιος Μπαλαμπάνης 24 ετών
Γιώργος Ναουμίδης 21 ετών
Αντώνης Νικολάου 19 ετών
Τάσος Παπακωνσταντίνου 22 ετών
Βασίλης Πέτσης 21 ετών
Παναγιώτης Σφυρόπουλος 23 ετών
Θανάσης Τσατσαρώνης 22 ετών

Μέσοι
Γιάννης Γκαράνης 26 ετών
Αντώνιος Κηρύκος 24 ετών
Παναγιώτης Ταυταρίδης 19 ετών
Γεώργιος Κωνσταντάγκας 19 ετών

Επιθετικοί
Ευάγγελος Αποστόλου 18 ετών
Αλέξανδρος Βαλκάνος 19 ετών
Άγγελος Γκιόκας 19 ετών
Γιώργος Καλλιανιώτης 18 ετών
Νίκος Καρβούνης 21 ετών
Λευτέρης Κάρος 24 ετών
Έντυσαν Κιάφα 24 ετών
Βασίλης Κολιόπουλος 22 ετών
Μάριος Σέγκος 37 ετών
Απόστολος Τσαλμάς 24 ετών
Παναγιώτης Τσουπέης 19 ετών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"