Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ-ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΩΝ ΛΟΓΩ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Τα αυστηρά κριτήρια για την νέα Β΄ Εθνική είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν κενές θέσεις που,για να καλυφθούν, θα ανεβάσουν επιπλέον ομάδες από κάτω προς τα πάνω.
Τα πράγματα θα ζορίσουν και μην αποκλείετε εκπλήξεις…

Τα κριτήρια της νέας Β’ Εθνικής τη σεζόν 2013-14, όπως η κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου άμεσα από την αρχή του πρωταθλήματος και γήπεδα προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ, αν τηρηθούν κατά γράμμα, μάλλον δύσκολα δεν θα αφήσουν… θύματα. Κοινώς, είναι πολύ πιθανό στην πρωτοεμφανιζόμενη με τους δύο ομίλους των 14 ομάδων δεύτερη κατηγορία να υπάρξουν απώλειες από ομάδες που θα κοπούν.Κάτι που, εφόσον συμβεί, θα παρασύρει ως ντόμινο επιπλέον προβιβασμούς αρχικά από τη φετινή Γ’ Εθνική. Εξάλλου, το «δύο όμιλοι με 14 ομάδες ο καθένας» είναι δεσμευτικό κι έτσι οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν.
Από εκεί και πέρα, όμως, σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνει μεγάλη κουβέντα για το αν θα υπάρξουν επιπλέον ομάδες και για τη νέα Γ’ Εθνική, τη λεγόμενη Εθνική Ερασιτεχνική (την ένωση, δηλαδή, της τωρινής τρίτης κατηγορίας με το Περιφερειακό) με τους 6 ομίλους των 16 ομάδων, η οποία δεν θα είναι επαγγελματική και θα ανήκει ως διοργάνωση στην ΕΠΟ.
Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό για να καλυφθούν αυτές οι 96 ομάδες να υπάρξουν επιπλέον προβιβασμοί από τους μικρούς, δηλαδή περισσότεροι σύλλογοι από το φετινό Περιφερειακό και τα τοπικά να βρεθούν στη νέα «Γ’ Εθνική» της Ομοσπονδίας.
Και κάτι ακόμα που έχει τη σημασία του φέτος, ακόμα και ο Εθνικός Αστέρας και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, οι οποίοι αποχώρησαν από την παραδοσιακή Γ’ Εθνική, δεν θα πέσουν στα τοπικά, αλλά έχουν δικαίωμα να μπουν στην Εθνική Ερασιτεχνική τη νέα σεζόν, αν λοιπόν μια από τις δύο ομάδες δεν δηλώσει συμμετοχή, και πάλι μένουν θέσεις κενές από τις 96. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει ό,τι στη νέα Β’ Εθνική (δεν είναι ρητά καταγεγραμμένο πως οι θέσεις πρέπει να καλυφθούν), αλλά το ενδεχόμενο θα παίξει δυνατά και θα κληθεί να το αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Όλα τα ενδεχόμενα, λοιπόν, είναι ανοιχτά και προφανώς κάποιες ομάδες που είτε θα έπεφταν στα τοπικά είτε θα έμεναν σε αυτά θα βρεθούν στην Εθνική Ερασιτεχνική. 
Δείτε τι περιλαμβάνει το αρχικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει ήδη επικυρωθεί από την ΕΠΟ: «ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-2013
FOOTBALL LEAGUE
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων στην FOOTBALL LEAGUE της περιόδου 2012-2013, θα υποβιβαστούν στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί την "Γ' ΕΘΝΙΚΗ", δύο (2) Ομάδες.

FOOTBALL LEAGUE 2
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων των δύο Ομίλων στην FOOTBALL LEAGUE 2 της περιόδου 2012-2013, από είκοσι πέντε (25) Ομάδες, που απαρτίζουν συνολικά την FOOTBALL LEAGUE 2, θα ανέλθουν στην FOOTBALL LEAGUE έντεκα (11) Ομάδες και θα παραμείνουν στη νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, την "Γ' ΕΘΝΙΚΗ", δεκατέσσερις (14) Ομάδες.
Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων στους 10 Ομίλους του Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής της περιόδου 2012-2013, οι Ομάδες που θα παραμείνουν στην "Γ' ΕΘΝΙΚΗ" θα έχουν καταλάβει τις θέσεις της βαθμολογίας:
Στους Ομίλους 1, 2, 6, 10 (10 Σωματεία) από την 1η θέση έως και την 6η. Από την 7η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α' Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ.
Παραμένουν δηλαδή από τους 4 Ομίλους των 10 Σωματείων συνολικά είκοσι τέσσερα (24) Σωματεία.

Στους Ομίλους 3, 4, 5, 7, 8 (11 Σωματεία) από την 1η θέση έως και την 7η. Από την 8η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α' Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ.
Παραμένουν δηλαδή από τους 5 Ομίλους των 11 Σωματείων συνολικά τριάντα πέντε (35) Σωματεία.
Στον 9ο Όμιλο (12 Σωματεία), από την 1η θέση έως και την 7η. Από την 8η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α' Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ.
Παραμένουν δηλαδή από τον Όμιλο των 12 Σωματείων επτά (7) Σωματεία.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Π.Σ.
Ο προβιβασμός των ομάδων από τις οικείες ΕΠΣ στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, την "Γ' ΕΘΝΙΚΗ", για την περίοδο 2013-2014, θα γίνει ως ακολούθως:
Οι (53) Πρωταθλητές των Ενώσεων και οι Δευτεραθλήτριες ομάδες (3) των ιδρυτριών Ενώσεων -συνολικώς πενήντα έξι (56) Ομάδες- θα συγκροτήσουν δεκατέσσερις (14) ομίλους των τεσσάρων (4) Ομάδων έκαστος και θα αγωνιστούν ανά Όμιλο, σε διπλούς (εντός - εκτός έδρας) αγώνες.
Η πρώτη βαθμολογικώς Ομάδα κάθε Ομίλου, θα προβιβαστεί στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, την "Γ' ΕΘΝΙΚΗ".
Θα προβιβαστούν δηλαδή από τους 14 Ομίλους των 4 Σωματείων συνολικά δεκατέσσερις (14) Ομάδες.
Συνολικά, η νέα κατηγορία "Γ' ΕΘΝΙΚΗ" για την περίοδο 2013 - 2014, θα απαρτίζεται από ενενήντα έξι (96) Σωματεία με έξι (6) Ομίλους».

ΠΗΓΗ:a-sports
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"