Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - ΑΕΚ 1-3, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

Κείμενα & φωτογραφίες του Γιώργου Πέγιου.

  Μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή στήθηκε χθες το απόγευμα στο στάδιο του Βελεστίνου. Ο Ρήγας Φεραίος τέθηκε αντιμέτωπος της ΑΕΚ σε φιλικό παιχνίδι το οποίο παρακολούθησαν 3.000 θεατές που χειροκρότησαν θερμά και τις δύο ομάδες. Οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-1 έχοντας κατά διαστήματα καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.
  Ιστορικής σημασίας ήταν για τον Ρήγα Φεραίο το χθεσινό φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ, μια και οι «κυανόλευκοι» του Βελεστίνου αντιμετώπισαν για πρώτη φορά μία ομάδα του βεληνεκούς της Ένωσης. Η ΑΕΚ, μπορεί φέτος να κάνει μία νέα αρχή από τη Γ’ Εθνική, αλλά δεν παύει να αποτελεί τεράστιο μέγεθος για το συνολικό ποδόσφαιρο. 
  Η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου πήρε άριστα στη φιλοξενία, τόσο της «κιτρινόμαυρης» αποστολής, όσο και των οπαδών της ΑΕΚ, που μαζί με τους φίλους των γηπεδούχων δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην κερκίδα. Όμως και αγωνιστικά ο Ρήγας πήρε καλό βαθμό, αφού κόντραρε όσο μπορούσε μία ομάδα, σαφώς ανώτερη, που λειτουργεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς. 
  Για το α’ ημίχρονο ο προπονητής των «κυανολεύκων» Λάκης Μπακάλης επέλεξε σύστημα 4-3-3 με τερματοφύλακα τον Τσουμπέκο, δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα τους Γουτούλη και Ποτόμι, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Γούτσος και Βουραζέρης. Ο Χατζής ήταν το αμυντικό χαφ και οι Χατζηαθανασίου και Σ. Μπακάλης, οι παίκτες τοποθετήθηκαν μπροστά του στη μεσαία γραμμή. Τέλος, στην επίθεση, ο Κουβελάς χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή και στα άκρα οι Ζατσάι από δεξιά και Μιχολίτσης από τα αριστερά, αν και μετά το δεκάλεπτο άλλαξαν πτέρυγες. 
 Ο Τραϊανός Δέλλας για την ΑΕΚ προτίμησε το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καραγκιολίδης. Ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Τσουκαλάς (δεξιά), Γεωργέας (αριστερά) και σέντερ μπακ οι Τζανετόπουλος και Ντούμπερετ. Ως αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Ζιβάνοβτς, με τον Παληαρούτα μπροστά του σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξί χαφ ήταν ο Ρόβας και αριστερό ο Κάτσικας, ενώ οι δύο επιθετικοί ήταν ο Παυλής και ο Θαναηλάκης. 

Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες, αφού οι παίκτες του Ρήγα είχαν φροντίσει να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Τσουμπέκου. Τα σουτ του Ρόβα στο 15’ και η κεφαλιά του Θαναηλάκη στο 34’ δεν ανησύχησαν τον έμπειρο γκολκίπερ του Ρήγα, όπως και ένα σουτ του Παληαρούτα (21’) που κατέληξε κόρνερ μια και η μπάλα βρήκε στον Βουραζέρη.

Όμως, στο 43’ έγινε το 0-1 με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Παληαρούτα. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς στο 45’ οι Βελεστινιώτες έχασαν καλή ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν από κόρνερ του Κουντούρη (που από το 39’ είχε αντικαταστήσει τον Ποτόμι) ο Χατζηαθανασίου σούταρε από κοντά άουτ.

