Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ 9 - 1988


Ο Βασίλης Σερέτης (καμιά σχέση με τον πρώην παίκτη του Άρη) είναι ένας φτωχός και άσημος πλην όμως ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που είναι έτοιμος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι, αλλά κυρίως από… τα πόδια του, προκειμένου να πετύχει το όνειρό του και να εδραιωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα από την πορεία του Βασίλη Σερέτη, που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει στο Βόλο και καταλήγει -που αλλού;- στην Αθήνα, βλέπουμε την πιο θαμπή πλευρά του ποδοσφαίρου, που δεν καθαρίζει ούτε από την προσωρινή όσο και επικίνδυνη λάμψη της κορυφής.

Πρόκειται για την ελληνική πινελιά στον… ποδοσφαιρικό κινηματογράφο. Ο Παντελής Βούλγαρης με πρωταγωνιστή του τον Στράτο Τζώρτζογλου μεταφέρει με μαεστρικό τρόπο στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα σε μία από τις πιο γνωστές ταινίες του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου. Στα συν, φυσικά, η εξαιρετική μουσική επένδυση από τον Σταμάτη Σπανουδάκη.
Φυσικά και είναι ό,τι πιο αξιόλογο έχει να επιδείξει ο ελληνικός κινηματογράφος σε ταινία σχετική με το ποδόσφαιρο,
Θρυλικές οι σκηνές από τα γυρίσματα στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη σκεπαστή σε μεγάλες δόξες, ενώ στο σημείο όπου ο ήρωας μας αγωνίζεται σε ομάδα του Βόλου, προβάλλονται σκηνές από αγώνα του Ολυμπιακού Β.
Η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Βερολίνο όπου ήταν και υποψήφια για τη Χρυσή Αρκούδα.
Αράξτε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε την ταινία στο βίντεο που ακολουθεί:















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"