Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - GOAL, THE DREAM BEGINS - 2005

  Ο Σαντιάγκο Μούνιεζ είναι ένας νεαρός Μεξικανός, που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες. Το όνειρό του είναι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όταν ένας σκάουτερ της Νιουκάστλ θα του κάνει τη μεγάλη πρόταση, ο Σαντιάγκο δε θα χρειαστεί να το σκεφτεί ιδιαίτερα.   Θα πάρει το ρίσκο, θα αφήσει πίσω του την οικογένειά του, την οποία υπεραγαπά και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, θα βρεθεί στο νησί, που γέννησε το ποδόσφαιρο για να κυνηγήσει το όνειρό του.

  Παρά το πρόβλημα που έχει με το άσθμα, αλλά και τις διάφορες δυσκολίες, που θα προκύψουν, ο Σαντιάγκο θα βρεθεί πολύ κοντά στο να ζήσει όλα όσα ονειρευόταν.
 Το Goal είναι από τις πλέον δημοφιλείς ταινίες σχετικά με το ποδόσφαιρο. Φυσικά σημαντικό ρόλο στη δημοτικότητα της ταινίας είχε και η μικρή συμμετοχή μεγάλων αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ζινεντίν Ζιντάν.
 Και από μόνη της όμως η ταινία αξίζει προσοχής. Δεν είναι μία απλή κομεντί, που περιγράφει την προσπάθεια ενός νεαρού να φτάσει στο δικό του Έβερεστ, αλλά εισχωρεί σε πιο βαθιά σημεία, που έχουν να κάνουν με την οικογένεια, την αξία της προσπάθειας και φυσικά το λαμπερό, αλλά και παραπλανητικό χώρο του ποδοσφαίρου.
Για όλους, όσοι ονειρεύονταν -και εξακολουθούν να ονειρεύονται- να γίνουν ποδοσφαιριστές το Goal είναι η πλέον κατάλληλη ταινία.
 Η σκηνοθεσία είναι του Danny Cannon και πρωταγωνιστούν οι Kuno Becker, Alessandro Nivola, Marcel Iureş, Stephen Dillane. Οι εισπράξεις έφτασαν στα 26.610.873 δολάρια.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:
ή ακόμα καλύτερα ολόκληρη την ταινία:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"