Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ: " ΣΕ ΑΓΝΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ"

  Ο αρχηγός και παίκτης – σύμβολο του Ρήγα Φεραίου, Παναγιώτης Κουντούρης, μίλησε στο sportvox.gr για τον στόχο και τις προκλήσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του και στις εμπειρίες του από το χώρο του ποδοσφαίρου.
 Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κουντούρη: 

Για την προσπάθεια που γίνεται στον ΑΣ Ρήγα Φεραίο:
«Η ομάδα είναι χτισμένη πάνω σε παιδιά της περιοχής τα οποία είναι νεαρά σε ηλικία. Ο μέσος όρος ηλικίας στον Ρήγα Φεραίο δεν ξεπερνάει τα 22 χρόνια. Μάλιστα, αυτοί οι παίκτες είναι μαζί από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Εκεί, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο Ρήγας Φεραίος είχε μια διαρκή παρουσία στην Δ’ εθνική με πετυχημένες χρονιές, καθώς και διακρίσεις σε τοπικό επίπεδο. Η ομάδα μας στηρίζεται σε αγνά ερασιτεχνικά πρότυπα. Δεν υπάρχουν λεγεωνάριοι ή επαγγελματίες με απολαβές και αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα δεν χάθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Για την πρόκληση της Γ’ εθνικής:

«Κοιτάξτε, η ποιότητα της ομάδας καθορίζει τον στόχο της στο πρωτάθλημα. Εμείς γνωρίζουμε τα παιδιά που παίζουν εδώ και λέμε ότι μπορούμε να παραμείνουμε την κατηγορία. Ο Ρήγας Φεραίος δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, πήρε πίσω ορισμένους δανεικούς και έκανε μία μεταγραφή από την περιοχή Η ομάδα βασίζεται και στη δυνατή της έδρα, που είναι μία από τις καλύτερες στην περιοχή».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Σε κάθε παιχνίδι της ομάδας έχουμε πάνω από 1500 άτομα, που στηρίζουν θερμά τους παίκτες, χωρίς παρεκτροπές και μάλιστα ακολουθούν τον Ρήγα Φεραίο και εκτός έδρας. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και το δείχνει».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία ομάδα στη Γ’ εθνική:

«Ο μόνος τρόπος για να είναι βιώσιμη μία ομάδα σε αυτή την κατηγορία είναι να λειτουργεί σε ερασιτεχνικά πρότυπα. Να μην υπερβαίνει το οικονομικά μπάτζετ, να μην κάνει μεταγραφές εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας. Επίσης, πολύ σημαντικό που ισχύει στην περίπτωση του Ρήγα Φεραίου είναι ότι στηρίζεται στην προσπάθεια των πολλών και όχι του ενός, που μπορεί κάποια στιγμή να φύγει και να αφήσει προβλήματα. Εμείς βρισκόμαστε εδώ τώρα επειδή όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν πολλοί που τρέχουν για την ομάδα».

Για την προσωπική του πορεία στο ποδόσφαιρο και τον Ρήγα Φεραίο:

«Είμαι 17 χρόνια στον Ρήγα Φεραίο. Έχω κάνει 11 χρόνια επαγγελματίας σε Ολυμπιακό Βόλου και Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ενώ βρέθηκα και κοντά στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ήμουν και στην εθνική ελπίδων μαζί με Τσιάρτα και Ζαγοράκη, ωστόσο είχα ορισμένους τραυματισμούς που με άφησαν πίσω. Στο πρόσφατο φιλικό με την ΑΕΚ συνάντησα και πάλι τον Δέλλα με τον οποίο είχαμε παίξει αντίπαλοι όταν αυτός ήταν στον Πανσερραϊκό».

Για τη σχέση του με τους νεότερους παίκτες της ομάδας:

«Κοιτάξτε, με τα παιδιά είμαστε εκτός από συνάδελφοι και φίλοι και όταν έχω να τους πω κάτι που βασίζεται στην εμπειρία μου είναι πολύ πρόθυμοι να το ακούσουν».

Την άποψή του για τη νέα Γ’ εθνική:

«Μου θυμίζει την παλιά Δ’ εθνική πριν από αρκετό καιρό που είχε καλές ομάδες όπως ο Πιερικός, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα. Έχουμε δώσει φιλικά, όπως με την Τερψιθέα και διαπίστωσα ότι αρκετές ομάδες δεν έχουν κάνει μεταγραφές εξαιτίας και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Η άποψή μου είναι ότι θα υπάρχουν οι ομάδες που θα στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις και από εκεί και πέρα 2-3 που θα πρωταγωνιστήσουν επειδή έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ. Πάντως, θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τις νέες γενιές και τα χαρακτηριστικά που φέρνουν στο ποδόσφαιρο:

«Οι νέες γενιές είναι λιγότερο σκληρές σε σχέση με εμάς. Έχουν όμως περισσότερα ερεθίσματα, από την τηλεόραση, το ίντερνετ, γεγονός που τους κάνει να βγάζουν περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Το επίπεδο σε σχέση με την εποχή που ξεκίνησα εγώ έχει αλλάξει πάρα πολύ. Το πιο σημαντικό είναι η ταχύτητα, αφού τώρα το παιχνίδι είναι πολύ πιο γρήγορο. Επίσης, στην εποχή μου όλοι οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές ήξεραν μπάλα από μόνοι τους, από την αλάνα, ενώ τώρα μπορείς να δημιουργήσεις έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή με την κατάλληλη δουλειά και καθοδήγηση. Το άλλο που είναι διαφορετικό είναι η μαχητικότητα που έχει αυξηθεί».

πηγή: sportvox.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"