Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:" ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ"

Ο αρχηγός των "κυανόλευκων" και σκόρερ του μοναδικού τέρματος στο Λεοντάρι (0-1) , όπου  Ρήγας σημείωσε το πρώτο του φετινό διπλό, εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα μας θα βρίσκεται στην προνομιούχο επτάδα στο τέλος του πρωταθλήματος, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι με το "τραυματισμένο του αριστερό πόδι", καθώς εδώ και περίπου δυο μήνες, αν και αριστεροπόδαρος, προτιμά λόγω προβλήματος να παίζει με το δεξί!
Αναλυτικότερα ο αρχηγός μας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο
Μουσικό Βαγόνι και στον Φοίβο Παπαγεωργίου απάντησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε:
Παραμονές του αγώνα στο Λεοντάρι έλεγες ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από το διπλό: "Εξαρχής γνωρίζαμε ότι η νίκη ήταν μονόδρομος. Το ξέραμε μεταξύ μας. Δεν πιάσαμε πολύ καλή απόδοση, κυρίως λόγω του αέρα και του κακού αγωνιστικού χώρου που δεν μας επέτρεψε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και στο πάθος, δείξαμε τα στοιχεία αυτά, ήμασταν καλύτεροι του αντίπαλου, κερδίσαμε τη μεσαία γραμμή και δημιουργήσαμε δυο καλές φάσεις που είχαμε και τα δοκάρια. Στη συνέχεια κερδίσαμε το πέναλτι με το οποίο προηγηθήκαμε και δεν απειληθήκαμε σε καμία στιγμή μέχρι το τέλος του αγώνα".
Πώς θα λειτουργήσει αυτή η επιτυχία ενόψει της συνέχειας; "Το διπλό αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά, θα μας δώσει την κατάλληλη ψυχολογία να ανακτήσουμε ξανά τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση, να πιστέψουμε στις δικές μας ικανότητες γιατί όλα από μας εξαρτώνται, δεν εξαρτιόμαστε από τους αντιπάλους. Σε κάθε αγώνα παίζει ρόλο το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς".
Πολύ άνετος φάνηκες πάντως στο πέναλτι... "Ημουν ψύχραιμος, πίστευα στα πόδια μου εκείνη τη στιγμή. Είχα διαλέξει γωνία και μπήκε» ενώ για την κίνηση του τερματοφύλακα πριν την εκτέλεση τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είχε βγει υπερβολικά μπροστά. Δεν ξέρω αν έδινε επανάληψη σε περίπτωση που αστοχούσα".
Είναι αλήθεια ότι έχεις πρόβλημα στο "καλό" σου πόδι που χτύπησες το πέναλτι, το αριστερό; Έχω ένα πρόβλημα τραυματισμού, εδώ και περίπου δυο μήνες. Παίζω συντηρητικά στις προπονήσεις για να ακολουθώ τα παιχνίδια. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι 100% έτοιμος. Παίζω κυρίως με το αντίθετο πόδι, το αριστερό προσπαθώ να το αποφεύγω!"
Τι έφταιγε και ο Ρήγας δεν πετύχαινε γκολ για τέσσερα σερί παιχνίδια; "Όταν αστοχείς στις ευκαιρίες που σου δίνονται μέσα σε ένα παιχνίδι, ίσως λόγω του άγχους, ίσως λόγω της πίεσης του κόσμου -βέβαια και στα εκτός χάσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες- από ένα σημείο και μετά είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας δεν μπορείς να σκοράρεις σε τέσσερις αγώνες. Άγχος και ψυχολογία. Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι κρατούσαμε το μηδέν στα παιχνίδια αυτά και δεν φεύγαμε άπραγοι, κατακτούσαμε τουλάχιστον τον ένα βαθμό.  Γενικά η συνολική αμυντική λειτουργία είναι καλή, δεν απειλούμαστε επιθετικά. Πλέον αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει και σε άλλους τομείς, να βγάλουμε μερικά στοιχεία του παιχνιδιού μας και να μετουσιώνουμε τις ευκαιρίες σε γκολ".
