Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΑΣ : " ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ"

 Πρόσωπο του αγώνα στον Βατανιακό ο Χάρης Μπίκας έχει ήδη φτάσει τα 4 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 22χρονος επιθετικός μίλησε στη «Θεσσαλία», τονίζοντας για την ομάδα μας πως: «Βασικός μας στόχος εξακολουθεί να είναι η παραμονή, αλλά δεν έχουμε περιορισμένες φιλοδοξίες. Σε κάθε αγώνα παλεύουμε για τη νίκη».
Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε αλλά και τα όσα αναφέρει για αυτόν το πολύ όμορφο θέμα του Γιώργου Πέγιου:

Ο Χάρης Μπίκας είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές του Ρήγα που δεν κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου ή έστω από τη Μαγνησία. Ωστόσο, είναι από τους πιο παλιούς παίκτες στην ομάδα, αφού φέτος διανύει τον πέμπτο του χρόνο σε αυτή.
 Ήλθε στον Ρήγα τη σεζόν 2010-11 προερχόμενος από τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας και στέριωσε σε αυτόν. Ταίριαξε αμέσως στο κλίμα του συλλόγου και όλοι στο Βελεστίνο τον θεωρούν πλέον δικό τους παιδί, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια όχι μόνο για την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά και για τον χαρακτήρα του.
 Ο Μπίκας αποτελεί πολύτιμο «εργαλείο» για τον προπονητή του Λάκη Μπακάλη, αφού μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις. Τον έχουμε δει να αγωνίζεται τόσο στην κορυφή, όσο και στα άκρα (και στις δύο πλευρές) της επίθεσης, ενώ μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και ως «δεκάρι», παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ.
 Φέτος, έφτασε ήδη τα τέσσερα γκολ, έχοντας πετύχει από δύο στα δύο τελευταία ματς, δηλαδή με το Μακροχώρι και τον Βατανιακό. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας (πίσω από τον Κρεββατά που έχει επτά γκολ) ενώ στον σχετικό πίνακα του 2ου ομίλου βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα.
 Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε στη «Θ», τόσο για τον Ρήγα Φεραίο, που κάθε χρόνο ανεβαίνει επίπεδο, όσο και για τον εαυτό του στην ομάδα :
 Για το 5-0 επί του Βατανιακού: «Στη Γ’ Εθνική δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Κανείς δεν χαρίζει βαθμούς και γι’ αυτό μπήκαμε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δεν χαλαρώσαμε στιγμή. Ήμασταν σοβαροί και επιβάλαμε τον δικό μας ρυθμό. Από τη στιγμή που στο πρώτο ημίχρονο μας βγήκαν οι φάσεις και πήραμε προβάδισμα τριών τερμάτων, μετά τα πράγματα έγιναν πιο απλά».
 Για το αν άλλαξαν οι στόχοι του Ρήγα τώρα που «αναρριχήθηκε» στην 2η θέση: «Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα από το γεγονός ότι ανεβήκαμε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Βασικός μας στόχος εξακολουθεί να είναι η παραμονή στην κατηγορία και φυσικά αυτό να επιτευχθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως έχουμε περιορισμένες φιλοδοξίες. Σε κάθε αγώνα παλεύουμε για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε ως το τέλος, όπου και θα δούμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε».
 Για το συστατικό της επιτυχημένης πορείας της ομάδας, που κάθε χρόνο ανεβαίνει επίπεδο: «Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό για την ανοδική μας πορεία τα τελευταία χρόνια. Όλα είναι θέμα σκληρής δουλειάς. Την τελευταία τετραετία με την καθοδήγηση του κ. Μπακάλη έχουμε δουλέψει πολύ σε όλους τους τομείς. Είμαστε και αρκετοί παίκτες μαζί από τότε, οπότε υπάρχει ομοιογένεια, ενώ με δύο-τρεις προσθήκες κάθε χρόνο ανεβαίνει και το συνολικό επίπεδο».
 Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το επίπεδο στο φετινό πρωτάθλημα είναι υψηλό. Οι όμιλοι έχουν μειωθεί και οι ομάδες είναι αρκετά δυνατές. Στον όμιλό μας κάποιες έχουν ξεχωρίσει και μέσα σε αυτές συγκαταλέγεται και ο Ρήγας, κάτι που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Πάντως, φαβορί για τον τίτλο παραμένουν ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και τα Τρίκαλα».
  Για τον επόμενο αγώνα με τον Πύρασο: «Πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι που ενδεχομένως να κριθεί στη δύναμη. Θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά εμείς θα παίξουμε για το νικηφόρο αποτέλεσμα».
  Για τη δική του απόδοση: «Πιστεύω ότι έκανα καλό ξεκίνημα φέτος. Παίζω συχνά και έχω ήδη σκοράρει τέσσερις φορές σε αντίθεση με πέρυσι που για καιρό έψαχνα το γκολ. Ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια, ώστε να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο τον Ρήγα».
 Για τη θέση που του αρέσει να παίζει: «Παλαιότερα έπαιζα πίσω από τον σέντερ φορ για τρία-τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, δεν έχω πρόβλημα να παίξω και στην επιθετική γραμμή, είτε στην κορυφή, είτε στα άκρα. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Όπου με χρειάζεται η ομάδα θα προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».
 Για το αν πλέον αισθάνεται Βελεστινιώτης: «Το έχω πει και παλαιότερα ότι αισθάνομαι Βελεστινιώτης. Βρίσκομαι αρκετά χρόνια στον Ρήγα και έχω «δεθεί» μαζί του, αλλά και με τον τόπο. Επίσης, με τους φιλάθλους της ομάδας που μας ενισχύουν σε κάθε αγώνα, εντός και εκτός έδρας».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"