Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΕΙ Η ...ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

   Από την πρώτη στιγμή που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, έχει δείξει σαφείς προθέσεις να θέσει νέα, αυστηρά πλαίσια στον χώρο που κινούνται τα σωματεία στο επαγγελματικό, αλλά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας, προεξάρχοντος του Γιώργου Σαρρή, φέρονται να είναι αποφασισμένοι να βάλουν σε μία τάξη την κατάσταση που τα τελευταία χρόνια είχε ξεφύγει!

Μία έκφραση των προθέσεων που υπάρχουν στα γραφεία του Πάρκου Γουδή αποτελεί και η Προκήρυξη του πρωταθλήματος της νέας Γ' Εθνικής, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία σύνταξης.
Την Τετάρτη ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου ήρθε σε επαφή με τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και τον πρόεδρο της, Μιχάλη Τζανόπουλο, για τα σημεία από τα οποία θα αποτελείται η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Πλέον, το πλάνο των προϋποθέσεων συμμετοχής θα μεταφερθεί στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να ''ανάψει το πράσινο φως'' για να τεθεί στη συνέχεια προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι άνθρωποι που ηγούνται της ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης, η Προκήρυξη που θα συνταχθεί άμεσα, θα συνοδεύει το προσεχές πρωτάθλημα, όμως θα ισχύσει από την μεθεπόμενη σεζόν, δηλαδή αυτή του 2014-2015!

  Άλλωστε  η δυσκολία ή και αδυναμία των σωματείων να συμβαδίσουν με τα προστάγματα της Προκήρυξης από τη φετινή χρονιά, δεν αποκλείεται να μετατρεπόταν σε εμπόδιο για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα!
Συν τοις άλλοις, στην ΕΠΟ κρίνουν πως δεν υπάρχει λόγος να θέσουν σε τόσο σκληρές διαδικασίες έγκρισης τα σωματεία, από τη στιγμή που φέτος σχεδόν το 1/3 εξ αυτών θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων (φέτος η κατηγορία θα αποτελείται από 96 ομάδες και την επόμενη χρονιά από 64).
Με άλλα λόγια, η ΕΠΟ σχεδιάζει την Προκήρυξη και προτίθεται να δώσει το περιθώριο στα σωματεία που θα συνεχίσουν στην κατηγορία μετά την προσεχή μεταβατική περίοδο, ώστε να εναρμονιστούν με τη νέα εποχή και να είναι έτοιμα να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, εφόσον επιθυμούν να θέσουν έναν τέτοιο στόχο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, κατά πάσα πιθανότητα η συμμετοχή των σωματείων θα είναι... εύκολη υπόθεση για τους συλλόγους, σε αυτή την πρώτη χρονιά της νέας Γ' Εθνικής.

πηγή: periferiako.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"