Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ, ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

  Θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και σημείο αναφορά για το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο. Πως γίνεται ένας πολύ καλός και ταλαντούχος παίκτης να βρεθεί αντιμέτωπος με το δίλημμα, για το αν θα συνεχίσει το αγαπημένο του άθλημα εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Και όλα αυτά μόλις στην ηλικία των 22 ετών.
  Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Τριχόπουλο, τον χαρισματικό μεσοεπιθετικό από το Βελεστίνο, που εδώ και 2 μήνες αγωνίζεται ως δανεικός στον Αστέρα Ριζομύλου.
  Είχαμε την ευκαιρία να τον συναντηθούμε μαζί του και εκείνος μας παραχώρησε την συνέντευξη που ακολουθεί για τους αναγνώστες του Goalpost.gr, αλλά και τους φίλους του asrigasferaios.blogspot.gr, μιλώντας μας για τον εαυτό του και την ομάδα του Αστέρα Ριζομύλου που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β' Τοπικής Κατηγορίας.

Goalpost.gr: Κώστα καλησπέρα. Καλώς ήρθες στην ιστοσελίδα μας.
K. Τριχόπουλος: Καλησπέρα, σε σας αλλά και σε όλους τους αναγνώστες σας.
Goalpost.gr: Κώστα χαιρόμαστε πραγματικά που σε έχουμε κοντά μας  και θα θέλαμε προτού προχωρήσουμε την συνέντευξη μας να μας πεις δύο λόγια για σένα. Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής Κ.Τριχόπουλος.
K. Τριχόπουλος: (χαμογελάει). Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στους μικρούς του Ρήγα και θες από τύχη θες από σύμπτωση, πριν από 3 χρόνια, είχα πάει πάλι δανεικός στον Αστέρα, για να αποκτήσω εμπειρίες σαν μικρός αφού ήμουν δεν ήμουν 19 χρονών. Τον επόμενο χρόνο γύρισα πάλι στην ομάδα του Ρήγα όπου ήμουν μέχρι και φέτος τον Ιανουάριο, στα 22 μου πλέον, οπότε και ξανά ήρθα στον Αστέρα Ριζομύλου.
Goalpost.gr: Πέρσι με την ομάδα του Ρήγα Φεραίου είχες μια γεμάτη χρονιά,όντας από τους βασικούς  με 25 συμμετοχές και ένα χρυσό γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σκιάθο. Φέτος όμως τι έφταιγε και δεν σε είδαμε με τα χρώματα του Ρήγα?
K. Τριχόπουλος: Έχει να κάνει καθαρά με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις καθημερινές προπονήσεις και εργασία. Προσπάθησα στην αρχή να συμβαδίσω αλλά δεν γινόταν  Έπρεπε να ορίσω τις προτεραιότητες μου και στους καιρούς που ζούμε δεν είχα και πολλές επιλογές. Από την άλλη πλευρά θα ήταν και άδικο εκ μέρους μου να επιχειρώ να πάρω την θέση κάποιου άλλου παιδιού στην ομάδα του Ρήγα, το οποίο παρακολουθεί καθημερινά το πρόγραμμα της ομάδας. 
Goalpost.gr: Και κάπως έτσι ήρθε η πρόταση από τον Αστέρα;
K. Τριχόπουλος: Ναι ακριβώς. Με τα παιδιά γνωριζόμουν λίγο πολύ από την προηγούμενη φορά που είχα αγωνιστεί εκεί.Με ήξεραν τι παίκτης και τι άνθρωπος είμαι και μου πρότειναν να παίξω στην ομάδα τους. Είχα και μία άλλη πρόταση αλλά προτίμησα τον Αστέρα. Έτσι μπορώ να είμαι συνεπείς στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις χωρίς να παραμελώ το ποδόσφαιρο Άλλωστε δεν είναι και μακριά ο Ριζόμυλος από το Βελεστίνο και πρέπει να σου πω ότι στον Αστέρα κάνουμε σχετικά αργά το απόγευμα προπόνηση ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ώστε να μπορούν οι παίκτες να συνδυάζουν εργασία και αθλητισμό.
