Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

 Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, για τη σεζόν 2013-14 από την ΕΠΟ, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έξι ομίλους.
 Στην προκήρυξη γίνεται λόγος για τρεις ομίλους των 16 ομάδων και τρεις των 15 ομάδων, υπολογίζοντας δηλαδή ότι συμμετέχουν 93 σωματεία. Ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει όπως σας
έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό.
 Από εκεί και πέρα, ξεκαθαρίζεται τι γίνεται με τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό. Οι πρωταθλητές κάθε ομίλου θα προβιβάζονται στη Football League, ενώ συνολικά θα υποβιβαστούν 46 σωματεία. Συγκεκριμένα, από τους 3 ομίλους των 16 ομάδων και τον ένα των 15, θα υποβιβαστούν οκτώ ομάδες, ενώ από τους δύο των 15 ομάδων θα υποβιβαστούν επτά σωματεία.


Αναλυτικά το κείμενο της προκήρυξης:
Το Πρωτάθληµα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013 – 2014, το οποίο θα διεξαχθεί σε έξι (6) Οµίλους.
Άρθρο 1. ∆ιατάξεις διεξαγωγής
Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήµατος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας διεξάγονται σύµφωνα µε τις διατάξεις:
α) Των Κανόνων Παιχνιδιού που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το ∆ιεθνές Συµβούλιο της F.I.F.A.
β) Των Κανονισµών της Ε.Π.Ο.
γ) Των αποφάσεων του ∆.Σ. της Ε.Π.Ο. που ρυθµίζουν ή θα ρυθµίζουν ειδικά θέµατα, που δεν προβλέπονται από την παρούσα.
Άρθρο 2. Έννοια Προκήρυξης
Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύµβασης προσχώρησης µεταξύ της Ε.Π.Ο., ως ∆ιοργανώτριας, και των Σωµατείων που µετέχουν στο Πρωτάθληµα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Άρθρο 3. ∆ήλωση Συµµετοχής / Έναρξη
Με τη ∆ήλωση συµµετοχής, που έχει ήδη περιέλθει στην Ε.Π.Ο., τα Σωµατεία αποδέχονται, χωρίς επιφυλάξεις, το καταστατικό και τους κανονισµούς της Ε.Π.Ο. και τους όρους της Προκήρυξης και της αντίστοιχης οικονοµικής εγκυκλίου, διαφορετικά αποκλείονται του Πρωταθλήµατος µε απόφαση της Επιτροπής Γ΄ Εθνικής
Κατηγορίας.
Η ηµεροµηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται για τις 22 Σεπτεµβρίου 2013
Άρθρο 4. Ειδικές ∆ιατάξεις.
α. Γήπεδα: Όλοι οι αγώνες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας διεξάγονται, υποχρεωτικά σε γήπεδα τα οποία είναι εφοδιασµένα µε την νόµιµη άδεια καταλληλότητας και διαθέτουν χλοοτάπητα.
∆εν θα ισχύσει καµία εξαίρεση. Σωµατείο που δεν διαθέτει γήπεδο µε χλοοτάπητα δεν θα γίνεται δεκτό στο Πρωτάθληµα.
Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα Σωµατείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή µόνιµα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή Γ΄ Εθνικής θα µπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει το σωµατείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η ∆ιοργανώτρια µπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούµενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόµενους τουλάχιστον 24 ώρες (άρθρο 22 παρ.2 του Κ.Α.Π.) πριν την έναρξή του. Τα αιτήµατα των ενδιαφεροµένων Σωµατείων για αλλαγή ώρας, ηµέρας και
γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην Οµοσπονδία έως και πέντε (5) ηµέρες πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογηµένα, προκειµένου η αρµόδια Επιτροπή να κρίνει το βάσιµο ή όχι.
Τα Σωµατεία (µε µέριµνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράµµατος στα κοινοτικά – δηµοτικά και εθνικά γήπεδα τα οποία χρησιµοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνοµικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.
