Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - LOOKING FOR ERIC (2009)

Όταν λέμε Eric δεν μπορεί να είναι άλλος από τον only the one Eric Cantona. Η ταινία ανήκει στο γνωστό δίδυμο Loach/Laverty που αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και την επιτυχία. 
Η ιστορία θα μπορούσε να αποτυπωθεί στο φιλμ και χωρίς όλο αυτό το έντονο ποδοσφαιρικό περιτύλιγμα αλλά ο Loach προσπαθεί να δώσει μία περισσότερο ποδοσφαιρική χροιά και μία πιο ευχάριστη νότα στην ταινία. 
Η ιστορία του ήρωα μας έχει ως εξής:

Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας σαραντάρης ταχυδρόμος από το Μάντσεστερ που νιώθει πως η ζωή του έχει καταστραφεί και μοναδική του παρηγοριά είναι το ποδόσφαιρο. Είναι άρρωστος με τη Γιουνάιτεντ και στο δωμάτιό του έχει σαν εικόνισμα μια αφίσα του Καντονά. Ο Γάλλος είναι το απόλυτο είδωλό του και στις στιγμές της μελαγχολίας του τον φέρνει στο μυαλό για να παίρνει δύναμη. Και τότε γίνεται το θαύμα: ο «Βασιλιάς Έρικ» παρουσιάζεται μπροστά του ολοζώντανος και στο εξής περνούν τον καιρό τους μαζί. Με τις (θεοπάλαβες) συμβουλές του Καντονά, ο ταχυδρόμος προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής.
Φοβερές οι σκηνές με τον Cantona και τον πρωταγωνιστή -φανατικό οπαδό της Man U- να συζητάνε και να θυμούνται γκολ και άλλες φάσεις από αγώνες που έλαβαν χώρα μία δεκαετία πριν και την ίδια στιγμή ο σκηνοθέτης να φρεσκάρει τη μνήμη μας με μαγικές στιγμές του Γάλλου ποδοσφαιριστή επί της οθόνης.Πολύ ωραίος ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται στην ταινία (το σκηνικό στην pub, όποιος τη δει θα καταλάβει) η απέχθεια του -έστω και λίγο σκεπτόμενου- οπαδού σήμερα για τις διοικήσεις των ομάδων (πολυεθνικές, λαμόγια, εμπορευματοποίηση κτλ) αλλά συγχρόνως η αδυναμία του να γυρίσει την πλάτη και να μείνει μακριά από την ομάδα που ανιδιοτελώς αγαπάει, παρότι ξέρει καλά ότι αυτό θα έπρεπε να κάνει. Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις η καρδιά υπερισχύει της λογικής
Η ταινία,διάρκειας 116' λεπτών, κόστισε 4 εκατομμύρια λύρες Αγγλίας και οι εισπράξεις της έφτασαν τα 11,5 εκατομμύρια δολάρια. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας :
ή αν θέλετε και ολόκληρη την ταινία:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"