Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΤΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Το πρωτάθλημα λοιπόν για φέτος τελείωσε και μάλιστα αρκετά νωρίς. Μπορούμε να πούμε πλέον ότι ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα σεζόν που στο τέλος μας επιφύλαξε το γλυκό μεθύσι της ανόδου στην Γ' Εθνική. 32 χρόνια μετά ο Ρήγας Φεραίος επιστρέφει εκεί που πιστεύουμε ότι του αξίζει και σίγουρα εκεί που όλοι τον ονειρευόμαστε.
Και καθώς πλησιάζουμε σε ένα μεγάλο και ....αδιάφορο καλοκαίρι (ούτε Μουντιάλ φέτος, ούτε Ευρωπαϊκό) δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην αγαπημένη συνήθεια του κάθε οπαδού.

Καλοκαίρι = Μεταγραφές και κανένας δεν ξέρει καλύτερα από τον οπαδό τι χρειάζεται η ομάδα του. Είναι ο προπονητής της κερκίδας, αυτός που θα μπορούσε άνετα να ρεζιλέψει Μουρίνιο και Φέργιουσον μαζί.
Ας σοβαρευτούμε όμως και ας προσπαθήσουμε ρεαλιστικά να εστιάσουμε στα σημεία που η ομάδα μας πρέπει να βελτιωθεί. Έχοντας δει από κοντά τα τελευταία 45 από τα 50 παιχνίδια του Ρήγα μπορούμε να πούμε άφοβα την γνώμη μας. Εξάλλου η ποδοσφαιροκουβέντα είναι για να γίνεται με τα ανάλογα επιχειρήματα και το ανάλογο καλαμπούρι.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν ανέβηκαν κατηγορία μόνο οι "μπέμπηδες του Λάκη Μπακάλη". Ή σωστότερα δεν πρέπει να ανεβεί κατηγορία μόνο η ομάδα. Πρέπει να ανέβει επίπεδο ολόκληρη η οικογένεια του Ρήγα.
* Η νέα διοίκηση (που θα πρέπει να εκλεγεί το συντομότερο δυνατόν) θα πρέπει να οδηγήσει το καράβι σε άγνωστα νερά. Έτσι θα πρέπει να οριστούν εξαρχής στόχοι και προτεραιότητες, οι οποίες για να γίνουν πράξη θα πρέπει να τις επιφορτιστούν τα κατάλληλα άτομα.
* Σε μια μικρή κοινωνία 5000-6000 ατόμων δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες των μικροεγωισμών και των διαφωνιών. Πρέπει όλοι να συστρατευτούν και να συνδράμουν, ο καθείς με τον τρόπο του. Η ομάδα δεν είναι του Μπακάλη ή του Πάσχου ή του Καλόγερου (για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους) Είναι ο Ρήγας Φεραίος του Βελεστίνου. Είναι αυτό το κάτι το ξεχωριστό που μας ενώνει όλους, άσχετο από κόμματα, από συμπάθειες και αντιπάθειες από διαφορετικές καταγωγές ή οτιδήποτε άλλο.
* Και φυσικά για να έχεις κάποιος το δικαίωμα της άποψης, θα πρέπει να το κερδίζει με την παρουσία του κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Εντός έδρας αγωνίζεται η ομάδα μας και έχει 100 άτομα στις κερκίδες. Πληροφοριακά στο τελευταίο έκτος έδρας φιλικό αγώνα στα Φάρσαλα ήταν στο γήπεδο 150 φίλαθλοι του Αχιλλέα. Το Βελεστίνο πρέπει να γίνει η έδρα που ήταν παλιά. Έτσι η ομάδα θα έχει και τον 12ο παίκτη άλλα και ένα επιπλέον οικονομικό βοήθημα. Και το κόστος του εισιτηρίου είναι πολύ μικρό ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς. Όπως επίσης και τα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια είναι περίπου σε απόσταση 150 χλμ. Ας μαζευτεί ο κόσμος και εύκολα μπαίνει λεωφορείο.
* Πρέπει να βρεθούν οι πόροι (κάθε βοήθεια και δωρεά δεκτή) για να : 1) ανακαινιστούν τα αποδυτήρια 2) να βαφούν οι κερκίδες και διάφορα άλλα σημεία του γηπέδου, που συν της άλλης θέλει ένα καλό καθάρισμα και κυρίως 3) για να αγοραστεί ο κατάλληλος αθλητικός εξοπλισμός και ρουχισμός για την ομάδα. Και όταν λέμε ομάδα συμπεριλαμβάνουμε και τις ακαδημίες, που αποτελούν μέγα κεφάλαιο για τον σύλλογο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ-ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Η χρονιά που μας πέρασε έδειξε πολλά.Άλλα ευχάριστα και άλλα όχι. Τα ευχάριστα τα γνωρίζεται όλοι. Εμείς θα γίνουμε κακοί και θα πούμε τα δυσάρεστα.
