Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ "ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ομάδα μας προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο αν εκπροσωπήσει και να προβάλει το Βελεστίνο μας σε όλη την Ελλάδα.
 Πολύτιμος αρωγός σε αυτή της την προσπάθεια στέκεται πάντα η εφημερίδα "Θεσσαλία" αλλά και προσωπικά ο Δημοσιογράφος - και πιστός φίλος του συλλόγου μας - κ.Γιώργος Πέγιος.
Δείτε παρακάτω όλο το αφιέρωμα όπως ακριβώς γράφτηκε και παρουσιάστηκε στην "Θεσσαλίας"

Έναν καλό λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι έχουν οι κάτοικοι του Βελεστίνου. Αυτός δεν είναι άλλος από την ποδοσφαιρική ομάδα του Ρήγα Φεραίου, που τα τελευταία χρόνια διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τον ομώνυμο Δήμο μετέχοντας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η φετινή θα είναι η τρίτη στη σειρά παρουσία των «κυανολεύκων» στην κατηγορία, που θα επιδιώξουν να κάνουν και πάλι αισθητή την παρουσία τους, εξασφαλίζοντας την παραμονή και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, όπως μας έχουν συνηθίσει.
Επιμέλεια αφιερώματος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ
Μόνο επιτυχίες έχει ο Ρήγας Φεραίος την τελευταία τετραετία, δηλαδή από τη στιγμή που άλλαξε φιλοσοφία και αποφάσισε να στηριχθεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου. Υπό την τεχνική καθοδήγηση του έμπειρου Λάκη Μπακάλη και με παίκτες που πάνω από όλα παίζουν για τη φανέλα και τον τόπο τους η ομάδα έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
 Η αρχή έγινε τη σεζόν 2011-12 με τον Ρήγα να κατακτά το νταμπλ στην ΕΠΣΘ και την 1η θέση στα μπαράζ ανόδου στη Δ’ Εθνική. Την επόμενη σεζόν πανηγύρισε νέα άνοδο, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια μετέχει με επιτυχία στη Γ’ Εθνική καταλαμβάνοντας την 8η και την 6η θέση αντίστοιχα. Παράλληλα, έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων του με το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει. Για το πρωτάθλημα που αρχίζει την Κυριακή (στην πρεμιέρα ο Ρήγας θα αγωνιστεί στη Φιλιππιάδα με τον τοπικό Εθνικό), ο αρχικός στόχος παραμένει η σωτηρία και από κει και πέρα η κατάληψη μίας όσο το δυνατόν υψηλότερης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.
 Σε σχέση με πέρυσι είχαμε μία σημαντική αλλαγή στα διοικητικά του ιστορικού συλλόγου με τον κ. Γιώργο Καλόγηρο να αντικαθιστά τον αδελφό του Στέργιο στην προεδρία. Συνεργάτες του είναι άτομα που αγαπούν τον Ρήγα και έχουν μεγάλη διάθεση για προσφορά. Δεν είναι τυχαίο ότι οποιοδήποτε πρόβλημα στην ανδρική ομάδα λύνεται εν τη γεννέσει του, ενώ μεγάλο βάρος δίνεται και στα τμήματα υποδομής. Τα τελευταία χρόνια το σωματείο έχει έναν πολύτιμο συμπαραστάτη που δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο. Ο γνωστός παράγοντας κατάγεται από το Βελεστίνο και βρίσκεται κοντά στην ομάδα της γενέτειράς του στην οποία έχει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.
 Όσον αφορά το έμψυχο υλικό, σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Αποχώρησαν οι Μπίκας, Ναουμίδης, Κεμάλι, Μαλάκος, Μιχολίτσης, Σιώμος, Ρηγίνος, αλλά τα όποια κενά καλύφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μάλιστα, ο Ρήγας θεωρείται πιο πλήρης έχοντας 14 νέα πρόσωπα που ταιριάζουν στο αγωνιστικό του στιλ.
 Αίσθηση προκάλεσε η απόκτηση του επιθετικού Γιάννη Κορέτα, που πέρυσι έπαιξε στη Σούπερ Λιγκ με τη Νίκη και στη Football League με την Παναχαϊκή. Πιστεύεται ότι θα δώσει λύσεις στο γκολ, μαζί με τον Δημήτρη Σέττο, που ήλθε από τη Μαλεσίνα και τον Παρασκευά Θεοδώρου, που προέρχεται από τον Αχαρναϊκό (πέρυσι έπαιξε δανεικός στον Αστέρα Μαγούλας).
