Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

  Δεν στέφθηκε με επιτυχία η πρωτοβουλία της ΕΠΟ να εκδώσει ετήσιες κάρτες εισόδου στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής για τους δημοσιογράφους.
  Η Ομοσπονδία θέλησε, σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΠΣ να βγάλει ειδικές κάρτες εισόδου για τους δημοσιογράφους, που δεν είναι
ακόμη κάποιας αναγνωρισμένης Ένωσης Δημοσιογράφων. Όμως το εγχείρημα παρουσίασε άμεσα πολλά προβλήματα. Η ζήτηση για τις κάρτες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και με δεδομένες τις όχι τόσο καλές υποδομές των περισσότερων γηπέδων της κατηγορίας, αποφασίστηκε τελικά να μην ισχύσουν. Παράλληλα, αρκετές Ενώσεις έδιναν λιγότερες κάρτες σε ΜΜΕ, από αυτές που ζητούσαν, με πρόσχημα την αυξημένη ζήτηση.
Τελικά η ΕΠΟ με ανακοίνωση επισήμανε πως η είσοδος δημοσιογράφων στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής θα γίνεται μετά από απευθείας συνεννόηση των δημοσιογράφους με ανθρώπους των γηπεδούχων ομάδων, όπως άλλωστε ίσχυε ως τώρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώνει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ όλης της χώρας, ότι ανακαλούνται και δεν έχουν ισχύ όλες οι ειδικές διαπιστεύσεις εισόδου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που εξέδωσε και διένειμε -μέσω των ανά την Ελλάδα Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων- η Ε.Π.Ο., για τους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014.
Λόγω των διαφορετικών δεδομένων (π.χ. δημοσιογραφικές θέσεις, κερκίδες, χώροι ΜΜΕ κλπ.) που ισχύουν σε όλα τα γήπεδα/στάδια της χώρας όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, την αποκλειστική ευθύνη για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων των ΜΜΕ θα έχουν τα γηπεδούχα σωματεία.
Σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές ταυτότητες ΜΜΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Δημοσιογραφικές Ταυτότητες Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), ισχύει ό,τι ακριβώς προβλέπεται στους νόμους και τους κανονισμούς.
Αναφορικά με τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων ισχύουν τα εξής:
α. Αγώνες Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014
Τα δικαιώματα ανήκουν στα σωματεία, τα οποία και νομιμοποιούνται να τα εκχωρούν σε όποιο ΜΜΕ εκείνα επιθυμούν. Θα πρέπει δε, να προμηθεύουν με τη σχετική έγγραφη άδειά τους τα ενδιαφερόμενα Μέσα, έτσι ώστε να μην προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα στις μεταδόσεις, αλλά και να κοινοποιούν όπως προβλέπεται στους κανονισμούς τις συμβάσεις συνεργασίας τους με τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα στην αρμόδια υπηρεσία της Ε.Π.Ο..
β. Αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014
Τα δικαιώματα ανήκουν στην Ε.Π.Ο., η οποία και θα προμηθεύει με τη σχετική έγγραφη άδειά της τα ενδιαφερόμενα ΜΜΕ, έτσι ώστε να μην προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα στις μεταδόσεις.
Για τους αγώνες Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, η Ε.Π.Ο. διατηρεί το δικαίωμα εφόσον κριθεί απαραίτητο, βάσει των προβλεπομένων στους νόμους και τους κανονισμούς, να προχωρήσει στην έκδοση ειδικών διαπιστεύσεων εισόδου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
πηγή: epo.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"