Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ- Α SHOT AT GLORY 2000

  Η ταινία A Shot at Glory (2000) σε σκηνοθεσία του Michael Corrente είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όσους έχουν παρακολουθήσει έστω και λίγο ποδόσφαιρο από Βρετανία και ειδικά από Σκοτία. 
Με τον Ally McCoist στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αστέρα του ποδοσφαίρου φυσικά και σχετικά προφητικό θα λέγαμε, καθώς στο στόρι ο προπονητής της ομάδας (Robert Duvall) έρχεται σε κόντρα με τον Αμερικάνο (!) ιδιοκτήτη (Michael Keaton). 
Ο Σκοτσέζος προπονητής λοιπόν, προσπαθεί να εμψυχώσει την ομάδα του και να την οδηγήσει στον τελικό
του κυπέλλου εναντίον της Ρέιντζερς.
 Ο κανονιέρης της ομάδας που υποδύεται ο Ally McCoist έχει παντρευτεί την κόρη του προπονητή και οι δύο άντρες θα πρέπει να παραμερίσουν τα προσωπικά τους για να πετύχουν το στόχο τους. 
  Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Raith Rovers και της νίκης της κατά της Σέλτικ στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας το 1994.
  Σήμερα όλοι μας έχουμε δει πως έχουν εισβάλλει οι Αμερικάνοι αλλά και οι ανατολικοί σε τόσες ευρωπαϊκές ομάδες και ειδικά σε ιστορικά κλαμπ της Μεγάλης Βρετανίας. Στα πρόθυρα της έκρηξης αυτής της λαίλαπας οι δημιουργοί της ταινίας φτιάχνουν μια ταινία που υμνεί το μεράκι του παραδοσιακού απέναντι στη επιχειρηματική μανία καταλήγοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλά business όπως ευαγγελίζονται ορισμένοι στη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία.
Στην χώρα μας η ταινία κυκλοφόρησε με τον τίτλο "Πορεία προς την δόξα"

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:
ενώ ιδιαίτερα χαρακτηριστικό και όμορφο είναι και το soundτrack:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"