Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ: Α.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 Ένα γνώριμο αντίπαλο αντίπαλο συναντά την Κυριακή 22/9 η ομάδα μας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.
 Ο λόγος για τον Α.Ο. Καρδίτσας, που βρέθηκε στον δρόμο μας τόσο για το περσινό πρωτάθλημα όσο και πριν από μία εβδομάδα για το κύπελλο.
 Ο μοναδικός εκπρόσωπος
του νομού Καρδίτσας στη φετινή Γ” Εθνική είναι ένας σύλλογος που στα 50 περίπου χρόνια ιστορίας παρουσίασε μία αξιόλογη πορεία βρίσκεται στη…σκιά της μεγάλης δύναμης του Καρδιτσιώτικου ποδοσφαίρου, την Αναγέννηση. Παρόλα αυτά κατόρθωσε επί σειρά ετών να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και φέτος επιστρέφει μετά από 13 χρόνια (τελευταία παρουσία το 2000) στη τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Ο Αθλητικός Όμιλος Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1966 και ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια του Π.Ο.Ε.Κ. Μετά την ίδρυση και αναγνώρισή του σαν αθλητικό σωματείο ο ΑΟΚ συμμετείχε στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Θεσσαλίας. Την περίοδο 1970-1971 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Β” Εθνική όπου παρέμεινε ως το 1976.
 Από τα σπλάχνα της έχουν βγεί πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές που κόσμησαν τα γήπεδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα με τον σημαντικότερο εκ αυτών τον τέως προπονητή της ομάδας Βάιο Καραγιάννη που είναι ο μοναδικός Καρδιτσιώτης ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο και συγκεκριμένα στο Μουντιάλ των Η.Π.Α. το 1994.
 Ο αντικαταστάτης του Καραγιάννη είναι ο Γιάννης Μάγγος. Πρόκειται για πρώην βοηθό-γυμναστή του Απόστολου Χαραλαμπίδη σε ομάδα της Κύπρου, ενώ παλιότερα ήταν και συνεργάτης του Βάιου στην Αναγέννηση Καρδίτσας τη χρονιά που ανέβηκε από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική.
 Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν ο Γιάννης Κόκκινος για την Αναγέννηση, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την περσινή χρονιά Δημήτρης Ζιώγας για τον ΑΟ Σαρακηνού και ο Νίκος Καπράνας. Εντούτοις η ενίσχυση του ΑΟΚ στο μεταγραφικό «παζάρι» είναι αξιοσημείωτη, που ομολογουμένως δίνει πολλές λύσεις
 Οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν τους Γιώργο Γεωργίου (τερματοφύλακας από Μετέωρα),Γιώργο Καβαλλάρη (αμυντικός από Εθνικό Καρδίτσας), Έξαρχος Τριανταφύλλου(μεσοαμυντικός από Λεοντάρι), Μιχάλη Διπλάρη (μεσοαμυντικός από Λεοντάρι), ΧρήστοΚούρκουλα (μεσοαμυντικός από Αναγέννηση Καρδίτσας), Νίκο Κωτούλα (μεσοεπιθετικός από Μαγούλα), Χρήστο Χαντζιάρα (μεσοεπιθετικός από Ασπίδα Κρύας Βρύσης), Τηλέμαχο Βασιλόπουλο (μεσοεπιθετικός από Ιθάκη), Χρήστο Νάκου (μεσοεπιθετικός από Τρίκαλα),Δημήτρη Νάκου (μεσοεπιθετικός από Τρίκαλα), Στάθη Παπαδόπουλο (μεσοεπιθετικός από Κιλκισιακό), Αντώνη Τζοβάρα (επιθετικός από Τρίκαλα) και Νίκολας Μίλκοβιτς (επιθετικός από ομάδα β” κατηγορίας της Σερβίας).
 Στις σπουδαιότερες φιλικές αναμετρήσεις ο ΑΟΚ σημείωσε τα εξής αποτελέσματα : μεΤρίκαλα (0-0), με Λεοντάρι (4-0), με Αμπελωνιακό (0-2) και Διγενή (2-1).

Το ρόστερ της ομάδας:

Τερματοφύλακες
Γιάννης Τάτσιος 26ετών
Βασίλης Ανίλης 25ετών

Αμυντικοί
Νίκος Κούρκουλας 23ετών
Δημοσθένης Κωνσταντινίδης 19ετών
Σεραφείμ Πουρνάρας 20ετών
Ηλίας Καραγιώργος 20ετών
Νίκος Κουτούλας 17ετών
Λάζαρος Καβαλάρης 20ετών
Απόστολος Αναγνώστου 18ετών
Τηλέμαχος Βασιλόπουλος 25ετών
Χρήστος Νάκου 21ετών

Μέσοι
Στέλιος Παπαευαγγέλου 27ετών 
Δημοσθένης Μεσιακάρης 27ετών
Θεόδωρος Παππάς 27ετών
Αχιλλεάς Τσέλιος 26ετών
Ακης Τριανταφύλλου 21ετών
Ευάγγελος Τσιρογιάννης 26ετών
Σεραφείμ Θυμιόπουλος 22ετών
Μιχάλης Διπλάρης 20ετών
Δημήτρης Κανιούρας 9ετών
Δημήτρης Νάκου 22ετών

ΕπιθετικοίΧρήστος Χατζάρας 17ετών
Αντώνης Τζοβάρας 22ετών
Ρωμύλος Κεφαλάς 26ετών
Νίκολα Μίλκοβιτς 26ετών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"