Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ: ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ

  Στις 5 Αυγούστου 1962 ιδρύθηκε από την συνένωση του συνένωση σωματείων Παναουσαϊκού και Ολυμπιακού σε Νάουσα. Έγινε σύσκεψη στο σπίτι του ιατρού κ. Αηδονόπουλου παρουσία του βουλευτή κ. Τζαμπάζη και η επιτροπή της Νάουσας. 
 Δεν επετεύχθη συμφωνία για την συνένωση αλλά την επομένη και υπό την πίεση των φιλάθλων που περίμεναν όλη την νύχτα το αποτέλεσμα, έγινε πάλι σύσκεψη με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Κόκκινου. 
 Κατόπιν διαβουλεύσεων αποφασίστηκε
τελικά κατόπιν εισηγήσεως του κ. Μπεριτσιάνου από την επιτροπή Νάουσας να μετονομασθεί ο Ολυμπιακός «Νάουσα» και συγχρόνως να εκλεγεί το Δ.Σ στο οποίο να συμμετέχουν 4 εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ,του Παναουσαϊκού και της Νάουσας. Να παραχωρηθούν οι καλύτεροι παίκτες του Παναουσαϊκού στον Ολυμπιακό που μετονομάζεται Νάουσα κρατώντας τους υπόλοιπους για να διατηρηθεί ως ομάδα. 
 Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
 Το 1989, ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή της ομάδας Αλέκος Παπαδόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού της ομάδας και ταυτόχρονα να καθιερώσει ξανά την ομάδα στη Β’ εθνική και γιατί όχι και το βήμα παραπάνω….Διοίκηση και προπονητής αρχίζουν το “παιδομάζωμα” και ψάχνουν ταλέντα που μαζί με την εμπειρία των “παλιών” θα δημιουργήσουν μια ομάδα ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Αρχίζουν και έρχονται οι πρώτοι νεαροί ποδοσφαιριστές : Μάρκου, Τρούπκος Γρ., Κουρογεωργάκης, Κυζερίδης, Τσιάρτας, Βουρδογιάννης, Φασίδης που μαζί με τους έμπειρους πλέον Τσελιόπουλο, Χατζηδάκη, Ιακωβίδη, Αλεξιάδη, Γλώσση, και Παυλόπουλο δημιουργούν μια ομάδα ικανή για όλα.
Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ
  

Οι παίκτες έδεσαν μεταξύ τους πλέον και τη χρονιά 1990-91’ η “Νάουσα” περνάει σαν σίφουνας από τη Γ’ εθνική όπου είχε υποβιβαστεί, τερματίζοντας στη πρώτη θέση και διαλύοντας οποιαδήποτε ομάδα βρέθεί στο δρόμο της φιλοδωρώντας με 6-0 την Πρέβεζα, 4-0 το ΠΑΟ Κυριακίου, 3-0 τον ΠΑΟΝΕ, 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και με τον Αλεξιάδη να πετυχαίνει 15 γκολ, τον Κυζερίδη 14 και τον Τσιάρτα 11 πανηγυρίζει την επάνοδο της στη Β’ εθνική κατηγορία. Η χρονιά 1991-92’ βρίσκει την Νάουσα στη Β’ εθνική και τη διοίκηση με νέες προσθήκες νεαρών ταλαντούχων παικτών να μη κρύβει το πόθο της ώστε η ομάδα να καταφέρει να τερματίσει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Αποκτούνται οι Νούσιας από Κοζάνη, Βόσδου από τον Άρη και επιστρέφει ξανά στην ομάδα ο Αργυρίου από τον Πανιώνιο και η ομάδα βρίσκεται στη μέση της ποδοσφαιρικής περιόδου να κυνηγάει το άπιαστο όνειρο : την άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια της Α’ εθνικής για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Η ΧΡΟΝΙΑ “ΣΤΑΘΜΟΣ’’ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣΤην επόμενη χρονιά το όνειρο κάθε ομάδας έγινε πραγματικότητα!! Η ‘’Νάουσα’’, η ομάδα μοντέλο πανηγυρικά στα μεγάλα ‘’σαλόνια’’ της Α’ εθνικής!!! Και για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα η Νάουσα παρουσίασε μια ομάδα φτιαγμένη από ατσάλι….μια ομάδα βγαλμένη από παραμύθι….Μέσα στους έμπειρους παίκτες, και τους νεαρούς ταλαντούχους που υπήρχαν, αποκτήθηκαν κι άλλοι νεαροί που έδειξαν πως κατέχουν το ποδόσφαιρο….Ο Βασίλης Λάκης από την Λητή Θες/νίκης, ο Ζίφκοβιτς από τη Γιουγκοσλαβία και ο Ηλίας Σαπάνης….Αντίθετα ο μοναδικός παίκτης που παραχωρήθηκε είναι ο Μάρκου στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητήσει πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην Α΄ εθνική…. Σημειώνει ιστορικές νίκες….φιλοδωρεί με 5 γκολ την Αναγέννηση Γιαννιτσών, με 4 γκολ τα Γιάννενα και τον Πανσεραϊκό, με τριάρες τον Παναργειακό, τους Πόντιους Βέροιας και τον Ατρόμητο. Το Δεκέμβριο φεύγει από την ομάδα και το μεγάλο της αστέρι, ο Βασίλης Τσιάρτας και πηγαίνει στην ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγιεβιτς…Αυτό όμως δεν επηρεάζει την ομάδα η οποία τερματίζει στη πρώτη θέση με 63 βαθμούς έχοντας ενεργητικό 59 τερμάτων και κλείνει τη χρονιά με εκείνο το εκπληκτικό παιχνίδι μέσα στη Νάουσα με τον Εορδαϊκό όπου το παιχνίδι λήγει με σκορ 6-4 και η Νάουσα αποθεώνεται με περισσότερους από 8000 φιλάθλους να έχουν γεμίσει σπιθαμή προς σπιθαμή το εθνικό στάδιο Νάουσας και τότε το γλέντι ξεκινάει : η Νάουσα Πρωταθλήτρια Β’ Εθνικής και άνοδο για πρώτη φορά στη ιστορία της στην Α’ εθνική!!! Η πόλη γιορτάζει….χιλιάδες κόσμος βγαίνει στους δρόμους και πανηγυρίζει το μεγάλο αυτό άθλο…η άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή Νάουσα των 20.000 κατοίκων παίρνει φωτιά και γίνεται γνωστή στο πανελλήνιο!! Η διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Πουρνάρα, ο προπονητής Αλέκος Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του και όλοι οι παίκτες το γιορτάζουν με σαμπάνιες, συνθήματα και χορούς σε όλη τη πόλη… 