Goalpost.gr: Πηγαίνοντας εκεί συνάντησες μικρές ή μεγάλες διαφορές;
K. Τριχόπουλος: Κοιτάξτε...η αγάπη και μεράκι για το ποδόσφαιρο είναι ίδιο. Αλλάζουν όμως οι ρυθμοί. Στον Ρήγα η ομάδα κάνει καθημερινές προπονήσεις και το επίπεδο της φυσικής της κατάστασης είναι πολύ υψηλό. Οι ομάδες στο Β' Τοπικό δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Στην Δ' Εθνική κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να σταθεί χωρίς προπονήσεις, Κανείς δεν αγωνίζεται απλά για να ασχοληθεί με το χόμπι του ένα απόγευμα. Στις χαμηλές κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος μπορείς να το κάνεις αυτό και να προπονείσαι 2-3 φορές την εβδομάδα
Goalpost.gr: Κάποια άλλη διαφορά υπάρχει που να σου έκανε εντύπωση;
K. Τριχόπουλος: Δεν υπάρχει τακτική. Οι περισσότερες ομάδες είναι θα έλεγα απείθαρχες στο παιχνίδι προσπαθώντας με ατομικές ενέργειες να πετύχουν κάτι καλό. Προσπαθούν να κερδίσουν τα παιχνίδια με την δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Μερικές φορές θα έλεγα πολύ σκληρά. Αν σε αυτό προσθέσεις και τα γήπεδα που είναι σε πραγματικά τραγική κατάσταση τότε καταλαβαίνεις τι γίνετε κάθε Κυριακή.
Goalpost.gr: Η τωρινή σου ομάδα όμως ο Αστέρας τα καταφέρνει πολύ καλά. Είστε πρώτη από την αρχή του πρωταθλήματος
K. Τριχόπουλος: Ο Αστέρας δεν είναι για αυτή την κατηγορία. Δεν χωρά ο Αστέρας στο Β' Τοπικό. Γίνεται μια πολύ καλή δουλεία με μεράκι και αγάπη από τους ανθρώπους της ομάδας.Εμείς οι παίκτες από την πλευρά μας προσπαθούμε όσο μπορούμε και το αποτέλεσμα αυτού του συνδιασμού φαίνεται στο γήπεδο.
Goalpost.gr: Πιστεύεις ότι η ομάδα τελικά θα ανέβει κατηγορία;
K. Τριχόπουλος: Ναι φυσικά δεν το συζητώ. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και πίστεψε με υπάρχει πολύ ταλέντο στον Αστέρα. Υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν άνετα να παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι χαμηλός και πιστεύω ότι και του χρόνου αλλά και τα επόμενα χρόνια η ομάδα θα σταθεί αξιοπρεπέστατα στην Α΄Κατηγορία.
Goalpost.gr:  Πως βλέπεις την προηγούμενη ομάδα σου, τον Ρήγα Φεραίο; Θα ήθελες να μας πεις κάτι;
K. Τριχόπουλος: Τον χαίρομαι και τον καμαρώνω. Και μακάρι και άλλες ομάδες να κάνουν αυτό που έκανε ο Ρήγας. Έχτισε την ομάδα του με δικά του παιδιά και τώρα είναι έτοιμος για Γ' Εθνική. Ποιος θα το πίστευε πριν από 2 χρόνια. 
Goalpost.gr: Οι δικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;
K. Τριχόπουλος: Καταρχήν να είμαι γερός, μακριά από ατυχίες και τραυματισμούς. Από κει και πέρα όσο μπορώ να συνδυάζω την δουλεία με το ποδόσφαιρο θέλω να παίζω και να το χαίρομαι. Πιστεύω ότι η επόμενη σεζόν θα είναι καλύτερη και πιο "γεμάτη"
Goalpost.gr: Κώστα σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για όσα μοιράστηκες μαζί μας
K. Τριχόπουλος: Εγώ σας ευχαριστώ. Ήταν χαρά μου.Επίσης θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ σημαντικό που προβάλλεται θέματα και ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο των μεγάλων κατηγοριών.
Goalpost.gr: Πολύ καλά κάνεις και το επισημαίνεις και να είσαι σίγουρος ότι οι ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος δεν θα υστερήσουν σε προβολή και ενημέρωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"