Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ


Ο ΑΣ Ανδρούτσος Γραβιάς είναι αθλητικό σωματείο που έχει ιδρυθεί το 1959. Το όνομα της ομάδας έχει δοθεί προς τιμήν του μεγάλου ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου που είχε πολεμήσει ηρωικά στο χάνι της Γραβιάς το 1821. Την περίοδο 2005-06 κέρδισε τον τίτλο σε όμιλο της Δ' Εθνικής και την επόμενη χρονιά (2006-07), κορυφαία στην ιστορία του, αγωνίσθηκε στη Γ' εθνική ποδοσφαίρου στο βόρειο όμιλο, με έδρα το δημοτικό στάδιο Γραβιάς,
όμως δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία αυτή και από τη σεζόν 2007-2008 επέστρεψε και πάλι στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Το καλοκαίρι του 2008, λόγω οικονομικών δυσχερειών που θα την οδηγούσαν στην τελευταία τοπική κατηγορία της Φωκίδας, η ομάδα του Ανδρούτσου συγχωνεύτηκε με το σύλλογο της Α ΕΠΣΑ Θεμιστοκλή Αιγάλεω. Η συγχώνευση εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο την Τετάρτη 6 Αυγούστου του 2008 και η ομάδα συνέχισε να λαμβάνει μέρος στη Δ' Εθνική, με νέα όμως έδρα (στο Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω) και νέο όνομα (Α.Ο. Θεμιστοκλής). Το καταστατικό του επαναδραστηριοποιήθηκε μετά την απορρόφηση του Θεμιστοκλή από τον ΠΑΟΚ Γλυφάδας το καλοκαίρι του 2009 και ο Ανδρούτσος συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα της Φωκίδας. Την αγωνιστική περίοδο 2010-11, η ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Β΄ τοπικής κατηγορίας και ανήλθε στην Α' κατηγορία.
   Το 2011-12 ο Ανδρούτσος με προπονητή τον Κώστα Λίβα κατέκτησε τον τίτλο της Α΄Κατηγορίας Φωκίδας για δεύτερη φορά στην ιστορία του και έλαβε μέρος στο Ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Δ΄Εθνική. Αντίπαλοί του ήταν ο Κεραυνός Θεσπρωτικού (Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας), ο Αετός Διασέλλου (Ε.Π.Σ. Άρτας) και ο Άρης Αιτωλικού (Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας). Μετά τους 6 αγώνες που έδωσε, τρεις εντός και ισάριθμους εκτός έδρας, απέτυχε να καταλάβει μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις ανόδου. Ωστόσο, στις 25 Ιουλίου 2012 η Ε.Π.Ο. αποφάσισε την άνοδο στη Δ΄Εθνική όλων των πρωταθλητών των τοπικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου και του συλλόγου της Γραβιάς.
 Στην ιστορία της και σε τοπικό επίπεδο, η ομάδα της Γραβιάς έχε κατακτήσει τους παρακάτω τίτλους:
2 πρωτάθλημα Φωκίδας
2  κύπελλα Φωκίδας
1 Περιφερειακό πρωτάθλημα Ελλάδος (4ος όμιλος)
Στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου τον είχαν υποτιμήσει λόγο του ότι δεν είχε κερδίσει την απευθείας άνοδο, ωστόσο μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της βασικής ενδεκάδας αγωνιζόταν πέρυσι στην Δ΄ Εθνική με Φθιωτικές Ομάδες. Ο Ανδρούτσος έχει ένα αρκετά αξιόλογο και δυνατό ρόστερ, το οποίο μπορεί να πλασαριστεί στην πρώτη 6αδα της κατηγορίας. Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Φωκίδας και από εκείνη την ομάδα λίγοι ποδοσφαιριστές συνεχίζουν στο δύσκολο και απαιτητικό Περιφερειακό Πρωταθλήματος. Συνδυάζει την εμπειρία αρκετών παιχτών, αλλά και τον ενθουσιασμό των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του. Χορηγός του συλλόγου είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Πρόεδρος της Λαμίας και περυσινός της Γραβιάς).
Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ανδρούτσου Γραβιάς αγωνίστηκαν πέρυσι στον 4ο Όμιλο. Πρόκειται για τους: Μίλτο Μπουγιώτα, Μανώλη Σαγάνη, Δημήτρη (Ι) Νάσιο, Ηλία Ταμάμη (Αγρότη Λιανοκλαδίου), Γιάννη Παπαευθυμίου και Μάριο Λέσση (Καμένα Βούρλα). Ο 23χρονος επιθετικός Νάσιος με πέρασμα μεταξύ άλλων και από την ομάδα U21 του Ολυμπιακού Πειραιώς ήταν ο τρίτος σκόρερ του Αγρότη (Μετά τους Σπυριδάκη και Κουτσούκο) με 4 γκολ.
Από τα αποκτήματα του καλοκαιριού τα τελευταία χρόνια έχουν παίξει στον 4ό Όμιλο και οι: Σπύρος Κοκονδύνης (Αποκτήθηκε από τον Δομοκό ), Κώστας Καρδαράς (από τον Αστέρα Ιτέας) και Άγγελος Κάππος (Πρώην ποδοσφαιριστής της Λαμίας).
Νέα πρόσωπα στο φετινό δυναμικό μεταξύ άλλων και οι: Λόρενς Ταμάμης (Νέοι Αστέρα Τρίπολης), Γιώργος Ντζαβίδας (Παμμωλιακός), Δημήτρης (Γ) Νάσιος (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας), Άγγελος Σταμούλης (Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα, ) και Ανδρέας Γιαγκής (Ακαδημία 94΄).
  Από τα βασικά φετινά στελέχη του Ανδρούτσου την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα απάρτιζαν μόνο ο 27χρονος δεξιός μπακ Δημήτρης Σκόρδας και ο 23χρονος μέσος Βασίλης Αναγνώστου. Από μια συμμετοχή έχει ο Αχιλλέας Μπρουγιαννάκης (Παλαιός παίχτης του Φωκικού), ενώ και πέρυσι βρισκόταν στο ρόστερ ο Αργύρης Κονταξής.
Έδρα του είναι το Δημοτικό Στάδιο Γραβιάς χωρητικότητας 1200 θέσεων και χρώματα της ομάδας το μπλε και ασπρο.
Πηγή : EvrytaniaSport &  Βικιπαίδεια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"