Για το γεγονός ότι ο Ρήγας καλείται να δώσει τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια στις επόμενες εφτά αναμετρήσεις μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος: Έxουμε το ρεπό την Κυριακή (10/2) και στη μετά ένα δύσκολο παιχνίδι στη Γραβιά (17/2). Το καλό είναι ότι είμαστε πλήρεις, επιστρέφουν όλοι από τραυματισμούς και τιμωρίες. Αν δείξουμε την απαραίτητη συγκέντρωση και έχουμε αυτοπεποίθηση θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι θετικό. Μην ξεχνάμε ότι η Γραβιά έχει τον ίδιο στόχο με μας. Όταν χάνεις κάποιους βαθμούς εντός μπορείς να τους αναπληρώσεις με αποτελέσματα εκτός. Βασικό είναι όμως να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας".
Για την επίτευξη του στόχου της Γ’ Εθνικής και το μέλλον της ομάδας: "Όλα εξαρτώνται από μας, τις δικές μας ικανότητες, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, χαίρεται ο άλλος να μας βλέπει. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα για να παίξουμε ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο αλλά έχουμε εκείνα τα στοιχεία που σε βάθος χρόνου και με πολύ δουλειά και πίστη θα τα καταφέρουμε. Συγκριτικά, είμαστε στις 4-5 καλύτερες ομάδες του ομίλου που παίζουμε καλό ποδόσφαιρο . 
Όσον αφορά ενδεχόμενη παρουσία της ομάδας στη νέα Γ’ Εθνική ο 24χρονος  άσος συμπλήρωσε:"Πιστεύω ότι επειδή έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και με νεαρά στην ηλικία παιδιά, η ομάδα μπορεί για 10-15 χρόνια να πορευτεί στη Γ’ Εθνική. Να πρωταγωνιστεί σε μία πολύ καλή κατηγορία με αρκετές δυνατές ομάδες. Σε ένα δυο χρόνια που θα μειωθούν και οι ομάδες το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό. Αν ο Ρήγας συγκαταλέγεται σε αυτές που θα μείνουν θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους.. Τα νέα παιδιά θα μπορούν να αναδειχθούν και να πάνε πιο ψηλά αλλά και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο υψηλότερου επιπέδου, όχι όπως στις τοπικές κατηγορίες".
Σχετικά με το αν αυτός ο στόχος δημιουργεί άγχος στους ποδοσφαιριστές: "Προφανώς δημιουργεί, γιατί είναι για όλους μας μια πρόκληση να πετύχουμε αυτό το στόχο. Αν αναλογιστούμε ότι έχομε μ.ο. ηλικίας σαν ομάδα 20,1 χρόνια τότε καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία. Λογικό είναι το άγχος να είναι το πρώτο στοιχείο που μας χαρακτηρίζει σε κάθε παιχνίδι. Όταν έχεις τέτοιο στόχο πρόκληση λογικό είναι να επιβαρύνεσαι. Επαναλαμβάνω όμως. Αν "πατήσουμε" στη δουλειά που έχουμε κάνει αυτά τα δύο χρόνια με τον κ. Μπακάλη θα πετύχουμε το στόχο μας".
Για τον κόσμο και τη στήριξή του στην ομάδα: "Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο να μας στηρίζει. Πολλές φορές γίνεται απαιτητικός, είναι λογικό αυτό γιατί η ομάδα πριν κάποια χρόνια πρωταγωνιστούσε στη Δ’ Εθνική και τότε με μεγαλύτερες ομάδες. Το επίπεδο ήταν πιο υψηλό και ήταν κάπως αλλιώς «μαθημένος». Είναι λογικό λοιπόν να έχει απαιτήσεις ανεξαρτήτως του τι στόχο έχει ομάδα και τι εμπειρίες κουβαλά. Τον θέλουμε κοντά μας στα επόμενα τρία εντός για να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών, να κατακτήσουμε και μερικούς βαθμούς εκτός και να πετύχουμε το στόχο μας".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"