Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ - ΑΟ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ

  Ο Αμπελωνιακός ιδρύθηκε το 1953 και προήλθε από τα δύο ανεπίσημα σωματεία, από τον Όλυμπο και τον Αμπελωνιακό. Με εξαίρεση τα σωματεία της Λάρισας,Ηρακλή, Τοξότη και Λαρισαϊκό, η επαρχία είχε μεν υποβαθμισμένο ποδόσφαιρο τότε, αλλά αυτό δεν εμπόδιζε στο να αναδειχθούν ταλέντα.
  Ο εκσυγχρονισμός στον Αμπελωνιακό άρχισε από το 1957 με τη μεταγραφή από τον Άρη Λάρισας του Αμπελωνίτη ποδοσφαιριστή Τσάλτα Δημητρίου του Ιωάννου, ένας τεχνίτης και ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής.
  Το 1960 προσλήφθηκε προπονητής ο Κοντογιάννης Θεόδωρος της Νίκης Βόλου, όπου έφερε και το δελτίο και έπαιξε επίσημα.

  Μετά τον Κοντογιάννη αποκτήθηκαν ο Καλιοτζής Ελευθέριος του Ολυμπιακού Βόλου, ο Καμέτης, βετεράνος της Νίκης Βόλου και ο Χρυσαφίδης από την Θεσσαλονίκη.

  Οι επίσημες εμφανίσεις της ομάδας παραμένουν όπως και τότε από το 1953 μέχρι και σήμερα:
Πράσινο-Άσπρο (1η εμφάνιση), Λευκή (2η εμφάνιση), Μαύρο-Πράσινο (3η εμφάνιση).
 Η παρουσία του στην Δ' Εθνική, στην οποία ανέβηκε πέρυσι, είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του και με σκληρή δουλεία έχει και για φέτος ως στόχο την παραμονή.Σε αρκετούς τομείς διαφέρει σε σχέση με την περασμένη σαιζόν , ωστόσο αποτελεί έναν πολύ αξιόμαχο και δυνατό αντίπαλο, ικανό να βρεθεί στην πρώτη 7αδα του ομίλου. Οι «πράσινοι» έχουν ένα εντελώς καινούργιο παρουσιαστικό, ύστερα από την περυσινή πορεία τους. Πορεύονται με καινούργιο προπονητή τον Βασίλη Νάρη, με νέο πρόεδρο  τον Χρήστο Μπακούλα και ελάχιστους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της περασμένης περιόδου. Αγωνίζεται με αρκετούς ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, έχοντας ένα νεανικό σύνολο, που γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.
Πολλές μεταγραφές και κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές απέκτησαν οι περυσινοί κυπελλούχοι Λάρισας. Ορισμένοι ήρθαν ως δανεικοί. Τα νέα πρόσωπα είναι οι: Τσιάλτας (Δαμασιακός), Πασχαλίδης (Αμύνταιο), Τασούλης (Νέα Πολιτεία), Κανάκης (ΑΕΔ Νίκαιας), Μαυρίδης (Αμπελόκηποι), Σφυριδάκης (Βουκεφάλας), Δημολιός, Λάιος (Τύρναβος 2005), Σιαμαντούρας (Ευαγόρας Ρόδου) και Παπαγιάννης (Λάρισα).Πρόσφατα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου απέκτησε τον Πρικάκη από τον Οικονόμο
Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι ποδοσφαιριστές, που παρέμειναν από το περυσινό δυναμικό. Συγκεκριμένα συνεχίζουν οι «βασικοί» της ομάδας 2011-2002: Δημήτρης Αλεξανδρής, Άγγελος Μπίκος, Βαγγέλης Τζιαρτζάνης και Μάκης Μπουρουζίκας, όπως και οι: Παπαδόπουλος, Κομισόπουλος, Βούκιας, Τσούτσας, Καρυπίδης, Παραφέστας και Αλεξόπουλος. 
Πολλά βασικά στελέχη και όχι μόνο αναχώρησαν…για άλλες πολιτείες. Συγκεκριμένα ο Χατζηλιόντας πήγε στον Κισαμικό, ο Κακαβίτσης, ο Ρόκα, ο Κατσίβελος, ο Φλέγγας στον Τύρναβο 2005, ο Φτίκας στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ο Κούρο στον Πυργετό, ο Συκιώτης στον Δωτιέα Αγιάς και σε ομάδες του τοπικού οι: Δαλακώνης (Δήμητρα Γιάννουλης), Κυριάκος (Μαχητής Τερψιθέας), Γκόλτσος (Φαλανιακός) και Κωτούλας (Αναγέννηση Καλοχωρίου). 
  Την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα μας έχοντας ένα σερί 4 αγώνων χωρίς ήττα και ψάχνοντας το πρώτο του εκτός έδρας γκολ για φέτος.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"