Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΠΡΑΝΤ-ΝΤΕ-ΦΕΡ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ,ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΠΥΡΑΣΟΣ

 Έφτασε η μέρα του μεγάλου ντέρμπι της Γ’ Εθνικής στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου ανάμεσα σε Ρήγα Φεραίο και Πύρασο (3 μ.μ.).  Οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Χρήστος Σπαθής και Δημήτρης Στεφανής αναλύουν στον "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ" τη σημερινή «μάχη», τα δεδομένα των δύο μονομάχων, τη σημασία του παιχνιδιού για τη Μαγνησία και το φίλαθλο κόσμο, ενώ θυμούνται και τα μεταξύ τους παιχνίδια στο τοπικό.
 Τα βλέμματα των φιλάθλων του νομού συγκεντρώνει το σημερινό ντέρμπι στο Βελεστίνο. Αντίπαλοι για 90 λεπτά, οι δύο εκπρόσωποι της Μαγνησίας στη Γ’ Εθνική συγκρούονται με φόντο το γόητρο που προσφέρει η νίκη σε τέτοιου είδους ματς.
 Με διαιτητή τον.....Κώνσταντίνο Ματή, οι Σπαθής και Στεφανής, έχοντας φάει με το κουτάλι τέτοιου είδους παιχνίδια, μοιράζονται τις σκέψεις τους και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αξίζει να παρακολουθήσει κανείς το σημερινό παιχνίδι.

-Ο Ρήγας Φεραίος έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά, ενώ ο Πύρασος βρίσκεται σταθερά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τι κρατάτε από την μέχρι τώρα πορεία;
Χρήστος Σπαθής: Εχουμε ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, έχουμε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Κρατάω την εικόνα που βγάζουμε σε όλα τα παιχνίδια. Είμαστε σταθεροί, δεν έχουνε σκαμπανεβάσματα. Συνήθως παρουσιαζόμαστε σε όλα τα παιχνίδια ανταγωνιστικοί. Ξέρουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα παιχνίδια σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει ποιότητα, απαραίτητο βάθος στον πάγκο, και οι παίκτες που θα μπουν για να καλύψουν μία απουσία, όταν θα συμβούν τραυματισμοί και κάρτες, μπορούν να καλύψουν το κενό.
Δημήτρης Στεφανής: Πιστεύω ότι η ομάδα πορεύεται σωστά. Είχαμε μία αλλαγή προπονητή, έφυγε ένας έμπειρος και ανέλαβαν δύο καινούργιοι, ο Ξηροφώτος με τον Αρσένο. Δουλεύουμε σωστά. Δεν μας έχει βοηθήσει το πρόγραμμα γιατί έχουμε παίξει με τους πρωτοπόρους εντός έδρας. Μπορούσαμε να είχαμε πάρει κι άλλους πόντους για να μην νιώθουμε και την ανάσα των ομάδων που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Πιστεύω θα ρολάρει ο Πύρασος. Δυο αγωνιστικές ακόμα έχουμε δύσκολο έργο, μετά το πρόγραμμα έχει πιο βατά παιχνίδια. Στο Βελεστίνο θα παλέψουμε για τη νίκη και ό,τι ήθελε προκύψει.

-Πώς θα περιγράφατε τη δυναμική του 2ου ομίλου;
Δ.Σ.: Ο όμιλος έχει παραδοσιακές δυνάμεις, όπως τα Τρίκαλα, την Αναγέννηση Αρτας, ενώ ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας για μένα μέχρι στιγμής απ’ αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία. Από τη μέση και κάτω πιστεύω ότι τέσσερις ομάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κατηγορία και 6-7 ομάδες θα παλέψουν για την πέμπτη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
Χ.Σ.: Το φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι είναι πιο δυνατό. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες είτε δεν έχουν ξεκινήσει καλά, είτε είχαν άλλες προσδοκίες, είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Το Μακροχώρι, ο Βατανιακός, τα Λευκάδια και ο Πυρσός έχουν μείνει πίσω. Είναι όμιλος δύο ταχυτήτων.

