Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - Ι.D. 1995 (ολόκληρη η ταινία)


   Τέσσερις αστυνομικοί εισχωρούν στις τάξεις μιας ιδιαίτερα βίαιης ομάδας χούλιγκαν (της Millwall FC από τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς στο νησί) για να βρουν τους αρχηγούς της. 
  Για έναν από τους τέσσερις, το νεαρό Τζον, η γραμμή μεταξύ οπαδού και αστυνομικού γίνεται πολύ λεπτή. Η βία, το αλκοόλ και η ψυχολογία του όχλου είναι ακαταμάχητες και χωρίς να το καταλάβει αφομοιώνεται από τους οπαδούς που αρχικά ήθελε να εξαρθρώσει.

  Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ταινίες με θέμα το χουλιγκανισμό των αγγλικών γηπέδων. Ο Φίλιπ Ντέιβις είναι ένας ακόμη δημιουργός, που εμπνέεται από τους οπαδούς της Μίλγουολ και μας προσφέρει μία από τις πολλές και καλές βρετανικές παραγωγές του είδους.

 Μοναδικό μειονέκτημα η όχι και τόσο ρεαλιστική απεικόνιση των οπαδών, ίσως να οφείλεται και στο ότι η ομάδα στην ταινία  δεν είναι πραγματική, αφού δεν κατονομάζεται συγκεκριμένα μια υπαρκτή ομάδα 
Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού στο Valenciennes International Festival of Action and Adventure FIlms και ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο στο δικό μας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Πρωταγωνιστούν οι Reece Dinsdale, Warren Clarke, Claire Skinner.
Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας ή και ολόκληρο το έργο:













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"