Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ-ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;;

 Τα play-off ανόδου από την Β' Εθνική τελείωσαν με τον πλέον άδοξο τρόπο για τις ομάδες του Βόλου, που είδαν το όνειρο της Σούπερ Λιγκ να χάνεται.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν ολοκληρωθεί σε όλες τις κατηγορίες και πλέον όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη σεζόν.
 Μόνο που τα ερωτήματα, οι απορίες και τα αδιευκρίνιστα σημεία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που είναι γνωστά και σίγουρα.

Οι σύλλογοι καλούνται να κάνουν τον προγραμματισμό τους αλλά πως;;.
-Υπάρχουν ομάδες που δεν ξέρουν αν θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα τις επόμενης σεζόν, άσχετα με το σε πια κατηγορία ανήκουν.
-Υπάρχουν ομάδες που έχουν "βγει στην γύρα" και ψάχνουν πάσι θυσία να βρουν καθαρό ΑΦΜ να αγοράσουν, αλλιώς βλέπουν σαν μόνη λύση το παράδειγμα της ΑΕΚ και την Γ' Εθνική. Και είναι αρκετές αυτές οι ομάδες , γνωστές και μη.
-Άλλες ομάδες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ταίρι για συγχώνευση , από όπου και αν είναι και από όποια κατηγορία και αν είναι.
-Όλες, μα όλες οι ομάδες, Β' και Γ΄ Εθνικής, προσπαθούν να υπολογίσουν τα έξοδα τους αλλά μάταια. Βλέπετε δεν ξέρουν σε ποιο όμιλο θα ανήκουν. Απλό παράδειγμα οι ομάδες του Βόλου. Μπορεί να είναι στον Βόρειο και να έχουν οδικός σχεδόν όλα τα ταξίδια ή να είναι στον νότιο και να πρέπει να ταξιδέψουν 2 φορές στην Κρήτη. Ενώ εντονότατα κάνουν την εμφάνιση τους σενάρια για ένα όμιλο με 20-22 ομάδες.
- Στην δε Γ' Εθνική, οι μόνες ομάδες που ξέρουν που θα ανήκουν είναι οι ομάδες της Αν.Μακεδονίας-Θράκης και της Πελοποννήσου. Όλες οι υπόλοιπες ψάχνονται χωρίς φυσικά να ξέρουν σε πιο όμιλο θα τοποθετηθούν, χωρίς να ξέρουν τι θα ισχύσει οριστικά με τα όρια ηλικίας και όλα αυτά τα όμορφα που θα περιέχει η προκήρυξη για την νέα Γ΄Εθνική.
-Σε όλα αυτά προσθέστε και τις ομάδες που στην πορεία θα αποσυρθούν για καθαρά οικονομικούς λόγους και θα έχουμε μια πλήρη εικόνα του χάους που επικρατεί

Οι ομάδες κρατιούνται ζωντανές χάρη στην αγάπη και το μεράκι κάποιον ρομαντικών που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα ενώ η μεγαλύτερη πολυτέλεια είναι να έχει μια ομάδα τους φιλάθλους στο πλευρό της. Το θέμα είναι για πόσο ακόμα θα μπορούν να αντέχουν.
Δυστυχώς και το ποδόσφαιρο αποτελεί μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως του ελληνικού τρόπου οργάνωσης και διοίκησης. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε αν μπορούμε να πάμε και πιο χαμηλά. Ας μάθουμε επιτέλους από τα λάθη δεκαετιών και ας προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά αλλά και απαραίτητα. Οργάνωση δομής, προγραμματισμός εργασιών και υπευθυνότητα λόγου. Αλλιώς σε 2-3 χρόνια και η Β' κατηγορία θα γίνει ερασιτεχνική σε 4 ομίλους και θα καταργηθεί και η Γ' (όπως φέτος η Δ') μια και θα είναι πολυτέλεια
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"