Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ: Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964

 Με έναν πολύ δυνατό και ιστορικό αντίπαλο κοντράρεται την Κυριακή 29/9 ο Ρήγας Φεραίος. Η ομάδας μας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ομάδα της Λαμίας και εμείς σας παρουσιάζουμε όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον αντίπαλο μας.
 Η Στερεοελλαδίτικη ομάδας
ιδρύθηκε το 1964 και προέρχεται από συγχώνευση του Λαμιακού και της Παλλαμιακής. Αν και οι «κυανόλευκοι» έχουν φτάσει έξι φορές κοντά στην Α” Εθνική, δεν έχουν καταφέρει ποτέ να πάρουν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Παρόλα αυτά η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με τις μεγάλες εμφανίσεις κόντρα στις μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο θεσμό του κυπέλλου (2-1 και 1-0) με την ΑΕΚ στο ΔΑΚ Λαμίας και 1-0 με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, με το τέρμα των «πρασίνων» να σημειώνεται στο 91′) έχουν κάνει τον Α.Σ. Λαμία ιδιαίτερα δημοφιλή στον νομό Φθιώτιδας.
 Στις 11/7/08 έγινε μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της ομάδας, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ήρθε στη Λάμια τελικά όμως αποχώρησε από την ομάδα. Την ίδια χρονιά υποβιβάστηκε στην Δ” Εθνική κατηγορία.Ο υποβιβασμός επί προεδρίας Αλέξη Κούγια στιγμάτισε την ιστορία της ομάδας αλλά και η παρολίγον άνοδος την επόμενη χρονιά (παρά τις 30 νίκες και 4 ισοπαλίες, η τιμωρία των 6 βαθμών από το προηγούμενο πρωτάθλημα της στέρησε την επάνοδο της) προκάλεσαν την παρέμβαση των τοπικών αρχόντων και με τη βοήθεια επιφανών παραγόντων της πόλης, η Λαμία επανήλθε στο προσκήνιο και πλέον φαντάζει από τα μεγάλα φαβορί για την επιστροφή στη Football League. 
 Το καλοκαίρι του 2012 η Λαμία συγχωνεύτηκε με τον Αγρότη Λιανοκλαδίου (που εκείνη την περίοδο ήταν στην Δ” Εθνική) και έτσι πήρε την θέση της ομάδας από το Λιανοκλάδι. Αντίθετα, ο Αγρότης έπεσε στην Α1 Φθιώτιδας. Την σεζόν 2012/2013 η Λαμια τερμάτισε πρώτη στον 4ο όμιλο στο Περιφερειακό, αφήνοντας 5 βαθμούς πίσω της τον Α.Ο. Καρδίτσας. Πρώτος σκόρερ της Λαμίας βγήκε ο Νίκος Ταμάμης με 7 γκολ, ενώ πίσω του ο Κώστας Μαλισσόβας με 5 γκολ. Μάλιστα την ίδια σεζόν κατέκτησε και το Κύπελλο Φθιώτιδας, νικώντας με 3-1 τον Αχιλλέα Δομοκού στον τελικό.
 Έδρα του Α.Σ Λαμία είναι το ΔΑΚ Λαμίας. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 7500 θέσεις, όλες καθήμενων. Το ρεκόρ προσέλευσης κρατάει από το 1968, όταν σε έναν αγώνα της Λαμίας με τα Τρίκαλα στο ΔΑΚ βρέθηκαν πάνω από 11000 φίλαθλοι.
 Το γήπεδο χτίστηκε την δεκαετία του 1960 και πριν δέκα χρόνια (το 2004) ανακατασκευάστηκε. Την αγωνιστική περίοδο 2003-04, λόγο της ανακατασκευής, η Λαμία χρησιμοποίησε ως έδρα το γήπεδο της Ροδίτσας, λίγο έξω από την πόλη, όπου μάλιστα στην φιέστα για την άνοδο στην Γ Εθνική βρέθηκαν 6.000 φίλοι της ομάδας.  
 Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ιδιοκτήτης του Τεχνικού και Εμπορικού Ομίλου «Papaioannou Group» ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της περιοχής και από τους πλέον δημοφιλείς στην Κεντρική Ελλάδα. Η ιδιαίτερη του αγάπη για τον σύλλογο αποδυκνείεται καθημερινά, καθώς οι κινήσεις σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο φανερώνουν του λόγου το αληθές. Η πρώτη κίνηση ήταν η πρόσληψη ενός ικανού προπονητή, επιλέγοντας τον γνωστό στο Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο, Περικλή Αμανατίδη ενώ η ομάδα πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο γραφικό Καρπενήσι, όπου βρέθηκε για 10 ημέρες περίπου, με τον έμπειρο τεχνικό να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο της. 
  Από το ρόστερ της περσινής χρονιάς αποχώρησαν οι Γιώργος Καταραχιάς, Χρήστος Παπαγεωργίου και Χρήστος Στυλιανός ενώ εντυπωσιακή είναι η ενίσχυση του με 16 παίκτες από υψηλότερο κυρίως επίπεδο (Σπύρος Γόγολος με θητεία σε Κέρκυρα, Πανιώνιο, Καλλιθέα, Άρη, Γιάννινα, Ερμή Αραδίππου και Ολυμπιακό Βόλου, Νίκος Παπαδήμας με θητεία σε Κέρκυρα, Ολυμπιακό Κ20, Γλυφάδα, Νίκη Βόλου, Γιάννης Φιρινίδης με θητεία σε Λεβαδειακό, Αετό Σκύδρας, Αναγέννηση Επανομής, Ηρακλή, Λάρισα, Δημήτρης Κατσαδούρος με θητεία σε Ζάκυνθο και Θρασύβουλο, Βασίλης Γαλάνης με θητεία σεΟλυμπιακό Βόλου, Παναθηναϊκό (Κ20), Ξάνθη, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Γκαζ Μετάν, Δημήτρης Παπαστεργίου από Αναγ. Επανομής ενώ έχει πάιξει και σε Παναχαϊκή, Α.Ε. Ποντίων, Πάφος (Κύπρου), Δόξα Δράμας, Νίκη Βόλου, Θερμαϊκό,Κώστας Κυπτίου από Τύρναβο και πιο πριν στην Νίκη Βόλου,Γιώργου Τσιλίγκου που αγωνιζόταν στον Πύρασο Νέας Αγχιάλου, Ζόραν Ζλατκόφσκι διεθνή με τις Εθνικές ομάδες Ελπίδων και Νέων των Σκοπίων,Κοντοχρήστος Χρήστος πέρυσι με την ομάδα του Πανιωνίου στη Super League, Γκριτζάπης Ιωάννης που έχει αγωνιστεί στην Κ20 του Παναθηναϊκού και στον Πανηλειακό, Μιχαήλ Χρήστος από τον Ατρόμητο Πειραιά, Καραματσούκης Ευάγγελος από την Κ20 του Λεβαδειακού, Κώστας Διαμαντίδης από Απόλλων Σμύρνης, Αντρέας Μκρτσιαν από την Δόξα Δράμας, Τοντόρ Κόλεφ από Σλάβια Σόφιας και πιο πριν στον Ολυμπιακό Βόλου)
 Στις φιλικές αναμετρήσεις ο ΠΑΣ Λαμία έφερε τα εξής αποτελέσματα : με Παμμωλιακό (2-0), με Φωκικό (0-1, αγωνίζεται και σήμερα) και Μυρίκη (1-0).