β. Προπονητές: Όλα τα σωµατεία, υποχρεούνται να συνάψουν σύµβαση µε προπονητή – προπονητές διπλωµατούχους, U.E.F.A. Β΄ και άνω, οι οποίοι θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα, που εκδίδει η Ε.Π.Ο., καθώς και το ∆ελτίο Πιστοποίησης Προπονητή από τις Ε.Π.Σ.
Η σύµβαση αυτή, θεωρηµένη από την αρµόδια ∆.Ο.Υ., πρέπει να κατατεθεί στην Επιτροπή Πρωταθλήµατος τουλάχιστον δέκα (10) ηµέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήµατος, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόµενες από τους κανονισµούς κυρώσεις.
γ. Πρόγραµµα Αγώνων: Θα προκύψει µετά τη δηµόσια κλήρωση, που θα γίνει σε ηµεροµηνία και τόπο που θα γνωστοποιηθεί στα σωµατεία µε νεώτερο έγγραφό µας.
δ. Ποδοσφαιριστές: Απαγορεύεται η συµµετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθληµάτων. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιµοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές οµάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιµοποίηση έως δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθληµα της περιόδου 2013-2014 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1980
ε. Οµάδες Υποδοµής: Όλα τα Σωµατεία υποχρεούνται να συµµετάσχουν, µε την ανάλογη οµάδα, στο Πρωτάθληµα Υποδοµών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.
Το Σωµατείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήµατος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας , να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. (υπόψη της Επιτροπής Γ΄ Εθνικής) αντίγραφο της ∆ήλωσης Συµµετοχής στο ως άνω πρωτάθληµα.
Σε περίπτωση που δεν συµµετάσχει πλήρως, ενώ έχει δηλώσει συµµετοχή, στα πρωταθλήµατα υποδοµής της Ε.Π.Σ. απαγορεύεται η συµµετοχή του, µε όλες τις προβλεπόµενες κυρώσεις, στους αγώνες πρωταθλήµατος της Γ΄ Εθνικής, έως την συµµόρφωσή του µε την παραπάνω υποχρέωσή του.
Η Επιτροπή Γ΄ Εθνικής έχει το δικαίωµα να ζητεί, όποτε αυτή κρίνει απαραίτητο, επίσηµη ενηµέρωση από τις Ε.Π.Σ. για το θέµα.
στ. Ιατρός: Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του µε οποιοδήποτε επίσηµο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου η σφραγίδα).
ζ. Έπαθλα πρωταθλήµατος: Στην πρωταθλήτρια οµάδα κάθε οµίλου θα
απονεµηθεί κύπελλο και µετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της.
Άρθρο 5: Επίλυση Αθλητικών ∆ιαφορών
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρµογή των κανονισµών και της προκήρυξης και αφορούν στις οµάδες που µετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήµατος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και κάθε πρόσωπο που συνδέεται µε αυτές µε οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται µόνο από τα αρµόδια θεσµοθετηµένα διαιτητικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Με τη δήλωση συµµετοχής στο πρωτάθληµα και την αποδοχή της παρούσας οι οµάδες συµφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρµόδια διαιτητικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόµενα από τους κανονισµούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.
Η εν λόγω δέσµευση αποκλείει τη δυνατότητα των οµάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, µε οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαµβανοµένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολ∆. Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο 5 , τότε, µε απόφαση του ∆.Σ. της Ε.Π.Ο., η υπαίτια οµάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθληµα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και θα της απαγορεύεται η συµµετοχή σε οποιαδήποτε πρωτάθληµα για πέντε (5) ηµερολογιακά έτη
Άρθρο 6. Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώµατα
Η Ε.Π.Ο., ως αποκλειστικός φορέας διοργάνωσης του πρωταθλήµατος,
επιφυλάσσεται παντός δικαιώµατός της σύµφωνα µε τον Κανονισµό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), αναφορικά µε την εµπορική και ραδιοτηλεοπτική εκµετάλλευση των αγώνων, καθώς και κάθε άλλου συναφούς δικαιώµατος ήχου, εικόνας και περιεχοµένου των αγώνων.