 Επίσης, ο Ρήγας πήρε τους Αποστόλη Σφάκα και Σπύρο Γκάγκα που έκαναν μία εξαιρετική χρονιά στον Πύρασο, τα αδέλφια Νίκο και Δημήτρη Μιαρίτη από τη Σκιάθο, τον Παναγιώτη Αποστολίδη από τον Αστέρα Ριζομύλου, τον Βαλάντη Τριανταφύλλου από τον Πηλέα, τον Βασίλη Πέτση από την Κ17 του Ολυμπιακού Πειραιώς και τον Γιάννη Μουσαμπελίου από τον Α.Σ. Δημητριάς. Μετά από διάλειμμα ενός έτους επέστρεψαν ο Ηλίας Γκίκας (τη σεζόν 2014-15 έπαιξε σε Πύρασο και Δωτιέα) και ο Δημήτρης Γάρος (είχε δοθεί δανεικός στον Αστέρα Ριζομύλου), ενώ μετά από δύο χρόνια γύρισε και ο Μάνος Πάσχος (αγωνίστηκε στην Κ20 της Νίκης και τον Πύρασο).
 Από το φετινό ρόστερ μόνο τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν κατάγονται από το νομό Μαγνησίας (Γούτσιος, Σέττος, Θεοδώρου), ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι 23,8 έτη. Μεγαλύτερος είναι 32χρονος Στέργιος Μπακάλης και «βενιαμίν» ο 15χρονος Παναγιώτης Αποστολίδης.
 Ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τον Ρήγα Φεραίο της περιόδου 2015-16 είναι ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών της προηγούμενης τετραετίας, δηλαδή ο προπονητής Λάκης Μπακάλης. Αναλυτικά, τα όσα μας είπε: 
-Για τον φετινό στόχο του Ρήγα:
«Ξεκάθαρα ο στόχος μας είναι η παραμονή στη Γ’ Εθνική. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς πέφτουν σχεδόν οι μισές ομάδες. Όμως, με τις προσθήκες που κάναμε την τελευταία εβδομάδα ενισχυθήκαμε σημαντικά και γι’ αυτό αισιοδοξώ πως θα παρουσιάσουμε για μία ακόμη σεζόν ανταγωνιστική ομάδα».
- Για το αν θεωρεί πλήρες το ρόστερ της ομάδας: «Νομίζω πως πλέον έχουμε ένα «γεμάτο» ρόστερ. Μας είχαν παρουσιαστεί κάποια κενά, αλλά θεωρώ ότι καλύφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε λύσεις σε όλες τις θέσεις».
 -Για το πόσο σημαντικό είναι για την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου να συνεχίσει να διαθέτει ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία: «Είναι μεγάλη υπόθεση για το Βελεστίνο να διατηρεί ομάδα στη Γ’ Εθνική. Τα τελευταία χρόνια ο Ρήγας Φεραίος κατάφερε να αποτελεί σταθερή αξία στην κατηγορία και με τις επιτυχίες του να διαφημίζει τον ομώνυμο Δήμο σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω πως το αξίζει το Βελεστίνο που είναι μία «ποδοσφαιρομάνα» κωμόπολη».
 Για το πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ρήγα Φεραίο να εκμεταλλευτεί την έδρα του: «Όπως φαίνεται δεν θα ξεκινήσουμε παίζοντας στη φυσική μας έδρα λόγω της τιμωρίας της ΕΠΣΘ και αυτό είναι δυσάρεστο. Ελπίζω να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα. Το βέβαιο είναι πως θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».
- Για το αν υπάρχει φαβορί στον 2ο όμιλο: «Είναι αρκετές οι ομάδες που πάνε για τον τίτλο. Κατ’ αρχάς η Νίκη και από κει και πέρα ο Αιγινιακός, η Α.Ε. Καραϊσκάκης, η ενισχυμένη Πύδνα. Ίσως να ξεπεταχθεί και κάποια άλλη ομάδα, ενώ βάσει ονόματος υπάρχει και ο Πιερικός».