Το ρόστερ της ομάδας: 

Τερματοφύλακες

Γιάννης Φιρινίδης 30 ετών
Απόστολος Κοντογεώργος 23 ετών
Γιώργος Τσιλίγκος 23 ετών
Δημήτρης Πανέτσος 17 ετών

Αμυντικοί
Σπύρος Γόγολος 35 ετών
Κώστας Τσαμαδιάς 31 ετών
Δημήτρης Σκορδάς 28 ετών
Δημήτρης Σπυριδάκης 27 ετών
Αντρέας Μκρτσιάν 25 ετών
Χρήστος Μιχαήλ 24 ετών
Δημήτρης Παπαστεργίου 25 ετών
Χρήστος Κοντοχρήστος 22 ετών
Νίκος Παπαδήμας 22 ετών
Θανάσης Ζιάκας 19 ετών
Κώστας Μαδούρας 18 ετών

Μέσοι
Κώστας Διαμαντίδης 28 ετών
Γιώργος Κουτρομάνος 26 ετών
Γιάννης Πάνος 25 ετών
Γιώργος Καραπέτσας 23 ετών
Γκεντιάν Κιπτίου 22 ετών
Γιάννης Αντωνίου 19 ετών
Γιάννης Γκριτζάπης 20 ετών
Γιώργος Παπανικολάου 17 ετών

Επιθετικοί
Τοντόρ Κόλεφ 33 ετών
Νίκος Ταμάμης 26 ετών
Ζόραν Ζλατκόφσκι 26 ετών
Βαγγέλης Καραματσούκης 21 ετών
Κώστας Μαλισσόβας 20 ετών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"