Άρθρο 7. Προβιβασµός – Υποβιβασµός
Περίοδος 2013 / 2014
Γ΄ Εθνική
Μετά την οριστική βαθµολογική κατάταξη των οµάδων θα προβιβαστούν στη Football League έξι (6) οµάδες (η πρωταθλήτρια οµάδα κάθε Οµίλου), θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήµατα ευθύνης των Ε.Π.Σ. σαράντα έξι (46) οµάδες και θα παραµείνουν
στην κατηγορία πενήντα (50) οµάδες.
Οι προβιβαζόµενες οµάδες θα καταθέσουν υποχρεωτικώς φάκελο στην αρµόδια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, που θα εγγυάται τα απαιτούµενα κριτήρια της αδειοδότησης για τη συµµετοχή στη Β΄ Εθνική κατηγορία και την δυνατότητα του σωµατείου να συγκροτήσει και να λειτουργήσει ως ΠΑΕ.
Ο υποβιβασµός των οµάδων στα πρωταθλήµατα ευθύνης των ΕΠΣ ( 46 οµάδες) θα γίνει ως ακολούθως: Από τους τρεις οµίλους των δεκαέξι (16) οµάδων και τον ένα των δεκαπέντε (15) οµάδων, που θα προκύψει από κλήρωση, θα υποβιβαστούν οχτώ (8) οµάδες. Από τους δύο άλλους οµίλους των δεκαπέντε (15) οµάδων θα υποβιβαστούν εφτά (7) οµάδες.
Προβιβασµός από Ε.Π.Σ. ( για περίοδο 2014 / 2015)
Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες οµάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3)
δευτεραθλήτριες οµάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) οµάδες, θα πάρουν µέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασµό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Θα συγκροτηθούν δεκατέσσερις (14) όµιλοι των τεσσάρων (4) οµάδων έκαστος. Οι οµάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς (εντός – εκτός έδρας) αγώνες. Η πρώτη της τελικής βαθµολογίας οµάδα κάθε Οµίλου, συνολικά δεκατέσσερις (14) οµάδες, θα προβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Συνολικά η Γ΄ Εθνική Κατηγορία της περιόδου 2014 / 2015 θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερις (64) οµάδες, κατανεµηµένες σε τέσσερις (4) Οµίλους των δεκαέξι(16) οµάδων έκαστος.
Άρθρο 8. Καταρτισµός Οµίλων
Οι όµιλοι του πρωταθλήµατος θα συγκροτηθούν µε γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθµός των οµάδων µιας Ένωσης είναι µεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεµηθούν, µε κλήρωση, σε περισσότερους του ενός οµίλους.
Οι όµιλοι 5ος και 6ος θα συγκροτηθούν από τις οµάδες των Ε.Π.Σ. της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αττικής ως εξής: Οι οµάδες των ΕΠΣ της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύµνου, Ηρακλείου, Λασιθίου) θα κατανεµηθούν, κατόπιν κλήρωσης, ανά τέσσερις σε κάθε όµιλο. Οι οµάδες της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, µε την ίδια ως άνω διαδικασία, θα κατανεµηθούν ανά µια σε κάθε όµιλο. Οι οµάδες των ΕΠΣ της Αττικής (Αθήνα, Πειραιάς, ΕΠΣ∆Α, ΕΠΣΑΝΑ) θα κατανεµηθούν, επίσης, µετά από ενιαία κλήρωση, στους δύο οµίλους.
Άρθρο 9: Τελικές διατάξεις
Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, από τις διατάξεις των Κανονισµών της Ε.Π.Ο. ή για οποιοδήποτε θέµα που θα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από την παρούσα θα αποφασίζει το ∆ιοικητικό Συµβούλιό της Οµοσπονδίας στα πλαίσια του Καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου.
Η οικονοµική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο. και οι όποιες σχετικές αποφάσεις του ∆.Σ. της Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της παρούσας Προκήρυξης την οποία και συµπληρώνουν.
Για την Ε.Π.Ο.
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"