Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - VICTORY 1981

 O βασιλιάς των σπορ έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους. Συγγραφείς, ζωγράφους, μουσικούς,ποιητές και φυσικά σκηνοθέτες.
  Ο κινηματογράφος ήταν αδύνατον να μην ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και στο πέρασμα των χρόνων μας έχει χαρίσει πολλές ταινίες με θέμα την στρογγυλή θέα, κάποιες από τις οποίες είναι πραγματικά αριστουργήματα.

  Εγκαινιάζουμε λοιπόν μια καινούργια "σελίδα" στο blogspot μας, που σκοπό έχει να σας παρουσιάζει κάθε εβδομάδα και μία καθαρά ποδοσφαιρική ταινία, άλλες φορές γνωστή και άλλες φορές όχι.
Αρχή κάνουμε σήμερα με την ίσως πιο κλασική ποδοσφαιρική ταινία που σίγουρα αξίζει να την δουν όλοι οι φίλοι της έβδομης τέχνης και όχι μόνο οι ποδοσφαιρόφιλοι.
 Αναφερόμαστε στην ταινία "VICTORY" του 1981 ή όπως έγινε γνωστή στην Ελλάδα "Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ", του JOHN HOUSTON
Η ιστορία του έργου έχει ως εξής: Βρισκόμαστε στην Ευρώπη, κατά την διάρκεια του  Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε μια προσπάθεια προπαγανδισμού του ναζιστικού ιδεώδους, μια ομάδα Γερμανών αξιωματικών οργανώνει έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Γερμανών επίλεκτων και μια ομάδας φυλακισμένων. Στην κορύφωση της πλοκής, ο τερματοφύλακας της ομάδας των συμμάχων έχει την ευκαιρία να αποδράσει στο ημίχρονο αλλά υπακούοντας στο κάλεσμα της συνείδησης επιστρέφει στο γήπεδο. Κατεβάζει ρολά αν και συνολικά θα φάει τέσσερα τέρματα και στις καθυστερήσεις αποκρούει πέναλτι για να δώσει στους συμμάχους το βαθμό της ισοπαλίας.
Και μόνο η παρουσία θρύλων του ποδοσφαίρου όπως Pele, Bobby Moore, Ardiles είναι αρκετή. Και από κοντά Sylvester Stallone τερματοφύλακας, Michael Caine προπονητής και Max von Sydow ως Γερμανός αξιωματικός.
Διάρκεια: 116' λεπτά
Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"