Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ "ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΗΓΑΣ ΜΑΣ

Τείνει να γίνει θεσμός , στο τέλος κάθε σεζόν, η εφημερίδα "Θεσσαλία", να φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα για την πορεία της ομάδας μας. 
Έτσι και φέτος, με το κλείσιμο μιας άκρως επιτυχημένης χρονιάς, φιλοξένησε στις σελίδες της εκτενές αφιέρωμα,στατιστικά στοιχεία και
δηλώσεις του προέδρου μας κ.Καλόγηρου Γιώργου και του προπονητή μας κ. Μπακάλη Λάκη.
<Κείμενα και επιμέλεια, με πολύ φροντίδα,μεράκι και αγάπη για τον Ρήγα μας, ο Γιώργος Πέγιος>
Πιο ώριμος ο φετινός Ρήγας Φεραίος κατέκτησε την τιμητική 6η θέση στη Γ’ Εθνική
Θέαμα και ουσία συνδύασε φέτος ο Ρήγας Φεραίος. Οι «κυανόλευκοι» διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο το Βελεστίνο σε όλη την Ελλάδα με την πορεία που διέγραψαν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Κατέκτησαν την 6η θέση στον 2ο όμιλο και καταξιώθηκαν ως μία υπολογίσιμη δύναμη για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Ο Ρήγας Φεραίος είναι η τρανή απόδειξη πως δεν χρειάζεται μεγάλο μπάτζετ για να δημιουργηθεί μία καλή ομάδα. Στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, που πάνω από όλα παίζουν για τον τόπο τους, αλλά και σε ορισμένους ακόμη παίκτες που φιλοδοξούν να αγωνιστούν επαγγελματικά στο μέλλον και γι’ αυτούς ο Ρήγας αποτελεί το απαραίτητο σκαλοπάτι πριν κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Οι «κυανόλευκοι» μετείχαν για τρίτη σερί σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και υλοποίησαν με άνεση τον στόχο της παραμονής. Έχοντας επιθετικό στιλ, προσέφεραν πλούσιο θέαμα στα περισσότερα παιχνίδια τους και κατέγραψαν ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως το 2-0 επί του πρωταθλητή Αιγινιακού, τις δύο «λευκές» ισοπαλίες με τη Νίκη, αλλά και οκτώ «διπλά», επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια. 
 Ο Ρήγας συγκέντρωσε 51 βαθμούς με 14 νίκες, εννέα ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Πέτυχε 43 τέρματα και δέχθηκε 28. Στον πρώτο γύρο επηρεάστηκε αρνητικά από το γεγονός ότι έδωσε δύο αγώνες έδρας στο Αρμένιο και είχε απώλειες βαθμών σε ματς που έπρεπε να κερδίσει. Έτσι, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε 22 πόντους στο ενεργητικό του, αλλά στο δεύτερο εντυπωσίασε φτάνοντας τους 29 βαθμούς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εκτός έδρας συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς (26) από ότι εντός (25). Ως φιλοξενούμενος μέτρησε οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες (γκολ 24-19), ενώ ο απολογισμός του ως γηπεδούχος ήταν έξι νίκες, επτά ισοπαλίες και τρεις ήττες (γκολ 19-9).
Μπακάλης: Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο Φυσικά ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τον φετινό Ρήγα Φεραίο είναι ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας που δεν είναι άλλος από τον προπονητή Λάκη Μπακάλη. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μίλησε για τα εξής θέματα: Για την φετινή πορεία του Ρήγα Φεραίου: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την πορεία που διαγράψαμε στο πρωτάθλημα και την 6η θέση που κατακτήσαμε. Παρουσιάσαμε ένα σύνολο που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, που είχε περισσότερη ταχύτητα σε σχέση με πέρυσι και που προσαρμοζόταν με ευκολία σε κάθε σύστημα. Είχαμε εξαιρετική λειτουργία στο 4-2-3-1, αλλά και στο 4-4-2 που αποδείχθηκε πιο παραγωγικό. Αυτό συνέβη, διότι «έδεσαν» αρμονικά ο Σέττος με τον Κορέτα, πετυχαίνοντας μαζί 22 γκολ, ενώ όλοι οι παίκτες εμφανίστηκαν πιο ώριμοι. Ο καθένας ήξερε τον ρόλο του στην ομάδα και έκανε το καλύτερο δυνατό. Πάντως, δεν με ικανοποίησε μόνο η αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών μου, αλλά και αυτή εκτός γηπέδου.
