Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Α.Σ. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 

  Οκτώ χρόνια πριν ο Χρήστος Σπαθής έκανε τα πρώτα του βήματα με την ομάδα του Ρήγα Φεραίου παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός με τους κυανόλευκους στη Δ’ Εθνική. Πλέον μετά από μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, η οποία συνοδεύτηκε από την άνοδο στη Γ΄Εθνική, ο 25χρονος σήμερα άσος και

τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρχηγός του Ρήγα, δε βλέπει τη στιγμή να ξαναπατήσει χορτάρι φορώντας τη φανέλα του Ρήγα.
Ο Χρήστος, τον τελευταίο μήνα και αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς, βρίσκεται στην Ιταλία όπου κάνει το μεταπτυχιακό του πάνω στον τομέα της εκπαίδευσης, έχοντας αποφοιτήσει νωρίτερα από το τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής (αριστερό μπακ-χαφ, αμυντικό χαφ και στόπερ) δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα αλλά και στο Βελεστίνο, προκειμένου να πατήσει χορτάρι και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα για την ομάδα του Ρήγα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για την πορεία της αποθεραπείας του: «Πλέον είμαι αρκετά καλά. Από Παρασκευή ξεκινώ και πάλι τρέξιμο σε συνδυασμό με θεραπείες ώστε να βρεθώ στο εκατό τοις εκατό. Έκανα μια επέμβαση στους κοιλιακούς μιας και αγωνιζόμουν σχεδόν στο μισό πρωτάθλημα (από τον Δεκέμβριο) ως τραυματίας. Είναι αλήθεια πως δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω και πάλι δίπλα στην ομάδα και να πατήσω χορτάρι».

Για την περσινή άνοδο: «Είναι κάτι που πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή. Μπορεί πολλοί να μην μας υπολογίζανε όμως δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε έχοντας πάνω απ΄ όλα ομαδικό πνεύμα και την στήριξη της διοίκησης. Όλοι μαζί σαν μία γροθιά καταφέραμε να ξεπεράσουμε τον όποιο σκόπελο και να πανηγυρίσουμε την επιστροφή της ομάδας στις μεγαλύτερες κατηγορίες».

Πόσο βοήθησε στην άνοδο ο προπονητής Λάκης Μπακάλης: «Για εμάς είναι δάσκαλος. Είναι ο καλύτερος προπονητής στη Μαγνησία και το έχει αποδείξει περίτρανα σε όποια ομάδα και αν έχει εργαστεί. Πέρυσι οι συνθήκες ήταν δύσκολες και έπρεπε να διαχειριστεί αρκετά δύσκολες καταστάσεις ωστόσο κατάφερε να τις φέρει σε πέρας και να πετύχει διάνα. Όλα τελικά οφείλονται στην υπομονή, τη σκληρή δουλειά και την προπόνηση. Συνέβαλε τα μέγιστα. Έκανε καταπληκτική δουλειά τόσο στην ατομική προπόνηση του κάθε παίκτη όσο και της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι διαθέταμε ένα ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και δίχως πολλές εμπειρίες πήρε από εμάς το μέγιστο δυνατό».

Για τη χρονιά που έρχεται: «Ξεκινάμε μια νέα χρονιά με μεγάλη αισιοδοξία. Για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές η συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική βέβαια είναι κάτι πρωτόγνωρο, όμως η σκληρή δουλειά, όπως και η υποδομή των δύο τελευταίων ετών θα αποτελέσουν πιστεύω τη βάση για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά.
Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά προκειμένου να φθάσουμε στο τέλος στην επίτευξη των στόχων μας. Δεν το συζητώ βέβαια πως πρώτο μέλημα μας είναι η σωτηρία και αυτή να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Ευελπιστώ πως με το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα σε διοίκηση - προπονητή και παίκτες στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
Η διοίκηση είναι δίπλα μας σε ότι και αν συμβεί και είναι κάτι που αποτελεί για μένα θεμέλιο λίθο στην οικογένεια του Ρήγα. Από εκεί και πέρα εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να προσηλωθούμε στο στόχο έχοντας καθαρό μυαλό αλλά και τύχη»


πηγή:taxydromos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"