ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΟ Α.Σ. «Ρήγας Φεραίος» ιδρύθηκε το 1926 ως ένας ερασιτεχνικός σύλλογος και ανήκει στην κοινωνία του Βελεστίνου. Η πρωτοβουλία για την ίδρυση του συλλόγου έγινε δεκτή με καλές προοπτικές από τη νεολαία και το σύνολο των κατοίκων του Βελεστίνου και απόδειξη, από φωτογραφίες που υπάρχουν, η καθολική συμμετοχή των κατοίκων στη διαμόρφωση χώρου για τη δημιουργία γηπέδου, στα «αλώνια», όπου και σήμερα το κατασκευασθέντα αργότερα στάδιο, με τη σημερινή του μορφή. Με την ίδρυση ήρθε και η πλούσια, για την εποχή αθλητική δραστηριότητα του συλλόγου, με σειρά ποδοσφαιρικών αγώνων, που συγκέντρωναν πλήθος κόσμου. Το όνομα που φέρει ο σύλλογος είναι του εθνεγέρτη και μάρτυρα Ρήγα Φεραίου.
Από τον αθλητικό σύλλογο έχουν περάσει εκατοντάδες νέοι του Βελεστίνου προσφέροντας τις ικανότητές τους και γράφοντας έτσι την ιστορία του συλλόγου. Ο σύλλογος ιδρύεται το 1926 ενώ το 1928 συγκροτείται η ποδοσφαιρική ομάδα του «Ρήγα Φεραίου». Το έτος 1954 ο «Ρήγας Φεραίος» παίρνει την «επίσημη» μορφή του, με την αναγνώριση του συλλόγου. Κατά τα έτη 1955-1958 ο «Ρήγας Φεραίος» αγωνίζεται σε επίσημο πρωτάθλημα στη Γ΄ τοπική κατηγορία, όπου και πρωταγωνιστεί, ενώ το 1959 ο «Ρήγας» ανακηρύσσεται πρωταθλητής στη Γ΄ τοπική κατηγορία. Το 1961 ο «Ρήγας» όντας πρωταθλητής στη Β΄ τοπική κατηγορία, ανέρχεται στην Α΄ τοπική κατηγορία.
Η περίοδος 1973-1974 ήταν η πιο εποικοδομητική για το σύλλογο, γιατί ανήλθε στη Β΄ Εθνική κατηγορία που είναι και το ορόσημο στην ιστορία του Ρήγα Φεραίου. Τα έτη 1994-1995 όντας πρωταθλητής στην Α΄ τοπική κατηγορία ανέρχεται για πρώτη φορά στην Δ΄ Εθνική κατηγορία. Την περίοδο 2000-2001 ανέρχεται στην 5η θέση της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας όπου παραμένει μέχρι το έτος 2006-2007 στη 2η θέση.
Το 2010 η ομάδα υποβιβάζεται στο Α' Τοπικό της ΕΠΣΘ και αποφασίζει την αναδιοργάνωση του. Στηρίζεται σε νεαρά ταλαντούχα παιδιά από το Βελεστίνο και τις γύρω περιοχές και με προπονητή έναν Βελεστινιώτη, τον Λάκη Μπακάλη, ξεκινά να χτίση μια νέα ομάδα. Τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν , αφού ο Ρήγας Φεραίος όχι απλά κατακτά το πρωτάθλημα στην ΕΠΣΘ την σεζόν 2011-2012 αλλά κατακτά και την πρώτη θέση στα μπαράζ ανόδου με αποτέλεσμα άμεσα να επιστέψει στην Δ' Εθνική.
Η σεζόν 2012-2013, είναι η χρονιά που η ΕΠΟ αποφασίζει την αναδιάρθρωση της Δ' Εθνικής. Ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και με μεγάλα του όπλα την πολύ δυνατή του έδρα και την άριστη αμυντική λειτουργία, κατακτά την 6η θέση στον 4ο όμιλο και ταυτόχρονο το εισιτήριο για την νέα Γ' Εθνική.
Η φετινή σεζόν βρίσκει την ομάδα μας ακόμα πιο ψηλά αλλά πάντα πιστή στην φιλοσοφία της, δουλεύοντας με ντόπιους ταλαντούχους παίκτες και βάζοντας πάνω από όλα την οικογένεια που ακούει στο όνομα ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το όμορφο ταξίδι!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"