* Όλοι μιλάν για μεταγραφές. 4 παίκτες χρειάζεται η ομάδα, λέει ο ένας, 6 συμπληρώνει ο άλλος,8 σίγουρα πετάγεται ο επόμενος. Και ποιος πληρώνει ρε παιδιά;;;; Η διοίκηση θα μου πείτε. Ναι η διοίκηση...με 50 εισιτήρια σε κάθε εντός έδρας αγώνα και με 1000 ευρώ τουλάχιστον έξοδα διαιτησίας. Και στην τελική γιατί να πληρώσεις έναν παίκτη 100 δραχμές όταν τον δικό σου παίκτη τον έχεις απλήρωτο. Ή στην καλύτερη τον δίνει 20 δραχμές. Άρα λοιπόν πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε και να προσέξουμε τα δικά μας παιδιά, που έλεγε και μια ψυχή. Η βασική 11άδα του Ρήγα, ή έστω 6-7 παίκτες, θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε ομάδες μιας κατηγορίας παραπάνω. Αν εγώ πλήρωνα κάποιον θα πλήρωνα πρώτα αυτούς. Και μετά θα είχα όλο το δίκαιο και να έχω απαιτήσεις και να θέτω στόχους.
* Επί δύο χρόνια αυτή η ομάδα, από όταν υποβιβάστηκε από την Δ' Εθνική, φτιάχτηκε με κάποια συγκεκριμένα υλικά. Η διοίκηση τόλμησε να ρισκάρει (ή αν θέλετε αναγκάστηκε) και με "αρχιμάγειρα" τον προπονητή μας έφτιαξαν μια πολύ πετυχημένη συνταγή. Αυτή η συνταγή δεν πρέπει για κανέναν λόγο να χαλάσει. Νέα παιδιά με όρεξη και ταλέντο αλλά και με σωστό χαρακτήρα. Κανείς πάνω από την ομάδα, κανείς έξω από την ομάδα. Μια παρέα όλοι μέσα και έξω από το γήπεδο και σαν σωστή οικογένεια , τα προβλήματα να μένουν μέσα στο σπίτι. Όποιος παίκτης και να έρθει (γιατί ναι, χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα μας) θα πρέπει να ταιριάξει πρώτα σε αυτή την χημεία.
* Και πάμε στις περίφημες μεταγραφές, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν με γνώμονα τρία κριτήρια α) οικονομικό β) ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα μας και τα κενά που έχει γ) η προοπτική που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Έτσι λοιπόν επιγραμματικά αναφέρουμε τις θέσεις στις όποιες κατά την γνώμη μας πρέπει να ενισχυθεί ο Ρήγας:
- ΕΞΤΡΕΜ, που θα παίζει πάνω στην γραμμή αλλά θα έχει και την ικανότητα να συγκλίνει προς τον άξονα και να πατάει περιοχή. Έτσι θα μπορεί να εκμεταλλεύεται το παιχνίδι της ομάδας (βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας) και να αλλάζει πτέρυγες με το άλλο εξτρέμ που ήδη υπάρχει στην ομάδα.
- ΧΑΦ το λεγόμενο κλασικό 8άρι. Ο παίκτης που ενώνει το κέντρο με την επίθεση αλλά με πιο επιτελικές αρμοδιότητες και με βασικό γνώρισμα το να έχει την κάθετη πάσα. Έτσι θα απελευθερωθούν παίκτες που αυτή την στιγμή πρέπει να παίζουν αμυντικά χαφ αλλά και να βγαίνουν στα πλάγια κάνοντας ταυτόχρονα και όλο το οργανωτικό παιχνίδι της ομάδας. Ε συγνώμη αλλά αυτό στην Γ΄ δεν γίνεται. Όχι 7 άλλα 17 κίτρινες θα πάρει το αμυντικό μας χαφ αφού θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει.
- ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ. Για αρχή θα πρέπει οι παίκτες μας να μάθουν να πετυχαίνουν την εστία. Αν τύχει και πάτε σε κάποια προπόνηση θα καταλάβετε τι εννοούμε αλλά προς θεού μην καθίσετε δίπλα ή πίσω  από το τέρμα. Από κει και πέρα το σέντερ φορ θα πρέπει να έχει την βασική ικανότητα του "να σπάει την μπάλα" ανοίγοντας διαδρόμους. Το γκολ το πετυχαίνει η ομάδα και όχι μεμονωμένα ένας παίκτης, δια μαγείας.
-ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟΣ. Έχουμε μόνο έναν. Έτσι θέλουμε τόσο ένα δεύτερο αριστερό μπακ όσο και ένα αριστεροπόδαρο χαφ-εξτρέμ. Οι συγκεκριμένοι παίκτες θα μπορούσε να είναι και μικροί στην ηλικία και να αποκτηθούν αφενός σαν δεύτερες λύσεις και αφετέρου με την προοπτική να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.
Θα μου πείτε "καλά αυτά δεν τα ξέρει ο προπονητής και διοίκηση". Μα φυσικά και τα ξέρουν, αυτά και άλλα τόσα. Είπαμε όμως...έρχεται καλοκαιράκι και μαζί του φέρνει όλη την μεταγραφολογία για τον φίλαθλο. Έτσι και μεις σαν γνήσιοι φίλαθλοι δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό.
Σε ολόκληρο το καλοκαίρι θα έχουμε να πούμε πολλά και να παρακολουθήσουμε κάθε βήμα της ομάδας μας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"