Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η SPRODAY ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ : " Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ"

  Στην πολύ καλή παρουσία του Ρήγα Φεραίου και στην ιδιαίτερη παρουσία του Κώστα Κρεββατά αναφέρεται στο σημερινό της φύλλο η πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα SporDay.
  Φιλοξενεί δηλώσεις του πρώτου σκόρερ της ομάδας μας καθώς και αναφορά στην πορεία του συλλόγου όπου τον χαρακτηρίζει "Ήρεμη δύναμη".
  Διαβάστε αναλυτικά τα όσα γράφονται στο σημερινό αφιέρωμα:


Την περασμένη Κυριακή, ο Κώστας Κρεββατάς του Ρήγα Φεραίου έγινε πρώτο θέμα στις στήλες της Γ' Εθνικής, για το χατ τρικ που πέτυχε στο 6-2 επί των Λευκαδίων. Λίγοι γνωρίζουν, όμως, ότι ο υψηλόσωμος άσος άρχισε την καριέρα του από τα μετόπισθεν.
 «Είναι μόλις η τρίτη χρονιά που αγωνίζομαι ως σέντερ φορ», εξηγεί στην «SD» ο 23χρονος Κρεββατάς, για τον οποίο οι πρώτοι προπονητές του έκριναν ότι λόγω ύψους (σήμερα είναι 1,94 μ.) θα μπορούσε να γίνει καλός αμυντικός. Ας αφήσουμε, όμως, να μας τα πει ο ίδιος: «Ξεκίνησα την καριέρα μου ως στόπερ και αργότερα με έβαλαν στη θέση του αμυντικού χαφ. Μέχρι που ο προπονητής μου στον Σαρακηνό, Στέφανος Ξηρόφωτος, μου είπε μία μέρα ότι ήθελε να με δοκιμάσει στην επίθεση. Την πρώτη μου χρονιά ως σέντερ φορ έβαλα 22 γκολ και βγήκα δεύτερος σκόρερ στην Α' Κατηγορία Θεσσαλίας. Ετσι, άλλαξα οριστικά θέση».
  

Πάντως δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι ο Βολιώτης άσος είχε επιθετικούς για πρότυπα όταν ήταν μικρός. Ισως από εκεί είχε φανεί ότι το μέλλον του ήταν στην επίθεση. «Από μικρός είχα είδωλο τον Ιμπραΐμοβιτς. Ακόμα, δηλαδή, έχω λατρεία για τον Ζλάταν. Από Ελληνες, μου άρεσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Και λόγω ΑΕΚ!», μας λέει χαμογελώντας ο Κρεββατάς.

Αν και ο Κρεββατάς γνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο να φτάσει τόσο ψηλά όσο τα ινδάλματά του, κάνει όνειρα για ένα πιο λαμπρό μέλλον. Δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια, άλλωστε. Προς το παρόν, πάντως, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βοηθήσει την ομάδα του. Πέρυσι, άλλωστε, που αγωνιζόταν στον Μαχητή Τερψιθέας, τα 11 γκολ που πέτυχε και χάρισαν ορισμένες σημαντικές νίκες δεν στάθηκαν αρκετά για να έρθει η σωτηρία.

«Μακάρι να βγω πρώτος σκόρερ στον όμιλό μας, για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της», λέει ο Κρεββατάς. «Δουλεύουμε πολύ σοβαρά με τον προπονητή μας, τον κ. Μπακάλη, και κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Η ομάδα έχει κρατήσει τον περσινό της κορμό και ενισχύθηκε στις θέσεις που έπρεπε, γι' αυτό πιστεύω ότι θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος».


Ήρεμη δύναμη

Από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, κάθε Ελληνόπουλο γνωρίζει τον Ρήγα Φεραίο και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην Ελληνική Επανάσταση. Ετσι, όταν στο Βελεστίνο αποφάσισαν την ίδρυση αθλητικού συλλόγου, το 1926, η επιλογή της ονομασίας δεν ήταν δύσκολη υπόθεση.
Ο εθνομάρτυρας Ρήγας «βάφτισε» το σωματείο, το οποίο αναγνωρίστηκε επίσημα το 1954. Η άνοδος από τη Γ' στην Α' τοπική κατηγορία ήρθε γρήγορα, αλλά το ορόσημο στην ιστορία του ήταν η συμμετοχή στη Β' Εθνική, το 1975-76. Τερμάτισε τελευταίος στον Βόρειο Ομιλο και υποβιβάστηκε, πέτυχε όμως κάποιες σημαντικές νίκες, όπως αυτή επί του μεγάλου του νομού Μαγνησίας, του Ολυμπιακού Βόλου.
Από το 2011 και αφού προηγήθηκαν κάποιες σκόρπιες συμμετοχές στη Δ' Εθνική, ο Ρήγας Φεραίος έκανε στροφή στους νέους παίκτες της περιοχής και προσέλαβε προπονητή τον Βελεστινιώτη Λάκη Μπακάλη . Τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης φάνηκαν αμέσως. Την επόμενη χρονιά η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θεσσαλίας και μέσω των μπαράζ ανέβηκε στη Δ' Εθνική. Εκεί η ομάδα τερμάτισε 6η στον 4ο Ομιλο το 2012-13 και χάρη στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών βρέθηκε στη Γ' Εθνική, όπου παραμένει φέτος για δεύτερη χρονιά μετά την περσινή εντυπωσιακή πορεία της στον δεύτερο γύρο.
Το αήττητο στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες) δίνει δικαιώματα για επανάληψη του ονείρου του 1975. Πρώτος στόχος, πάντως, είναι η εύκολη παραμονή και εδραίωση στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.


πηγή:http://www.sportday.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"