Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΗΡΩΩΕΣ ΤΟΥ 1821....ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ !!!!!

  Αρκετές ομάδες φέρουν τα ονόματα επαναστατών του 1821 όπως και γήπεδα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το γήπεδο του Ολυμπιακού που πήρε το όνομά του από τον αρχιστράτηγο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Φάληρο.
  Υπάρχει όμως και
ποδοσφαιρική ομάδα, συγκεκριμένα η ΑΕ Καραϊσκάκης, η οποία εδρεύει στην Άρτα και μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς, ο Καραϊσκάκης καταγόταν από την Σκουληκαριά Άρτας.
 Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν θα ήταν δυνατόν να μην έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Πρόσφατα το Δημοτικό Στάδιο Τρίπολης, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο Αστέρας, μετονομάστηκε σε «Γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
 Στις Σέρρες βρίσκουμε τον ποδοσφαιρικό σύλλογο «Αθνάσιος Διάκος». Πρόκειται για ομάδα της Βαμβακιάς Σερρών. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο σύλλογος δεν πήρε το όνομά του από τον ήρωα της μάχης της Αλαμάνας αλλά από την αντάρτικη ομάδα με το συγκεκριμένο όνομα που έδρασε στην περιοχή στα χρόνια της Κατοχής.
 Στο Βελεστίνο υπάρχει ο Α.Σ. «Ρήγας Φεραίος» που ιδρύθηκε το 1926 και βέβαια στον τόπο καταγωγής του στοχαστή της επανάστασης δεν θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα η ομάδα. Στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο χωριό Βλαχόπουλο, η ομάδα ονομάζεται Παπαφλέσσας. Πρόκειται για ένα χωριό στους πρόποδες του βουνού Μαγκλαβάς έδρα του Δήμου Παπαφλέσσα ενώ στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας υπάρχουν ο ΑΟ Παπαφλέσσας Χώρας και ο Παπαφλέσσας Αμφείας. Ο Γρηγόριος Δικαίος ή Παπαφλέσσας είχε γεννηθεί στην Πολιανή Μεσσηνίας.
 Στη Χίο ο Κανάρης είναι αυτός που έχει την τιμητική του. Η ομάδα ονομάζεται Κανάρης Νενήτων Χίου στη μνήμη του ηρωικού μπουρλοτιέρη, ο οποίος τον Ιούνιο του 1822, αφού ο ελληνικός στόλος δεν κατάφερε να σώσει τη Χίο από την τουρκική σφαγή, ανέλαβε να βάλει μπουρλότο στη ναυαρχίδα του Καρά Αλή.
 Υπάρχει ακόμη η ποδοσφαιρική Αθλητική Ομάδα του Α.Π.Σ Κανάρη που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας στον 3ο Όμιλο της Γ ' Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
 Στις Σπέτσες η Μπουμπουλίνα ήταν αυτή που τιμήθηκε με το όνομα ομάδας. Εκεί βρίσκουμε τον ΑΟΣ Μπουμπουλίνας.
 Στη Μεσσηνία και πάλι υπάρχει ο Νικηταράς ΑΠΣ Δολιανών από τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέδουσα, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1921 και πήρε το όνομά του από τον Ήρωα της μεγάλης μάχης των Δολιανών στις 18 Μαΐου 1821.
 Στην Εύβοια και όχι στην Ύδρα όπως πολύ θα περίμεναν υπάρχει η ομάδα ΑΟ Μιαούλης Φύλλων κι αυτό διότι ο Μιαούλης μπορεί να ήταν το δεύτερο παιδί του Υδραίου πλοιοκτήτη και κοτζαμπάση Δημήτριου Βώκου, γόνου αρχοντικής Υδραίικης οικογένειας, όμως η οικογένεια προερχόταν από τα Φύλλα, κοντά στη Χαλκίδα.
 Πιο ψηλά, στην Φωκίδα υπάρχει ο ΑΣ Ανδρούτσος Γραβιάς. Αθλητικό σωματείο που έχει ιδρυθεί το 1959 και το όνομα της ομάδας έχει δοθεί προς τιμήν του μεγάλου ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου που είχε πολεμήσει ηρωικά στο χάνι της Γραβιάς το 1821.
 Έχουν και οι «φιλικοί» την τιμητική τους στο ποδόσφαιρο,. Όπως ο Νικόλαος Σκουφάς ένας εκ των τριών ιδρυτών. Γεννημένος στο Κομπότι Άρτας όπου η ομάδα ονομάζεται Σκουφάς Κομποτίου. Ε΅νά και ο δεύτερος, ο Εμμανούλη Ξάνθος από την Πάτμο οινομάτισε την ομάδα της πόλης... Ξάνθος Πάτμου.

pamesports.gr 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"