Στην επανάληψη έγιναν πολλές αλλαγές, αφού οι προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους. Ο Ρήγας ξεκίνησε με γκολκίπερ τον Κεφαλά (που από το 32’ είχε πάρει τη θέση του Τσουμπέκου), πλάγιους οπισθοφύλακες τον Ρηγίνο δεξιά και τον Αναστασίου αριστερά και στόπερ τους Βουραζέρη και Γούτσο. Οι Μπλέτσας και Αλεξίου τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μπίκα να παίζει μπροστά τους, ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Τριχόπουλος (δεξιά) και Γκίκα (αριστερά). Τέλος, σε θέση σέντερ φορ χρησιμοποιήθηκε ο Τσουκάλης. Κατά τη διάρκεια του β’ μέρους έπαιξαν και οι Κουρίτας, Κόκκας, Παπαθανασίου, Πάσχος, Γάρος, Γκοντόλος, Ρέβης μια και ο κ. Μπακάλης ήθελε να δώσει σε όλους την ευκαιρία να αγωνιστούν κόντρα στην ΑΕΚ. Από την πλευρά της και η τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου» άλλαξε όλη την ομάδα. Τερματοφύλακας ήταν ο Βούρας, πλάγιοι μπακ οι Αργυρίου (δεξιά), Τσουμάγκας (αριστερά) και σέντερ μπακ οι Σταθάκης, Κέζος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Κορδέρο και Ανάκογλου με τον Καζβιρόπουλο μπροστά τους. Από τα δεξιά επιχειρούσε Δημγκιόκας και αριστερά ο Πεταυράκης, ενώ ο Μπρέσεβιτς ήταν η επιθετική αιχμή.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε φουριόζα. Στο 52’ και στο 55’ ο Κεφαλάς απέκρουσε θεαματικά τα σουτ των Μπρέσεβιτς και Κορδέρο, ενώ στο 54’ το κοντινό σουτ του Μπρέσεβιτς αποκρούστηκε από αμυνόμενο πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο, ο Ρήγας κατάφερε να ισοφαρίσει και να… παγώσει τους φίλους της ΑΕΚ. Ήταν στο 60ο λεπτό όταν ο Γκίκα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μπίκας με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1. στο 67’ η Ένωση πήρε ξανά… κεφάλι στο σκορ όταν ο Μπρέσεβιτς κυριολεκτικά μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα, αφού εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία του τερματοφύλακα Κουρίτα με τους αμυντικούς (1-2). Ο Κροάτης επιθετικός ήταν αυτός που έγραψε και το 1-3, τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά. Ο Ρήγας θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ στη φάση του 80ου λεπτού, όταν ο νεαρός Πάσχος απέτυχε να «νικήσει» από πλεονεκτική θέση τον τερματοφύλακα Ντούνη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Δαλούκας με βοηθούς τους κ.κ. Καπέσιο και Βλάχο της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Α’ μέρος): Τσουμπέκος (32’ Κεφαλάς), Γουτούλης, Βουραζέρης, Ποτόμι (39’ Κουντούρης), Γούτσος, Σ. Μπακάλης, Χατζής, Χατζηαθανασίου, Ζατσάι, Κουβελάς, Μιχολίτσης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Β’ μέρος): Κεφαλάς (64’ Κουρίτας), Ρηγίνος, Αναστασίου (71’ Γκοντόλος), Βουραζέρης (57’ Κόκκας), Γούτσος, Αλεξίου (82’ Ρέβης), Μπλέτσας, Μπίκας, Τριχόπουλος (71’ Παπαθανασίου), Γκίκα (71’ Γάρος), Τσουκάλης (71’ Πάσχος).

ΑΕΚ (Α’ μέρος): Καραγκιολίδης (32’ Βούρας), Τσουκαλάς, Γεωργέας, Ντούμπερετ, Τζανετόπουλος, Ζιβάνοβιτς, Ρόβας, Κάτσικας, Παληαρούτας, Παυλής, Θαναηλάκης.

ΑΕΚ (Β’ μέρος): Βούρας (71’ Ντούνης), Αργυρίου, Τσουμάγκας (79’ Μούργκα), Σταθάκης (79’ Τσέβας), Κέζος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Δημγκιόκας (79’ Τσούπρος), Πεταυράκης, Μπρέσεβιτς (79’ Τζάθας).
Ευχαριστούμε τον Γιώργο Πέγιο και την εφημερίδα "Θεσσαλία" για την ευγενική παραχώρηση των κειμένων και των φωτογραφιών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"