Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ-EL CAMINO DE SAN DIEGO 2006

Ο Τάτι Μπενίτες είναι ένας νέος άνδρας που ζει σε μια επαρχία της Αργεντινής. Προσπαθεί να επιβιώσει μαζεύοντας ξύλα για έναν ξυλουργό. Ως γνήσιος Αργεντίνος είναι φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου και παθιασμένος με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Φοράει τη φανέλα του Μαραντόνα με το νούμερο 10 και έχει κάνει ένα τεράστιο
τατουάζ με το «10» στην πλάτη. Επίσης έχει και δύο παπαγάλους που κατά διαστήματα φωνάζουν «Μαραντόνα, Μαραντόνα». Μια μέρα ακούει από φίλους του ότι το μεγάλο του ίνδαλμα έχει προβλήματα με την καρδιά του. Αποφασίζει λοιπόν να πάει και να τον επισκεφτεί στην κλινική του Μπουένος Άιρες όπου νοσηλεύεται. Έχει μαζί του και ένα ασυνήθιστο δώρο γι’ αυτόν. Ένα κομμάτι ξύλο που παραπέμπει στη μορφή του μεγάλου άσου… μία πολύ συγκινητική πράξη, που στην ουσία χαρακτηρίζει και όλη την ταινία. 
Μία κοινωνική ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Carlos Sorin, που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη λατρεία των Αργεντινών για το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως την πραγματική αγάπη, που τρέφουν για το μεγάλο αστέρι τους τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
H ταινία είναι διάρκειας 96' λεπτών και πρωταγωνιστούν οι Ignacio Benítez, Carlos Wagner La Bella, Paola Rotela.
Κυκλοφόρησε το 2006 και ο αγγλικός της τίτλος ήταν Τhe Road to San Diego.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας :


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"