-Ολοκληρώνονται τα παιχνίδια σας την περασμένη Κυριακή. Ποιό ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε ενόψει του ντέρμπι;
Δ.Σ.: Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το γόητρο. Πιστεύω πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Με τα παιδιά του Ρήγα είμαστε φίλοι και μέσα στο γήπεδο και έξω απ’ αυτό. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Εύχομαι να μην γίνουν έκτροπα. Πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι και θα υπάρχει σίγουρα ένταση και πάθος αλλά σε λογικά πλαίσια.
Χ.Σ.: Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες όπως και κάθε τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Για λόγους γοήτρου και οι δύο θέλουν να πανηγυρίσουν τη νίκη. Να δώσεις το κάτι παραπάνω για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα είναι σημαντικό να παρευρεθεί κόσμος στο γήπεδο. Η βαθμολογική θέση παίζει τον τελευταίο λόγο. Η δύναμη και το πάθος θα πρωταγωνιστήσουν. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Για 90 λεπτά μόνο θα είμαστε αντίπαλοι. Ο καλύτερος και ο πιο ανταγωνιστικός θα νικήσει. Το θέμα είναι να το ευχαριστηθούν οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος στο γήπεδο.

-Πόσο σημαντικό είναι ένα τοπικό ντέρμπι Γ’ Εθνικής για τους νομούς απ’ όπου προέρχονται οι ομάδες;
Χ.Σ.: Σε μία δύσκολη περίοδο που βρίσκεται η χώρα, το ποδόσφαιρο στη Μαγνησία εξελίσσεται συνέχεια. Οταν αυξάνονται οι εκπρόσωποί στις εθνικές κατηγορίες, αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τους ποδοσφαιριστές, τα ταλέντα που μπορούν να κάνουν εκεί το πρώτο βήμα και να εξελιχθούν αλλά και για το κόσμο που έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τέτοια παιχνίδια.
Δ.Σ.: Το ποδόσφαιρο στη Μαγνησία τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά. Η Νίκη είναι στη Super League, ο Ολυμπιακός στη Football League και δύο στη Γ’. Την ώρα που νομοί σαν τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, «ποδοσφαιρομάνες» όπως τις λέμε, δεν έχουν στα εθνικά πρωταθλήματα όσες ομάδες είχαν παλιότερα, η Μαγνησία βελτιώνεται. Και αυτό δημιουργεί κίνητρο και στις ομάδες του τοπικού να πούνε ότι «εφόσον δεν υπάρχει φέτος ο Πύρασος που πρωταγωνιστούσε στην κατηγορία ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω». Πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά στα φυτώρια των ομάδων μας, βγάζουν ποδοσφαιριστές και πλέον υπάρχουν και κλήσεις Βολιώτων στα κλιμάκια της Εθνικής, όπως του Αργύρη της Νίκης και του Κεσίδη του Ολυμπιακού, αλλά και ενδιαφέρον παιδιών για να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

-Τι θυμάστε από τα παλιότερα ντέρμπι μεταξύ των δύο στα οποία έχετε αγωνιστεί;
Δ.Σ.: Ηταν πάντα πολύ δυνατά παιχνίδια, μοιρασμένα. Υπήρχε πάθος και ένταση. Οι προπονητικές δεν είχαν να πούνε και πολλά στα αποδυτήρια. Οι τακτικές σε τέτοιου είδους παιχνίδια πάνε περίπατο. Ο παίκτης που παίζει σε ντέρμπι κάνει τα πάντα για να κερδίσει και να βγει το βράδυ και την επόμενη μέρα για καφέ και να πει «κέρδισα το ντέρμπι». Αυτό βέβαια κρατάει μέχρι το επόμενο παιχνίδι.
Χ.Σ.: Στηρίζεται στη δύναμη και το πάθος. Υπήρχαν πάντα οι αψιμαχίες αλλά σε λογικά πλαίσια. Ηταν πάντα θέμα γοήτρου και τίποτα παραπάνω. Την επόμενη μέρα και οι δύο κοιτούσαν τα επόμενα παιχνίδια τους. Τέλος, θέλουμε να κάνουμε το κάλεσμα στον κόσμο των δύο ομάδων και της Μαγνησίας συνολικά για να έρθουν στο Βελεστίνο και να παρακολουθήσουν το ματς. 
Δ.Σ.: Χρειάζονται στήριξη οι ομάδες. Είναι διαφορετική η δυναμική ενός συλλόγου όταν έχει κόσμο και διαφορετική όταν παίζει μεταξύ… συγγενών και φίλων. Εμείς έχουμε προσέλευση στο γήπεδο αλλά θα θέλαμε μεγαλύτερη. Οπως συνέβη πέρυσι με την Γιάννουλη που είχε γεμίσει το γήπεδο και φώναζαν, βοηθώντας έτσι και τους ποδοσφαιριστές να θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"