 Βασικό συστατικό της επιτυχίας μας ήταν το άριστο κλίμα στα αποδυτήρια. Υπήρχε σύμπνοια στην ομάδα και κανείς δεν έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπήρχε μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις και στους αγώνες. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχημένης πορείας ανήκει σε αυτούς». Για το αν εμμένει στην άποψη που διατύπωσε την περασμένη Κυριακή, ότι η σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι η κορυφαία στην 90χρονη ιστορία του συλλόγου: «Ο Ρήγας έχει συμμετάσχει και στη Β’ Εθνική πριν 40 χρόνια, χωρίς όμως να καταφέρει να κρατηθεί. Χαρακτήρισα, λοιπόν, ως κορυφαία τη φετινή περίοδο διότι είναι η καλύτερη που είχαμε στη Γ’ Εθνική σε συγκομιδή βαθμών, αλλά και σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες». Για το ότι ο Ρήγας συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας από ότι εντός: «Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι ομάδες που έρχονταν στο Βελεστίνο έπαιζαν κλειστά επιδιώκοντας το «Χ», ενώ μέσα στο γήπεδό τους προσπαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Έτσι, εμείς βρίσκαμε τους απαραίτητους χώρους και φτάναμε πιο εύκολα στο γκολ». Για το ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, χάνοντας αρκετούς βαθμούς: «Βασικά μας στοίχισε πολύ που δώσαμε τα δύο πρώτα ματς έδρας στο γήπεδο του Αρμενίου. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός και δεν μπορέσαμε να τον συνηθίσουμε. Έτσι, φέραμε δύο ισοπαλίες, ενώ το κακό συνεχίστηκε και στο πρώτο παιχνίδι μας στο Βελεστίνο το οποίο χάσαμε από τον Αχέροντα, καθώς δεν προλάβαμε να προσαρμοστούμε ξανά σε αυτό.
 Απεναντίας, εκτός έδρας είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Παράλληλα, κάποιοι ποδοσφαιριστές ήλθαν αργά στην ομάδα, χάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας. Αυτά τα παιδιά ήθελαν χρόνο μέχρι να βρουν το ρόλο τους και να μάθουν τα συστήματα. Αυτό φυσικά μας επηρέασε αρνητικά». Για το επίπεδο της φετινής Γ’ Εθνικής: «Το επίπεδο ήταν υψηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στον όμιλό μας μετείχαν καλές και ιστορικές ομάδες, όπως η Νίκη, ο Πιερικός, ενώ μεγάλη ποιότητα είχε ο πρωταθλητής Αιγινιακός, η Α.Ε. Καραϊσκάκης, η Πύδνα, ο Θεσπρωτός, αλλά και ο Τύρναβος, που μέχρι τα πρώτα παιχνίδια του β’ γύρου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Επίσης και εμείς παρουσιαστήκαμε πιο δυνατοί από ότι πέρυσι ή πρόπερσι. Με εξαίρεση τον Φωκικό που τα παράτησε, όλοι πάλευαν σε όλα τα ματς. Ακόμη και ομάδες όπως ο Οπούντιος, που από νωρίς είχε χάσει τη μάχη της παραμονής, αλλά έκανε πολλές «ζημιές». Για τη διοίκηση του Ρήγα Φεραίου: «Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των επιτυχιών που έχουμε τα τελευταία χρόνια είναι το γεγονός ότι διαθέτουμε διοικητική σταθερότητα. Τα μέλη του Δ.Σ. είναι συνεχώς δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα επιλύοντας άμεσα και το παραμικρό πρόβλημα. Ο Ρήγας είναι μία υγιής ομάδα από κάθε άποψη και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους που απαρτίζουν τη διοίκησή του». 
 Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος του Ρήγα για μία ακόμη χρονιά ήταν φανταστικός. Αγαπά την ομάδα και το δείχνει με την έντονη παρουσία του στους αγώνες, αλλά και εκτός γηπέδου. Φίλαθλοι μας σταματούν στο δρόμο και μας δίνουν συγχαρητήρια. Εισπράττουμε αυτή την αγάπη που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει». Για το τι χρειάζεται ο Ρήγας για να βρίσκεται μόνιμα σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο: «Στον Ρήγα Φεραίο έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία, που δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε. Στηριζόμαστε σε ντόπιους ποδοσφαιριστές, αλλά και σε ορισμένους από την ευρύτερη περιοχή που φιλοδοξούν να κάνουν επαγγελματική καριέρα. Τους δίνουμε την ευκαιρία να παίξουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να βελτιωθούν. Ως παράδειγμα θα μπορούσα να αναφέρω δύο 20χρονα παιδιά, όπως ο Γεωργατζής και ο Γουτούλης, που πλέον στέκονται άνετα στην κατηγορία. Δουλεύουν σκληρά και πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο καλοί. Επίσης, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ότι φέτος έκανε ντεμπούτο στη Γ’ Εθνική σε ηλικία μόλις 15 ετών ο Αποστολίδης. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αν συνεχίσει να δουλεύει σωστά και μείνει προσγειωμένος, θα έχει όλο το μέλλον δικό του».

Μοίρασε συγχαρητήρια ο Γ. Καλόγηρος Το δικό του σχόλιο για την επιτυχημένη πορεία του Ρήγα έκανε στη «Θ» και ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου Γιώργος Καλόγηρος: «Η φετινή μας πορεία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν εξαιρετική. Η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και διαφήμισε το Βελεστίνο σε όλη την Ελλάδα. Οφείλω να συγχαρώ τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Επίσης, τους συνεργάτες μου στη διοίκηση, αλλά και τους πραγματικούς φιλάθλους του Ρήγα, που μας στήριξαν. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εφημερίδα «Θεσσαλία», που στάθηκε κοντά στην ομάδα καλύπτοντας δημοσιογραφικά όλους τους αγώνες της. Ελπίζω ότι και τη νέα χρονιά ο Ρήγας Φεραίος θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και θα κάνει μία καλή πορεία, αντάξια της μεγάλης του ιστορίας».

Οι αγώνες του Ρήγα 
Α’ ΓΥΡΟΣ
1η αγων. Εθνικός Φιλ.-Ρήγας 2-0 
 2η αγων. Ρήγας-Οπούντιος Μ. 0-0 
3η αγων. Τύρναβος-Ρήγας 1-2 (Γκίκας, Γουτούλης) 
4η αγων. Ρήγας-Φωκικός 1-1 (Κορέτα) 
5η αγων. Νίκη-Ρήγας 0-0 
6η αγων. Ρήγας-Αχέρων Καν. 0-1 
7η αγων. Θεσπρωτός-Ρήγας 0-2 (Ζενούνι, Γκίκας) 
8η αγων. Ρεπό 
 9η αγων. Ρήγας-Αχιλλέας Ν. 2-0 (Γουτούλης, Κορέτα) 
10η αγων. Πύδνα-Ρήγας 2-0 
11η αγων. Ρήγας-Οικονόμος 3-1 (Κορέτα, Γκίκας, Σέττος) 
12η αγων. Πύρασος-Ρήγας 0-0 
13η αγων. Ρήγας-Αιγινιακός 2-0 (Γκάγκας, Κορέτα) 
14η αγων. Πιερικός-Ρήγας 4-1 (Σπαθής) 
15η αγων. Ρήγας-Δωτιέας 3-0 (Βουραζέρης, Σέττος 2) 
16η αγων. Ρήγας-Φαρκαδόνα 0-1 
17η αγων. Α.Ε. Καραϊσκάκης-Ρήγας 2-1 (Χατζηαθανασίου) 
 Β’ ΓΥΡΟΣ 
18η αγων. Ρήγας-Εθνικός Φιλ. 1-0 (Κορέτα) 
19η αγων. Οπούντιος-Ρήγας 0-2 (Γκίκας, Σέττος) 
20η αγων. Ρήγας-Τύρναβος 0-0 
21η αγων. Φωκικός-Ρήγας 0-3 α.α. 
