Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ - ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



Την Κυριακή ο Ρήγας μας (ξανά)βρήσκει στον δρόμο του μια πραγματικά ιστορική ομάδα, τον ΑΟ Καρδίτσας.
  Ο ΑΟΚ ιδρύθηκε το 1966. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια του Π.Ο.Ε.Κ., ή τη "Ρεάλ της Καρδίτσας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρονταν, λογω των χρωμάτων της ομάδας (μπλε/άσπρο).
  Μετά την ίδρυση και αναγνώρισή του σαν αθλητικό σωματείο ο ΑΟΚ συμμετείχε στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Θεσσαλίας.Την περίοδο 1970-1971 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Β' Εθνική όπου παρέμεινε ως το 1976.Ένα αξιοσημείωτο παιχνίδι εκείνης της εποχής έγινε στις 4 Μαρτίου 1973, μεταξύ ΑΟΚ και της Αναγέννησης.
   Οι "κιτρινόμαυροι"¨κυνηγούσαν την πρωτοπόρο Λάρισα και την άνοδο στην Α' Εθνική. Κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση σ'εκείνο το παιχνίδι ο ΑΟΚ νίκησε με σκορ 2-1 την Αναγέννηση, σ'ένα κρίσιμο τότε σημείο του πρωταθλήματος, στερώντας την από τη συνέχεια της διεκδίκησης της ανόδου.
 Την περίοδο 1976-77 κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών, νικώντας την Ανθούπολη Λάρισας με 2-0
.
 ενώ τη σεζόν 1978/79 επανήλθε στην Β' Εθνική αλλά υποβιβάστηκε αμέσως
Στις αρχές της δεκαετίας του '80, και μετά την αναδιάρθρωση και επαγγελματοποίηση του ποδοσφαίρου, ο ΑΟΚ υποβιβάστηκε στη Δ' Εθνική, και από κεί στο Τοπικό Πρωτάθλημα Καρδίτσας, απ'όπου επανήλθε στη Δ' Εθνική το 1987.Το 1994 επανέλαβε τη διαδρομή Α' Ερασιτεχνικής - Δ' Εθνικής.
 Τρια χρόνια αργότερα ήρθε η σημαντικότερη στιγμή της νεώτερης ιστορίας του ΑΟΚ. Επι προεδρίας Σάκη Τσέλιου και προπονητή τον Θ. Κουρτίδη, ο ΑΟΚ κερδίζει με σκορ 3-2 τη Λαμία στο γήπεδο της Μητρόπολης Καρδίτσας.
Οι "κυανόλευκοι" ανεβαίνουν στην Γ' Εθνική και για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, σε επαγγελματική κατηγορία. Στη Γ' Εθνική θα παραμείνει για δύο σεζόν (1998-1999, 1999-2000).
  Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο ΑΟΚ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, όπου με εξαίρεση δύο χρονιές στην Α' Καρδίτσας (ΕΠΣΚ) αγωνίζεται συνεχώς μέχρι και σήμερα.
 Στο πέρασμα των χρώνων ο ΑΟΚ έχει καταγράψει τις παρακάτω συμμετοχές ανά πρωτάθλημα:
* Β' Εθνική - 7 συμμετοχές
* Γ' Εθνική - 8 συμμετοχές και 1 πρωτάθλημα
* Δ΄ Εθνική - 23 συμμετοχές  και 1 πρωτάθλημα
* Α' Ε.Π.Σ. Καρδίτσας - 5 συμμετοχές
ενώ επίσης έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος την σεζόν 1976-1977.
  Φέτος ο ΑΟΚ έκανε αρκετές μεταγραφές όπως οι Καρδιτσιώτες απέκτησαν στο μεταγραφικό παζάρι τους: Βάιο Αλεξίου , Γιάννη Βαΐτση , Αλέξανδρο Αρχοντή , Σπύρο Φερφερή , Νίκο Κούρκουλα , Στέλιο Παπαευαγγέλου , Κώστα Τσουπαρέλο , Δημήτρη Μανασή , Δημήτρη Κανιούρα , Σέφη Πουρνάρα , Δήμο Κωνσταντινίδη , Βασίλη Αμίλη , Θοδωρή Σαλαγιάννη και Δημήτρη Ζιώγα (πρώτος σκόρερ στον όμιλο αυτή την στιγμή..
Από τους ποδοσφαιριστές, που είχαν πέρυσι συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική ανανέωσαν οι: Νίκος Καπράνας, Γιάννης Τάτσιος, Άκης Τσέλιος, Θωμάς Τζιλός, Σωτήρης Κόκκινος, Ηλίας Παλάντζας, Θοδωρής Παππάς, Δήμος Μεσιακάρης, Βαγγέλης Τσιρογιάννης και Άκης Καραγιώτας.
 
Ειδικό βάρος στα ταλέντα δίνει ο Α.Ο. Καρδίτσας, ο οποίος προσπαθεί να αναδείξει τους ποδοσφαιριστές, που θα στελεχώσουν μελλοντικά την ανδρική ομάδα. Υπεύθυνος των ακαδημιών είναι ο γνωστός τεχνικός Τάκης Κουτσονάσιος, ενώ να τονιστεί πως λειτουργούν ενώ να τονιστεί πως σε λειτουργία θα είναι 3 διαφορετικά ηλικιακά τμήματα (Junior 2003-2006, προπαίδες 2001-2002 και παίδες 1998).
Πηγή : EvrytaniaSport: , Βικιπαίδεια και ble-parea.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"