- Για τη διοίκηση του συλλόγου: «Η διοίκηση του συλλόγου προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα. Μεταξύ των παραγόντων υπάρχει σύμπνοια, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται αρκετά χρόνια στο συμβούλιο. Πρόκειται για μία υγιή κατάσταση με ανθρώπους που αγαπούν τον Ρήγα και φροντίζουν ο καθένας από το πόστο του για την καλύτερη οργάνωση του σωματείου».
 -Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Ο κόσμος του Ρήγα είναι συγκλονιστικός. Μας στηρίζει τόσο ηθικά, όσο και οικονομικά. Σε κάθε γήπεδο οι φίλαθλοι ακολουθούν την ομάδα και την ενισχύουν. Θέλουν τον Ρήγα ψηλά και έχουν την ομάδα στην καρδιά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στις καφετέριες, στους τόπους εργασίας ή στο σχολείο ο Ρήγας αποτελεί συνήθως το πρώτο θέμα συζήτησης».

Οι αγώνες του Ρήγα
Α’ ΓΥΡΟΣ Β’ ΓΥΡΟΣ
 1η αγων. Εθνικός Φιλ.-Ρήγας 18η αγων.
 2η αγων. Ρήγας-Οπούντιος Μ. 19η αγων.
 3η αγων.: Τύρναβος-Ρήγας 20η αγων.
 4η αγων. Ρήγας-Φωκικός 21η αγων.
 5η αγων. Νίκη-Ρήγας 22η αγων.
 6η αγων. Ρήγας-Αχέρων Καν. 23η αγων.
 7η αγων. Θεσπρωτός-Ρήγας 24η αγων.
 8η αγων. Ρεπό 25η αγων.
 9η αγων. Ρήγας-Αχιλλέας Ν. 26η αγων.
 10η αγων. Πύδνα-Ρήγας 27η αγων.
 11η αγων. Ρήγας-Οικονόμος 28η αγων.
 12η αγων. Πύρασος-Ρήγας 29η αγων.
 13η αγων. Ρήγας-Αιγινιακός 30η αγων.
 14η αγων. Πιερικός-Ρήγας 31η αγων.
 15η αγων. Ρήγας-Δωτιέας 32η αγων.
 16η αγων. Ρήγας-Φαρκαδόνα 33η αγων.
 17η αγων. Α.Ε. Καραϊσκάκης-Ρήγας 34η αγων.

Το «κυανόλευκο» ρόστερ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΗΜΕΡ. ΓΕΝ.
 Αποστόλης Κεφαλάς Τερματοφύλακας 26/4/1992
Βασίλης Τσουμπέκος Τερματοφύλακας 18/2/1984
Βαλάντης Τριανταφύλλου Τερματοφύλακας 4/3/1989 
Δημήτρης Χατζηαθανασίου Αμυντικός 1/11/1990
Κωνσταντίνος Γεωργατζής Αμυντικός 19/1/1995
Χρήστος Σπαθής Αμυντικός 10/2/1988
Δημήτρης Μιαρίτης Αμυντικός 16/9/1991
 Νίκος Βουραζέρης Αμυντικός 28/1/1986
Παναγιώτης Γούτσιος Αμυντικός 19/7/1990
Σπύρος Γκάγκας Αμυντικός 14/9/1990
Παναγιώτης Αποστολίδης Αμυντικός 15/6/2000
Γιώργος Χατζής Μέσος 17/7/1986
 Γιώργος Αλέξιου Μέσος 29/7/1991
Στέργιος Μπακάλης Μέσος 1/1/1983
Βασίλης Πέτσης Μέσος 6/4/1998
Γιάννης Μουσαμπελίου Μέσος 2/3/1990
Κωνσταντίνος Ζενούνι Μέσος 15/7/1991
Νίκος Μιαρίτης Μέσος 16/9/1991
 Αποστόλης Σφάκας Επιθετικός 9/12/1991
Κωνσταντίνος Γουτούλης Επιθετικός 15/12/1995
Δημήτρης Σέττος Επιθετικός 26/10/1992
Γιώργος Τσίπι Επιθετικός 2/5/1991
Ηλίας Γκίκας Επιθετικός 19/1/1992
Γιάννης Κορέτα Επιθετικός 20/10/1992
 Παρασκευάς Θεοδώρου Επιθετικός 18/8/1995
Μάνος Πάσχος Επιθετικός 29/5/1995
Δημήτρης Γάρος Επιθετικός 9/11/1993
Προπονητής: Λάκης Μπακάλης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"