22η αγων. Ρήγας-Νίκη 0-0 
23η αγων. Αχέρων-Ρήγας 0-2 (Ζενούνι, Κορέτα) 
24η αγων. Ρήγας-Θεσπρωτός 2-2 (Σέττος, Σπαθής) 
25η αγων. Ρεπό 
26η αγων. Αχιλλέας Ν.-Ρήγας 2-0
27η αγων. Ρήγας-Πύδνα 0-0 
28η αγων. Οικονόμος-Ρήγας 0-2 (Κορέτα, Σέττος) 
29η αγων. Ρήγας-Πύρασος 3-0 (Κορέτα, Τσίπι, Γεωργατζής) 
30η αγων. Αιγινιακός-Ρήγας 4-1 (Σπαθής) 
31η αγων. Ρήγας-Πιερικός 2-2 (Κορέτα 2) 
32η αγων. Δωτιέας-Ρήγας 1-4 (Κορέτα, Σέττος, Γκίκας, Ζενούνι) 
33η αγων. Φαρκαδόνα-Ρήγας 1-4 (Κορέτα 3, Σέττος) 
34η αγων. Ρήγας-Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-1
Η προσφορά των παικτών Μόνο δύο ποδοσφαιριστές έδωσαν το «παρών» και στους 31 αγώνες της ομάδας (που πήρε και ένα ματς στα «χαρτιά»). Ο λόγος για τον αρχηγό Χρήστο Σπαθή, που μάλιστα δεν έχασε ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα, καθώς και τον πρώτο σκόρερ με 14 γκολ Γιάννη Κορέτα. Ο Λάκης Μπακάλης χρησιμοποίησε συνολικά 24 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 11 χρίστηκαν σκόρερ. Αναλυτικά, οι συμμετοχές και τα τέρματα του καθενός. 
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΜ. ΓΚΟΛ 
Γιάννης Κορέτα 31 14 
Χρήστος Σπαθής 31 3 
Δημήτρης Χατζηαθανασίου30 1 
Αποστόλης Κεφαλάς 30 - 
Κώστας Ζενούνι 28 3
Ντίνος Γεωργατζής 27 1 
Δημήτρης Σέττος 26 8 
Ηλίας Γκίκας 26 5 
Νίκος Βουραζέρης 26 1 
Σπύρος Γκάγκας 26 1 
Γιώργος Τσίπι 26 1 
Κώστας Γουτούλης 25 2 
Παναγιώτης Γούτσιος 24 - 
Γιώργος Χατζής 20 - 
Γιώργος Αλεξίου 17 - 
Αποστόλης Σφάκας 10 - 
Μάνος Πάσχος 7 - 
Χρήστος Λάμπρου 6 - 
Παναγιώτης Αποστολίδης 5 - 
Παρασκευάς Θεοδώρου 4 - 
Γιάννης Μουσαμπελίου 2 - 
Βασίλης Τσουμπέκος 1 - 
Στέργιος Μπακάλης 1 - 
Δημήτρης Ρίκος 1 -
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"