Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ


Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ
 Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με τον Ρήγα Φεραίο να βρίσκεται στην 10η θέση του 3ου ομίλου με 15 βαθμούς στο ενεργητικό του.
 Κατά γενική ομολογία οι Βελεστινιώτες αδικούνται από τη βαθμολογική τους συγκομιδή, καθώς στα περισσότερα παιχνίδια έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο.
 Αυτή την άποψη έχει και ο
προπονητής τους Λάκης Μπακάλης που δήλωσε στη «Θ»:  «Μπορούσαμε άνετα να έχουμε πέντε-έξι πόντους παραπάνω», ενώ υποσχέθηκε ότι: «Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Στο δεύτερο γύρο θα τα δώσουμε όλα για την παραμονή».
Μετά από δύο συνεχόμενες ανόδους ο Ρήγας Φεραίος μετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με προφανή στόχο να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού υποβιβάζονται οι επτά από τις 15 ομάδες του 3ου ομίλου στον οποίο έχουν τοποθετηθεί οι Βελεστινιώτες. Έτσι, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.
 Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Ρήγας δεν κατάφερε να βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Είναι 10ος με 15 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον Μαχητή Τερψιθέας και τη Νάουσα που ισοβαθμούν στην 8η προνομιούχο θέση. Ο απολογισμός του είναι τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες με τέρματα 13 υπέρ και 18 κατά.
 Εντός έδρας ο Ρήγας δεν τα έχει πάει καλά χάνοντας βαθμούς σε παιχνίδια που δεν έπρεπε. Μετρά τρεις νίκες με τους Χαλκίδα, Μαχητή Τερψιθέας και Πυργετό, δύο ισοπαλίες με Α.Ο. Καρδίτσας και Λευκάδια, αλλά και τρεις ήττες από Δωτιέα, Αμπελωνιακό και Κύμη. Έχει πετύχει μόλις έξι τέρματα και έχει δεχθεί επτά. Μακριά από το Βελεστίνο ο Ρήγας έχει μία νίκη και ισοπαλία, καθώς και τέσσερις ήττες. Πανηγύρισε το «διπλό» επί του Αχιλλέα Δομοκού, πήρε «Χ» στα Τρίκαλα και έχασε από Λαμία, Νάουσα, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και Μακροχώρι. Τα τέρματα του εκτός έδρας είναι 7-11.
 Σε κάποια από τα παραπάνω παιχνίδια ο Ρήγας είχε πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Με ανύπαρκτα πέναλτι έχασε στο 90’ από τη Λαμία και ισοφαρίστηκε από τα Τρίκαλα, ενώ στο ματς με τα Λευκάδια ο διαιτητής του αρνήθηκε καθαρό πέναλτι που θα σήμαινε και την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα. Από κει και πέρα, η ατυχία και η αστοχία (με αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι με την Κύμη) ήταν βασικοί παράγοντες που κράτησαν τον Ρήγα κάτω από τη διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού, παρότι η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο που αρέσει τους φιλάθλους.
Λ .Μπακάλης: «Δεν καταθέτουμε τα όπλα» Φυσικά ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για την πορεία που διαγράφει ο Ρήγας είναι ο προπονητής του Λάκης Μπακάλης. Όπως ήταν λογικό εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την γενικότερη εικόνα της ομάδας, αλλά όχι και από τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει:
«Από την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι ποδοσφαιριστές δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος. Από την αρχή της χρονιάς δουλεύουν σκληρά και στα παιχνίδια δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, αν εξαιρέσουμε τους αγώνες με Νάουσα και Αμπελωνιακό. Στον πρώτο δείξαμε μεγάλη αδυναμία στις στημένες φάσεις και στον δεύτερο δεν λειτούργησε τίποτε σωστά στην ομάδα μας. Όμως, στα άλλα ματς δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ότι δίκαια παίζουμε σε αυτή την κατηγορία, που είναι τρομερά δύσκολη, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές με θητεία σε Α’ και Β’ Εθνική. Το κακό για μας είναι ότι οι καλές μας εμφανίσεις δεν έχουν την φέρει την ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή. Θα μπορούσαμε άνετα να έχουμε πέντε-έξι πόντους παραπάνω και αυτή τη στιγμή να ήμασταν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δυστυχώς κάποιοι πόντοι χάθηκαν από διαιτητικές αποφάσεις. Δεν έχουμε πάρει ούτε… μισό σφύριγμα στα παιχνίδια μας και γενικότερα φαίνεται να μην μας υπολογίζουν οι διαιτητές. Φυσικά και οι δικές μας ευθύνες είναι μεγάλες. Απομονώνοντας το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι έχουμε δείξει ότι δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε ένα αποτέλεσμα λόγω της απειρίας μας. Σε πολλά ματς προηγηθήκαμε, αλλά δεν παίξαμε έξυπνα. Δεν κρατήσαμε τη νίκη διότι αποτύχαμε στο να «σπάσουμε» τον ρυθμό του αντιπάλου. Επίσης, μας έχει στοιχίσει το γεγονός ότι έχουμε πετύχει λίγα γκολ σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Αποκορύφωμα, το τελευταίο παιχνίδι με την Κύμη όπου χάθηκαν γκολ που κυριολεκτικά δεν χάνονται. Τα νούμερα είναι αρνητικά για μας αφού έχουμε την τρίτη χειρότερη επίθεση στον όμιλο, μαζί με τα Λευκάδια. Μόνο ο Α.Ο. Καρδίτσας και ο Πυργετός έχουν σημειώσει λιγότερα γκολ».
  Όσο για τη συνέχεια ο Βελεστινιώτης τεχνικός τόνισε: «Το βέβαιο είναι ότι δεν καταθέτουμε τα όπλα και ότι θα τα δώσουμε όλα για την παραμονή. Μπροστά μας υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος και όλα μπορούν να συμβούν. Έχουμε έξι παιχνίδια στο γήπεδό μας και οκτώ μακριά από το Βελεστίνο, αλλά αυτό δεν μας τρομάζει μια και οι έδρες δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, όπως έχει δείξει ως τώρα η πορεία του πρωταθλήματος. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν έχουμε την ίδια απόδοση όπως στην αναμέτρηση με την Κύμη. Ωστόσο, ελπίζω να μας βοηθήσει λίγο η τύχη μια και ως τώρα μας έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη. Επίσης, εύχομαι να μην μας παρουσιαστούν προβλήματα τραυματισμών μια και δεν διαθέτουμε μεγάλο βάθος στο ρόστερ μας.
 Η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να ενισχυθούμε με κάποιους ποιοτικούς παίκτες την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν αυτές οι μεταγραφές. Από κει και πέρα δεν πρόκειται να πάρουμε κάποιον παίκτη για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσει. Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι το όριο για την παραμονή θα είναι στους 38 βαθμούς. Εμείς έχουμε 15, κάτι που σημαίνει ότι ψάχνουμε για άλλους 23. Χωρίς να υπολογίζουμε ποιος θα είναι αντίπαλός μας θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς που απαιτούνται και να κάνουμε για μία ακόμη φορά περήφανο τον κόσμο του Βελεστίνου». Τέλος, ο κ. Μπακάλης δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους για τη συμπαράστασή τους στην ομάδα: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον φίλαθλο κόσμο του Βελεστίνου και των γύρω περιοχών για τη συμπαράστασή του στα παιχνίδια της ομάδας μας. Φυσικά τον θέλουμε ακόμη περισσότερο κοντά μας στους αγώνες του β’ γύρου, όπου θα παιχθεί και η παραμονή μας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"