Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ-THE FOOTBALL FACTORY, 2004-ΟΛΗ Η ΤΑΙΝΙΑ

Τέσσερις άντρες ιδρύουν μία από τις εταιρίες ποδοσφαίρου, που στις τάξεις των Άγγλων οπαδών έχουν την τιμητική τους. Σκοπός της εταιρίας είναι -φυσικά- όχι μόνο η αντιπαράθεση με «αλλόθρησκους» οπαδούς, αλλά η ωμή βία, η επίδειξη δύναμης και η κυριαρχία. Το FootballFactory είναι κατ’ ουσία ένα ψυχογράφημα του Άγγλου χούλιγκαν, που νιώθει την ανάγκη να ενταχθεί και να κυριαρχήσει μέσα από μία οπαδική συμμορία. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Κινγκ το Football Factory είναι μία ταινία, που κάθε ποδοσφαιρόφιλος πρέπει να δει.

 Η αλήθεια είναι ότι έχοντας διαβάσει το βιβλίο περίμενα κάτι εντελώς διαφορετικό στην οθόνη από αυτό που μας έδωσε ο Love, και προς στιγμή απογοητεύτηκα. Η ταινία είναι σκληρή και βίαιη αλλά ξεφεύγει λίγο από την ξερή περιγραφή επεισοδίων και συμπλοκών μεταξύ χούλιγκανς στην οποία επιδίδεται ο συγγραφέας του βιβλίου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον κατηγορώ για αυτό. Το βιβλίο είναι σούπερ αλλά μια ταινία θέλει και κάτι άλλο στην υπόθεση και καλώς ο Love τη γύρισε έτσι. Ωραία σκηνοθεσία και καλή επιλογή μουσικής. Και για μην το κουράζω… WHAT ELSE YOU GONNA DO ON A SATURDAY?
Βραβευμένο για τη φωτογραφία του Demian Bromley και υποψήφιο για τον Χρυσό Χίτσκοκ στο γαλλικό (!) Dinard British Flm Festival. Κυκλοφόρησε το 2004 και οι εισπράξεις έφτασαν στο 623,138 λίρες Αγγλίας. 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


ή και ολόκληρη την ταινία:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"