Φέτος 20 χρόνια μετά και αφού πέρασε ακόμα και από το τοπικό το 2002 & 2006-2008, η Νάουσα βρίσκετε για μια ακόμα φορά στην Γ' Εθνική. Στην προεδρία του συλλόγου είναι ο Πέτρας Θεόδωρος ενώ την τεχνική ηγεσία έχει ο Αργυρίου Βασίλης.
Στην προσπάθεια της αυτή αποκτήθηκαν 12 νέοι παίκτες: Αδάμ Βλαχοδήμος (22/11/1985, επιθετικός) από τον Αχιλλέα Νάουσας,Γιώργος Γεωργίου (αμυντικός) από τον Εδεσσαϊκό, Δημήτρης Κεφαλάς (24/09/1992, μεσοαμυντικός) από την Κασσιόπη, Λάμπρος Μπαϊράμης (19 ετών, επιθετικός) από την ομάδα Νέων του Ηρακλή, Σάκης Παπατάνος (27/06/1980, μέσος) από τον Αχιλλέα Νάουσας, Βασίλης Πούπης (24/08/1991, αμυντικός) από τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών, Ιορδάνης Ζαχαριάδης(30/06/1990, τερματοφύλακας) από την Αναγέννηση Γιαννιτσών, Γιώργος Νικόλτσης(06/04/1992, επιθετικός) από την Γλυφάδα, Δήμος Συμπεθέρης (06/04/1983, μεσοαμυντικός) από τον Βατανιακό, Βαγγέλης Αβραμόπουλος (06/02/1991, μέσος) από τον Καμπανιακό, Στέλιος Ρέτζια (22 ετών, μεσοεπιθετικός) από τον Εδεσσαϊκό, Γιώργος Σιμψερής (25/12/1991, τερματοφύλακας) από τον Φωκικό, Γιώργος Κύρου (01/07/1993, τερματοφύλακας) από την ΑΕ Αλεξάνδρειας.Το ρόστερ της ομάδας: 
Τερματοφύλακες
Γιώργος Σιμσερής 22 ετών
Γιώργος Κύρου 20 ετών
Θάνος Μπουμπουλέντρας 18 ετών
Αμυντικοί
Ζήσης Βλαχοδήμος 20 ετών
Δημήτρης Χατζηγεωργίου 16 ετών
Θεόκλητος Ιωαννίδης 19 ετών
Γρηγόρης Αργυρίου 20 ετών
Θανάσης Παπατάνος 31 ετών
Δημοσθένης Συμπεθέρης 30 ετών
Δημήτρης Πέικος 27 ετών
Βασίλης Πούπης 22 ετών
Γιώργος Γεωργίου 20 ετών
Κώστας Μουσικάκης 24 ετών
Κώστας Κοσμάς 16 ετών
Γιάννης Κελεσίδης 17 ετών
Αλέξανδρος Ζούρκος 17 ετών
Μέσοι
Στέλιος Ρέτζιας 22 ετών
Δημήτρης Κεφαλάς 22 ετών
Ευάγγελος Αβραμόπουλος 22 ετών
Γιώργος Νικόλτσης 21 ετών
Πασχάλης Αργυρίου 24 ετών
Νίκος Περηφανόπουλος 30 ετών
Αδάμος Βλαχοδήμος 28 ετών
Επιθετικοί
Ιωακείμ Μπενίσκος 33 ετών
Γιώργος Γασπαράτος 24 ετών
Λάμπρος Μπαϊράμι 20 ετών
Φώτης Παρθενόπουλος 17 ετών
Χρήστος Τατσιώνας 17 ετών
Γιάννης Μουρίκης 17 ετών
Αθανασίος Παπαδής 17 ετών
Γρηγόρης Γκέτσος 15 ετών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"